Republic Of Two zahrají v úterý letos naposledy v Praze

26.11.2012 16:39 - Václav Trávníček | foto: facebook interpreta

Republic of Two
© Republic of Two
Poslední podzimní koncert na území České republiky mají tento týden v diáři pražští Republic Of Two. Indiefolková formace, jejíž jádro tvoří dvojice Jiří Burian a Mikoláš Růžička, zahraje v úterý 27. listopadu v Paláci Akropolis. Coby host vystoupí skupina Lanugo se speciálním akustickým setem. Začátek koncertu je ve 20:00, vstupné činí v předprodeji 150 a na místě 180 Kč.

Republic Of Two, držitelé ceny Anděl 2010 v kategorii Objev roku, jsou momentálně ve fázi příprav třetí studiové nahrávky. Následník debutu "Raising The Flag" a rok staré "The End Of War" by měl vyjít příští podzim. O chystané novince, ze které skupina v Akropoli představí několik ukázek, také promluvil v nedávném rozhovoru pro musicserver Jiří Burian: "Jsme si vědomi toho, že nechceme udělat stejné album, jako byla první dvě. Vyšla rok po sobě a vznikla v relativně stejném období. Myslím, že nová deska bude pořád Republika, ačkoliv půjde o krok někam jinam," řekl. "Chceme ji točit v San Francisku, které nás společně s Oregonem momentálně nejvíc inspiruje. Baví nás spojení country s downtempovou elektronikou."

Kromě pražského koncertu se Republic Of Two do konce roku představí ještě v Budapešti, kde 1. prosince vystoupí s dánskou kapelou Efterklang vydávající u britského nezávislého labelu 4AD.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY