Britské hitparády mají pod palcem Calvin Harris a Robbie Williams

05.11.2012 08:41 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Po velice úspěšné sérii singlů vypustil skotský DJ a producent Calvin Harris konečně své třetí album "18 Months", které podle očekávání vede britský albový žebříček. Ten singlový poměrně překvapivě vyhrál král evropského popu Robbie Williams se svým posledním hitem "Candy".
Robbie Williams - Candy
© facebook interpreta
Dlouhých osm let si oblíbený britský zpěvák Robbie Williams musel počkat na další jedničku. I když tou poslední byl singl "Radio" z roku 2004 z kompilace "Greatest Hits", z žebříčků vlastně nikdy úplně nezmizel a i nadále natáčel hity, které se umisťovaly v top desítce. Nyní se ale konečně dočkal návratu na vrchol, protože skladba "Candy" z jeho nového alba "Take The Crown" je po uplynulém týdnu na prvním místě.

Novinku má v nejlepší desítce i rapper Wiley. Po úspěchu se singlem "Heatwave" se umístil s "Can You Hear Me? (Ayayaya)" na třetí příčce. Obě skladby předznamenávají nové album "The Ascent", jehož vydání je naplánované na únor příštího roku. Mezi dalšími novinkami pak najdeme především písně z nové desky Calvina Harrise (nejlépe si vedl "Drinking From The Bottle" na dvacáté páté pozici).

    Top 10 - singly:
  1. N Robbie Williams - Candy
  2. Labrinth feat. Emeli Sandé - Beneath Your Beautiful
  3. N Wiley feat. Skepta, JME a Ms D - Can You Hear Me? (Ayayaya)
  4. Swedish House Mafia feat. John Martin - Don't You Worry Child
  5. Adele - Skyfall
  6. Calvin Harris feat. Florence Welch - Sweet Nothing
  7. Psy - Gangnam Style
  8. Rihanna - Diamonds
  9. Maroon 5 - One More Night
  10. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Calvin Harris - 18 Months
© facebook interpreta
První pozice albového pořadí se tentokrát dala snadno předpokládat. Když vydáte šest singlů a z nich dva se umístí na prvním místě a zbylé na druhém, dá se čekat, že albu se bude dařit stejně dobře. Řeč je samozřejmě o Calvinovi Harrisovi a desce "18 Months". Osobně ale tipuji, že jej již příští týden sesadí Robbie.

Na druhé příčce najdeme novinku Kylie Minogue "The Abbey Road Sessions", na níž předělala své největší hity do orchestrální podoby. Šesté místo patří druhému sólovému albu zrzavého zpěváka Simply Red a Faces Micka Hucknalla. "American Soul" je kolekcí ve stylu poslední nahrávky Paula McCartneyho nebo série "The Great American Songbook" Roda Stewarta. A novou desku v top desítce mají i vítěz soutěže X Factor z roku 2010 Matt Cardle (druhé album "The Fire" na osmém místě) a také ska klasici Madness (desátá studiová nahrávka "Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da" na desátém místě).

    Top 10 - alba:
  1. N Calvin Harris - 18 Months
  2. N Kylie Minogue - The Abbey Road Sessions
  3. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  4. fun. - Some Nights
  5. Taylor Swift - Red
  6. N Mick Hucknall - American Soul
  7. Mumford & Sons - Babel
  8. N Matt Cardle - The Fire
  9. Paloma Faith - Fall To Grace
  10. N Madness - Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY