shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. týden

Nové desky pro 50. týden

Vydáno: 09.12.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Už to skoro vypadá, že nejštědřejší Vánoce budou mít příznivci hip hopu. Hned tři rappeři - Big Boi, Wiz Khalifa a The Game - vydávají svá nová alba. Doplní je pak třeba jukebox Bruno Marse, národnostní mix The Gypsy Queens, pocta Michalu Horáčkovi, soundtrack z "Hobita", výběr Rytmuse, živák Metalliky a především konec trilogie Green Day.

Pokud se v pondělí 10. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
Bruno Mars je jedním z posledních velkých hvězd, které chtějí vrhnout album na předvánoční trh. Havajský zpěvák by s ním jistě rád navázal na úspěch svého debutu, který se stal velkým hitem po celém světě. Jeho pokračování dostalo název "Unorthodox Jukebox" a zřejmě nikoho nepřekvapí, že při jeho nahrávání se nepouštěl do žádných velkých experimentů a zachoval svůj tým, založený na jeho vlastních The Smeezingtons. Přesto ale cítil potřebu se dál posunout, a tak do studia pozval řadu prověřených producentů jako Jeff Bhasker, Diplo, Paul Epworth, Mark Ronson nebo Benny Blanco. S nimi dal dohromady celkem deset songů, v nichž se Mars inspiroval u The Police, Michaela Jacksona, Daft Punk nebo třeba i v jazzu. Zda všechny tyto vlivy v písničkách uslyšíte také, můžete již nyní zjišťovat na speciálních stránkách alba, kde je kompletně připraveno k poslechu.


Green Day - ¡Tré! (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Green Day - ¡Tré!
Trilogie je završena: Green Day vydávají poslední ze trilogie alb "¡Tré!", keré je současně i jejich jedenáctým studiovým albem. A co vám tedy přináší? Má mít power popový styl první desky ze série "¡Uno!" a garage rockový feeling desky "¡Dos!". Není divu, že ji sami muzikanti popisují jako směsku, jejíž produkci dostal na starosti jejich dlouhodobý spolupracovník Rob Cavallo. "Třetí deska ze série má být epická. S první deskou se dostáváte do nálady, když se chystáte na party. S druhou na ní už jste a užíváte si jí. No a za zvuku songů ze třetí desky uklízíte ten brajgl," dodali ještě muzikanti. Jestli mají pravdu, necháme na vašem posouzení. Proto byste měli navštívit Facebook Green Day a prostřednictvím traileru se přesvědčit na vlastní uši.


Tip týdne

Michal Horáček - Tribute (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Michal Horáček - Tribute
Stejně jako před nedávnem Petr Hapka rozhodl se rekapitulovat i jeho dlouholetý spolupracovník, textař Michal Horáček. Šel na to ovšem trochu jinak. Na dva speciální koncerty v pražské Státní opeře sezval v říjnu řadu umělců, kteří v minulosti zpívali jeho písničky, aby je tentokrát předvedli společně naživo. Celkem pětadvacet písní s texty Michala Horáčka tam zazpívali Lucie Bílá, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Lenka Nová, Lucia Šoralová, Vojta Dyk, Michael Kocáb, Matěj Ruppert, Richard Müller, Ondřej Ruml, Naďa Válová nebo František Segrado. S doprovázejícím velkým orchestrem si zahráli také instrumentální sólisté Ondřej Brzobohatý, František Kop, Petr Malásek, Robert Balzar nebo Michal Pavlíček. Nyní tento záznam, který ve video podobě uvede Česká televize v době vánočních svátků, vychází jako 2CD s jednoduchým názvem "Tribute" a bude obsahovat i výpravný digipakový obal a fotografický booklet. Album bude k dostání také v mp3 a flac prostřednictvím supraphonline.cz, kde jsou k dispozici ukázky z něj.


Metallica - Quebec Magnetic (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Metallica - Quebec Magnetic
Jak Metallica před časem informovala na svých oficiálních stránkách, pro své fanoušky připravila před Vánoci nový živák na DVD a Blu-ray disku. Deska s koncertním filmem nese titul "Quebec Magnetic" a přináší celkem šestadvacet skladeb, jež slavná formace oderála na dvou koncertech v roce 2009 v Quebecu, kam zavítala v rámci turné "World Magnetic Tour". Výjimečnost tohoto koncertního balíčku dokládá ještě fakt, že na něm Metallica upltňuje svou novou obchodní filozofii: Vysoká kvantita a kvalita materiálu a vynikající štáb za málo peněz - necelých šestnáct dolarů. Pro ukázky navštivte stránky YouTube.com.


Rytmus - Jediný čo hřeší (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / hip hop

Rytmus - Jediný čo hreší
Kontroverzní zpěvák a rapper Rytmus se rozhodl svou novinkovou deskou "Jediný čo hřeší" navázat na jednu z předchozích nahrávek "Si zabil": Nahrávka se totiž skládá z různých singlů, hostovaček a raritních kousků. Můžete se tak těšit na společný kousek s polským rapperem Sobotou nebo s Embassy, remixyznámých kousků jako "Mama", "Príbeh" a taky "Hop hop pojde hore", o které se postaral Maiky Beatz. Nechybí ani novinky.


Big Boi - Vicious Lies & Dangerous Rumors (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Big Boi - Vicious Lies & Dangerous Rumors
Půlka dua Outkast, Big Boi, vlastním jménem Antwan André Patton, se po dvou letech hlásí s druhým sólovým albem "Vicious Lies & Dangerous Rumors", na kterém začal pracovat již těsně po vydání debutu. Pozvání ke spolupráci přijali interpreti jako B.o.B, Kid Cudi, Killer Mikke, Ludacris, Kelly Rowland, T.I., A$AP Rocky a Phantogram a další. S jejich pomocí Big Boi nahrál a pro standardní verzi vybral celkem čtrnáct songů, do nichž vedle hip hopu zamíchal i vlivy funky, indie a psychadelie. První ukázky z alba najdete na rapperově soundcloud.com


Howard Shore - The Hobbit: An Unexpected Journey (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Howard Shore - The Hobbit: An Unexpected Journey
Jak všichni filmoví fanoušci již jistě vědí, první díl očekávané trilogie oscarového režiséra Petera Jacksona "Hobit: Neočekávaná cesta" má za sebou již svoji světovou premiéru. K nám se dostane až příští týden, stejně jako soundtrack, který ale vyjde o pár dní dříve. Zachycuje pochopitelně hudbu k němu, a vzhledem k tomu, že film je poměrně dlouhý, je dosti obsáhlý i zmíněný soundtrack. Přinese hned dvě CD, respektive tři, v případě deluxe edice a hudbu na něm má na svědomí stejně, jako tomu bylo i v případě trilogie "Pán prstenů", Howard Shore, který jej natáčel ve slavném studiu Abbey Road s Londýnským filharmonickým orchestrem. Soundtrack je převážně instrumentální a doplňuje ho titulní píseň "Song Of The Lonely Mountain", kterou složil a nazpíval Neil Finn. Ukázky většiny skladeb si můžete poslechnout na webu filmu.


The Game - Jesus Piece (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: west coast hip hop

The Game - Jesus Piece
Americký rapper si na rozdíl od předchozího alba "The R.E.D." nebral tak dlouhou trvající pauzu a namísto po třech letech vydává jeho pokračování hned po roce. Novinku pojmenoval "Jesus Piece", ovšem není třeba v něm vidět nějaký hlubší náboženský podtext. V pořadí již páté studiové album dal dohromady s producentským týmem čítající lidi jako Cool & Dre, DJ Premier, Dr. Dre nebo Kanye West. Ti s výjimkou posledně jmenovaného stáli pouze u mixažního pultu, zatímco daleko bohatší sestava se vystřídala přímo u mikrofonu. V této byli například Lil Wayne, Pusha T, Jamiie Foxx, Common, Chris Brown, Wiz Kalifa, Trey Songz, Kendrick Lamar, Meek Mill nebo 2 Chainz a Rick Ross. Výsledkem jejich spolupráce je třináct skladeb, které v současné době reprezentuje několik videí na rapperově webu.


The Gypsy Queens - The Gypsy Queens (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music

The Gypsy Queens - The Gypsy Queens
Italský zpěvák, britský basista, mexický bubeník, americký saxofonista a norský kytarista - to jsou The Gypsy Queens. Setkali se ji před jedenácti lety ve francouzském Nice a stejně jako se u nich míchají národy, mixují i nejrůznější styly. Poté vystupovali před takovými lidmi jako Elton John, Rod Stewart, Quincy Jones, Robert De Niro nebo Brad Pitt. Nyní kapela nahrála své debutové eponymní album společně s legendárním producentem Larrym Kleinem, který dlouhá léta nahrával s Joni Mitchell, Tracy Chapman, Shawn Colvin nebo Madeleine Peyroux. Nahrávalo s v Los Angeles a společně postavili nahrávku především na předělávkách nejrůznějších světových písniček jako "L'Americano", "Aicha", "Take Me Home Country Roads" nebo "Marrakesh Express". Větší váhu albu dodali i hosté. Na desce tak uslyšíte vokály již zmíněné Madeleine Peyroux, Grahama Nashe z Crosby, Stills and Nash, Gerry Beckleyho, Deweye Bunnella ze skupiny America a Keyse z Booker T. Ukázky několika písniček uslyšíte na soundcloud.com skupiny.


Wiz Khalifa - O.N.I.F.C. (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rap

Wiz Khalifa - O.N.I.F.C.
Posledním z trojice amerických rapperů, kteří vydají příští týden nové album, je Wiz Khalifa. Jeho čtvrtý počin dostal lehce záhadný název "O.N.I.F.C.", což je možné vykládat dvojím způsobem - buď jako Only Nigga in First Class, nebo, chcete-li být korektní, One Night in First Class. Tak jako tak na něm najdete celkem sedmnáct stop, které má na svědomí producentský tým složený z lidí jako I.D. Labs, Drumma Boy, Benny Blanco, Stargate, Jim Jonsin, will.i.am, Pharrell Williams nebo Danja. Ani Wiz Khalifa se neubránil zpívajícím, potažmo rapujícím hostům, a tak vedle jeho hlasu uslyšíte ještě vokál Akona, 2 Chainz, LoLy Monroe, Juicy J nebo i The Weeknd. Několik videoklipů z alba už Wiz nahrál na své stránky.


Ondřej Havelka a jeho Melody Makers - Dávají perly swingu (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: swing

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers - Dávají perly swingu
Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se tentokrát rozhodli nabídnout ty vůbec nejkrásnější hudební perly, jež nám světový swing třicátých a čtyřicátých let zanechal. Na desku "Dávají perly swingu", kterou aktuálně propagují na velkém turné po České republice, zařadili jak zběsilé, virtuózní kusy tak sladké melodie. Celkem jich na téměř hodinové nahrávce najdete sedmnáct a narazíte mezi nimi na kusy jako "Sophisticated Lady", "Get Rhythm In Your Feet", nebo i na "Půlnoční blues".


Blackmore's Night - The Beginning (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock / keltská hudba

Blackmore's Night - The Beginning
Abyste i fanouškům Blackmore's Night měli co dát pod stromeček, připravilo duo pro ně speciální box s názvem "The Beginning". Ten obsahuje první dvě desky této kapely - alba "Shadow Of The Moon" a "Under A Violet Moon". Tyto dva nosiče, kterými se kapela dostala na výsluní, doplňují ještě dvě DVD. To první s názvem "Live In Germany 1997-1998" nabízí nejen záznamy z různých vystoupení, které Blackmore's Night absolvovali po vydání svých dvou alb, ale i záběry ze zkoušek na koncerty, či velmi osobní pohledy do zákulisí. Druhé DVD "Under A Violet Moon - Castle Tour 2000" má taktéž svoji dokumentární část, která přináší několik rozhovorů Ritchie Blackmorea a Candice Night, ale samozřejmě nechybí ani to nejlepší z koncertů, které Blackmore's Night v roce 2010 odehráli po různých hradech po celém světě.


George & Beatovens - Rock'N'Roll (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock'n'roll

George & Beatovens - Rock'N'Roll
Rockeři ze skupiny George & Beatovens by mohli o dění na hudební scéně vykládat: Když vešli do povědomi fanoušků, bylo to hlavně kvůli zpěvákovi Petru Novákovi a po jeho smrti bylo velmi těžké udržet skupinu při životě. Podařilo se a pozst za mikrofonem převzali pánové Karel Kahovec a Viktor Sodoma. Jejich deska "Rock'n'Roll" je naplněná původním repertoárem Flamenga či Petra Nováka, ke kterému muzikanti přidali řasu zásadních rock'n'rollových kousků z padesátých let.Můžete se tedy těšit na klasické vypalovačky a hit za hitem jako "Lucille", "Johnny B. Good", "Long Tall Sally", "Rock Around The Clock", "Rip It Up" nebo "Kansas City". Obal alba zdobí americká stylová malba od Vlasty Kahovcové s názvem "Blue Suede Shoes". Ukázky písní a možnost jejich nákupu najdete na internetovém hudebním obchodu https://www.supraphonline.cz/album/4227-rock-n-roll.


Saxon - Heavy Metal Thunder - The Movie (DVD) + blu ray(EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Saxon - Heavy Metal Thunder: The Movie
Britská metalová formace Saxon je zářivým příkladem velkého splněného snu: Pětice kluků, která se sešla v Yorkhire si založila kapelu a už více jak třicet let se výrazně podílí na tvorbě heavy metalové historie. Na scéně slaví třicetileté výročí a novinkové DVD a Blu-ray s dokumentárním snímkem "Heavy Metal Thunder - The Movie" je součástí velkých oslav. Produkci snímku si vzali na starosti tvůrci kladně přijatého počinu "Ian Gillan: Highway Star" z roku 2007. Kromě osazenstva Saxon se na tvorbě podíleli hvězdy jako Lars Ulrich z Metalliky, Lemmy z Motörhead nebo Danko Jones a Doro Pesch. Balíček dotváří ještě velká dávka raritního materiálu a doposud nezveřejněných koncertních záznamů z let 1979, 1981, 2008 a 2009. Záběry ze zákulisí jsou samozřejmostí. Další detaily se dovíte od samotných muzikantů EPK traileru na YouTube.com.


Dále vychází:

Beach House - Devotion (vinyl) (Universal)
George & Beatovens - Rock´N´Roll (mp3/flac) (Supraphon)
Iveta Bartošová - Best Of 2012 (EMI)
Rammstein - Mein Herz Brennt (Universal)
Různí - Nej Hity Na Party Vsech Do (Universal)
Různí - X. Album Supraphonu (mp3/flac) (Supraphon)
Různí - XI. Album Supraphonu (mp3/flac) (Supraphon)
Vektor - Isolation (EMI)
Vektor - Isolation (vinyl) (EMI)

NÁZORY
  • Bruno Mars (Martin.K, 09.12.2012 10:07) Reagovat

    pro jeho cd si přímo příští týden běžím;-) takový předběžný dárek k Vánocům, nová deska je snad ještě lepší než prvotina Doo-wops & hooligans;-).............a Tribute Michala Horáčka už jsem si koupil minulý týden a jsem nadšený;-) Vojta Dyk z Kudykamem jako vždy luxusní, to samé Ondra Ruml a Aneta Langerová v Denim Blue a Boroku to je skvost! už sem to musel dát i na youtube;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
- Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu