Emeli Sandé ovládá hudební svět, respektive Británii

30.10.2012 16:30 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

V britském žebříčku je tento týden několik zajímavých novinek, v několika z nich figuruje jméno zpěvačky Emeli Sandé. Ta se tentokrát blýskla jako host ve dvou nových singlech v nejprodávanější desítce, její sólové album se vrátilo z devátého místa na dvojku.
Labrinth - Beneath Your Beautiful
© facebook interpreta
V posledních měsících se jméno Emeli Sandé skloňuje snad v osmi pádech. Nejdřív přišel duet s Wileym, pak s Professorem Greenem, do toho sem tam nějaký její sólový projekt, debutová deska... Zkrátka, tahle slečna má pěkně našlápnuto. Pro tento týden jsou v britské singlové top ten hned dvě novinky, pod nimiž je jako host podepsaná právě Emeli. Rekordní postup předvedl "Beneath Your Beautiful", šestý oficiální singl z debutové desky Labrintha "Electronic Earth", jenž se objevil i na deluxe edici zpěvaččina alba "Our Versions Of Event". Na první pozici povýšil z místa osmdesát pět.

Další song, kde se objevuje vokál pětadvacetileté Skotky, nese titul "Wonder" a je na desítce. Jeho autorem je Naughty Boy a jde o další dílo z jejich bohaté spolupráce. V loňském roce vypustili společný hit "Daddy" a kromě toho se Naughty také z velké části producentsky podílel na Emelině debutu. Poslední singlovou novinkou je "Hottest Girl In The World" od JLS na místě šest.

    Top 10 - singly:
  1. N Labrinth - Beneath Your Beautiful (feat. Emeli Sandé)
  2. Swedish House Mafia - Don't You Worry Child (feat. John Martin)
  3. Calvin Harris - Sweet Nothing (feat. Florence Welch)
  4. Rihanna - Diamonds
  5. ▼ PSY - Gangnam Style
  6. N JLS - Hottest Girl In The World
  7. Adele - Skyfall
  8. Maroon 5 - One More Night
  9. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  10. N Naughty Boy - Wonder (feat. Emeli Sandé)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Taylor Swift - Red
© facebook interpreta
První pozice albového žebříčku je podle předpokladu obsazena novým řadovým albem Taylor Swift "Red", které zatím sklízí jednu poklonu za druhou, dá se tedy očekávat, že se v Británii na čelních pozicích ještě nějaký čas udrží.

Následující novinka je na místě čtyři a je to debut britského popového boybandu Lawson "Chapman Square", ze kterého už kapela stihla vypustit tři poměrně úspěšné singly. Dále nalezneme na šestce první Dappyho sólovku "Bad Intentions", na němž začal pracovat nedlouho po rozpadu své domovské kapely N-Dubz. O příčku níž nakonec sedí album "Songs From The Movies And More" Daniela O‘Donella.

    Top 10 - alba:
  1. N Taylor Swift - Red
  2. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  3. Jake Bugg - Jake Bugg
  4. N Lawson - Chapman Square
  5. Mumford & Sons - Babel
  6. N Dappy - Bad Intentions
  7. N Daniel O'Donnell - Songs From The Movies And More
  8. Muse - The 2nd Law Unsustainable
  9. Paloma Faith - Fall To Grace
  10. Leona Lewis - Glassheart

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY