shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 15. listopadu

Repete: Taylor Swift a Maroon 5 dále vládnou USA

Vydáno: 15.11.2012 17:45 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Ani nemusíme vymýšlet nový nadpis, Taylor Swift opět prodala nejvíce své desky "Red" a Maroon 5 podeváté dominovali singlům s "One More Night". Psy ale odpadl, na stříbro se posunula Rihanna a na bronz Ke$ha. Nejlepší novou deskou bylo Now! 44, v první desítce debutovali Ne-Yo, Aerosmith a Third Day.

Maroon 5 - One More Night
© facebook interpreta
SINGLY - Jak jsem předeslal posledně, Psyova bitva je u konce a "Gangnam Style" navždy zůstane jako smolně stříbrný singl. Nyní spadl až na pětku. Zato Maroon 5 přidali devátý týden ve vedení, čímž "One More Night" vyrovnalo letošní rekord "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen. Dalo by se říct, že si Marooni spravili náladu po věčně druhém "Payphone", který Carly držela na stříbře pět týdnů a předtím ho ještě Gotye blokoval jeden týden ("Somebody That I Used To Know" celkem vedlo osm týdnů).

Rihanna očekávaně vystřelila nahoru a "Diamonds" jsou už druhé, když se oproti minulému týdnu, kdy představila klip, zvedly downloady i streamy o pětinu a rádia o 12 %. S takovými přírůstky je možné, že se chytlavý singl vyškrábe na vrchol už příští týden, minimálně však do konce listopadu, pokud nepřijde nějaká nová bomba. Samozřejmě je zde i konkurence v podobě Ke$hi, "Die Young" už je bronzové, u ní bych ale celkovému vítězství tolik nevěřil.

fun. jsou se "Some Nights" aktuálně čtvrtí a Bruno Mars dosáhl s "Locked Out Of Heaven" nového maxima, šestky, stejně jako Ne-Yo, který si s "Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)" polepšil na osmičku. Do první desítky poprvé vstoupil s novým singlem Flo Rida, "I Cry" je jeho už devátý Top 10 hit. Opět si pomohl vybrakováním staré písničky, tentokrát "Piano In The Dark" Brendy Russell, respektive už předělané verze použité v "Cry (Just A Little)" Bingo Players.

Rád bych informoval, že Kendrick Lamar se dostal se "Swimming Pools (Drank)" už do druhé desítky a o desce "good kid, m.A.A.d city", která bývá unisono označována za hiphopový počin roku, se dozvíte více už za pár dní v dalším Měsíci v americkém hip hopu. Nejvyšším debutem je "Rest Of My Life" Ludacrise, Ushera a Davida Guetty na sedmdesát dvojce, o kterém v MVHH bude též řeč.

    Top 10 - singly:
  1. Maroon 5 - One More Night
  2. Rihanna - Diamonds
  3. Ke$ha - Die Young
  4. fun. - Some Nights
  5. Psy - Gangnam Style
  6. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven
  7. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  8. Ne-Yo - Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)
  9. Alex Clare - Too Close
  10. Flo Rida - I Cry

Taylor Swift - Red
© facebook interpreta
DESKY - Červená vládne. Zatímto "Red" Taylor Swift si připsalo dalších dvě stě tisíc prodaných kusů, Ne-Yo oproti prognózám překvapil a páté desky "R.E.D." prodal 66 tisíc, což stačilo na čtyřku. Zatímco "The R.E.D. Album" rappera Gamea znamenalo "RE-Dedication", Ne-Yo použil zkratku "Realizing Every Dream". Všechna jeho alba tedy odstartovala v první desítce, první dvě ale dosáhla prvenství.

Nejvyšší novinkou však bylo "Now! 44" s devadesáti devíti tisíci, tentokrát obsahující Pink, Flo Ridu, Psye, Owl City, Maroon 5, Justina Biebera a další. Třetí stejně jako minule skončil Rod Stewart s "Merry Christmas, Baby" a pátí byli Aerosmith, kterým se přitom předpovídalo umístění před Ne-Yem. 63 tisíc "Music From Another Dimension!" je čtvrtinový výsledek oproti poslední řadovce z roku 2001 "Just Push Play" (nepočítaje coverovou "Honkin' On Bobo"), ale i tak se jedná o povedený návrat. První desítku uzavírá christian-rocková kapela Third Day s jedenáctým albem "Miracle".

Pařany může zaujmout, že na padesát dvojce se umístil druhý díl "The Greatest Video Game Music" od London Philharmonic Orchestra, kde tentokrát najdete zajímavé podoby titulních skladeb například z "Assassin's Creed", "Mass Effect 3", "Diablo III", "Portal" nebo posledního "Deus Ex". A akorát před dvěma týdny se soundtrack ze hry umístil na historicky nejlepším místě - "Halo 4" skladatele Neila Davidgeho skončil padesátý.

Příští týden tu budeme mít velmi zajímavý úkaz - v březnu se One Direction jako první britské kapele podařilo v USA zvítězit hned s debutem "Up All Night" a nyní, ve stejném roce, přidají druhé zlato s novou deskou "Take Me Home". A podržte se, alba se má prodat minimálně půl milionu. Obě desky se tak nejspíš objeví v první desítce nejprodávanějších nahrávek roku. Já se ale více těším na výsledek "Trilogy" The Weeknda, "Paradise" Lany Del Rey, "Lotus" Christiny Aguilery a v neposlední řadě také "¡Dos!" Green Day a "Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2" soundtracku.

    Top 10 - alba:
  1. Taylor Swift - Red (196, -43 %)
  2.  N Různí - Now That's What I Call Music! 44 (99)
  3. Rod Stewart - Merry Christmas, Baby (74, -17 %)
  4.  N Ne-Yo - R.E.D. (66)
  5.  N Aerosmith - Music From Another Dimension! (63)
  6. Jason Aldean - Night Train (48, -32 %)
  7. Mumford & Sons - Babel (41, -6 %)
  8. Meek Mill - Dreams And Nightmares (41, -75 %)
  9. Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (40, -36 %)
  10.  N Third Day - Miracle (29)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Taylor Swift smutní: před koncertem zahynula na stadionu jedna z jejích fanynek (20.11.2023 15:22)
- Taylor Swift prosí fanoušky: "Neházejte po mně věci" (16.11.2023 17:38)
- Stále na "Planetě opic". Viktora Sheena nesesadila ani Taylor Swift, Ben Cristovao prorazil v rádiích (10.11.2023 08:00)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu