shop.musicserver.cz
Nové desky pro 42. týden

Nové desky pro 42. týden

Vydáno: 14.10.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Podzim se už definitivně ohlásil a kupodivu bez opravdu velkých jmen. O to více se ale snažila domácí scéna s novinkami Kryštof, UDG, Cemarque a Mikoláše Růžičky. Svět je zastoupený bohatým živákem Noela Galaghera, třetí deskou Bat For Lashes, vyšperkovanou kytarou Paula Gilberta a sólovkou člena Steely Dan. Tipem týden je mladíček Jake Bugg.

Pokud se v pondělí 15. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kryštof - Inzerát (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Kryštof - Inzerát (album)
Od alba "Jeviště" uplynulo už hodně přes dva roky, a tak není divu, že havířovští Kryštof přichystali pro své příznivce další, již šesté studiové album. Nazvali ho "Inzerát" a tento název vlastně symbolizuje vznik celého alba. Přesně ten samý způsob totiž kapela zvolila, aby našla producenta pro tuto nahrávku. Na inzerát se nakonec ozvalo několik lidí a mezi nimi byl i Yaron Fuchs, který se podílel i na "Possibilities" Herbieho Hancocka, albech Young Gods a jako zvukový inženýr i na nahrávkách Briana McKnighta a Heather Nova. Fuchs dokonce přijel i do Česka a i díky jemu Kryštof poprvé nahrávali živě s minimem úprav v počítači. Celkem takto vzniklo a na CD se dostalo deset písniček včetně dvou duetů s Jaromírem Nohavicou a Tomášem Klusem. Důvodem pro angažování zahraničního producenta byla snaha o posun kapely. Zda se jí to povedlo, můžete hodnotit poslechem ukázek ve videu na YouTube.com.


Noel Gallagher's High Flying Birds - International Magic Live At The O2 (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: brit pop / rock

Noel Gallagher's High Flying Birds - International Magic Live At The O2
Je to přesně rok, co jsme vám představili první sólovou desku Noela Gallaghera "Noel Gallagher's High Flying Birds" a důkazem, že tento někdejší člen Oasis rozhodně nezahálí, je právě vycházející živák. Jak napovídá název "International Magic Live At The O2", bude jeho středobodem záznam koncertu v londýnské O2 areně, ale to zdaleka není vše. Titul totiž vychází hned na dvou DVD, respektive jednom Blu Ray a náplň druhého disku je také více než zajímavá. Předně na něm najdete záznam krátkého koncertu v torontském klubu Mod z prosince loňského roku a dále vystoupení na předávání hudebních cen časopisu NME a snímek "Ride The Tiger" poskládaný z třech videoklipů Noela Gallaghera. Vydáním tohoto titulu žije web zpěváka a ukázek z něj je tam, více než dost. Pokud v obchodě sáhnete po speciální edici, dostanete navíc ještě CD "Faster Than The Speed Of Magic" s demoverzemi skladeb z debutu.


Tip týdne

Jake Bugg - Jake Bugg (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / folk rock / rock'n'roll

Jake Bugg - Jake Bugg
Že vám jméno Jake Bugg nic neříká? Ta se, prosím, seznamte. Je mu osmnáct let, pochází z Anglie, a přestože je to pohledný mladík, s Justinem Bieberem má pramálo společného. Stačí pouze dodat, že už jako sedmnáctiletý vystupoval na festivalu v Glastonbury. Jeho hudbu totiž ovlivnili lidi a kapely jako Bob Dylan, Oasis, The Beatles, Donovan a The Clash a na jeho eponymním debutu je to opravdu znát. Jake Bugg pro něj nahrál a především složil celkem čtrnáct písniček v lehkém retro folk rockovém stylu a už první reakce ostrovní kritiky jsou z nich nadšené. Posoudit to můžete sami prostřednictvím videí na webu tohoto mladíčka.


UDG - Akrobat (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

UDG - Pádové otázky
UDG se po tříleté pauze hlásí o slovo s novou studiovou deskou. Nahrávka s titulem "Akrobat" má posluchače překvapit kromě jiného novým zvukem kapely a pestrými aranžemi. Ty má na svědomí Armin Effenberger z Cartonnage, který vzal produkci nahrávky skutečně od podlahy. Kromě něj se ve studiu mihl i Oto Klempíř, jehož hlas uslyšíte rapovat titulním songu. Prvním singlem se stala skladba "Pádové otázky". Svůj článek o něm napsal Martin Višna. Bohužel ho ohodnotil slabou čtverkou s tím, že je sice chytlavá, ovšem nikterak zajímavá nebo chytře zkomponovaná. Udělejte si ale názor sami a napiště nám ho v komentářích!


Bat For Lashes - Haunted Man (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop / neofolk

Bat For Lashes - The Haunted Man
Stejně jako v případě pauzy mezi debutem "Fur And Gold" a druhou deskou "The Haunted Man" i tentokrát zpěvačce a skladatelce Bat For Lashes trvala příprava třetího alba tři roky. Desku nazvala "The Haunted Man" a přináší na ní jedenáct autorských písní. Nahrávku si pochopitelně i sama produkovala a začala jej tvořit v květnu 2010 při svém koncertním turné. Aktuálně jej propaguje singlem "Laura", ke kterému před časem představila velmi zajímavý vizuál. Ten naleznete na jejím webu. Stejně zajímavý je i obal desky, kde se zpěvačka ukazuje zcela nahá a odkazuje na ženy jako je Patti Smith.


Paul Gilbert - Vibrato (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Paul Gilbert - Vibrato
Milovníci vyšperkovaných kytar se tento týden mohou těšit na opravdovou hudební laskominu. Jednu z nových desek vydá také Paul Gilbert, americký hudebník a kytarista, známý nejlépe z kapel Racer X a Mr. Big. CD "Vibrato" je kolekcí instrumentálně bohatých kousků založených především na vokálu. Kombinuje na nich rock, bláznivý funk, tesklivé blues a zvučný gospel. Do studia si pozval vedle své manželky a klávesistky Emi také kaskytaristu Kelleyho LeMieux a bubenického mága Thomase Langa. Vedle osmi studiových kousků se můžete těšit na tři živáky zaznamenaných na turné Fuzz Tour z roku 2010, předělávky od kapely Yes "Roundabout", Muddy Waters "I Want To Be Loved" a "Go Down" z dílny AC/DC.


Smoke & Jackal - EP No. 01 (EP) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / indie rock

Smoke & Jackal - EP No. 01
Jsou tací, kdo nové uskupení Smoke & Jackal nazývají novou superskupinou, což je dosti zavádějící. Tvoří ji totiž pouze dva pouze dva lidi - Jared Followill z Kings Of Leon a Nick Brown z kapely Mona. Zda si zaslouží přízvisko super, už necháme na každém z vás. Nicméně poprvé se tito dva sešli ke spolupráci na začátku letošního roku a posilněni mnoha lahvemi červeného vína a vzájemnou fascinací rytmem, zvukem i barvou hlasu, natočili během pouhého jednoho týdne v Brownově domácím studiu v Nashvillu několik nových skladeb. Celkem jich bylo šest a na nich, respektive pomocí debutového EP s jednoduchým názvem "EP No. 01", bude dvojice testovat, zda se jejich muzika ujme. Vy to můžete okusit díky jejich soundcloud.com, kam umístili pět skladeb k poslechu.


Neal Morse - Momentum (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Neal Morse - Momentum
Americký multiinstrumentalista a hudebník Neal Morse se nikdy nebál mixování různých žánrů. Jako sólový hudebník si získal početnou fanouškovskou základnu, které nyní servíruje další studiovku "Momentum". Na desce se podílel bubeník Mike Portnoy a baskytarista Randy George. Čítá šest kousků, přičemž ta poslední "World Without End" je rozdělená na dalších šest částí. Pokud si potrpíte na progresivní muziku a líbí se vám ukázka na YouTube.com, můžete si desku pořídit nejen jako CD, ale také jako CD a DVD s detailním pohledem do zákulisí a klipem k piltonímu kousku "Momentum", který celou desku také otevírá.


David Garrett - Music (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasický crossover

David Garrett - Music
Německého houslistu Davida Garretta jsme si v této rubrice již párkrát představili a kdo jej zná, nebude se divit, že po poměrně krátké pauze vydává své další album. Drží si stále normu, co rok, to album a jeho letošní počin dostal jednoduchý název "Music". Vedle skladeb klasických autorů jako Beethoven, Bach, Chopin, či Chačaturjan si opět zvolil do svého crossoveru řadu popových hitů jako "Viva La Vida" Coldplay, "Cry Me A River" Justina Timberlakea, Jacksonovu "Human Nature", ústřední melodii Jamese Bonda, nebo "We Will Rock You" od Queen. Jak všechny tyto melodii zní v podání Garrettových houslí, zjistíte poslechem ukázek v internetovém obchodě Amazon.de.


Donald Fagen - Sunken Condos (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz rock

Donald Fagen - Sunken Condos
Poměrně dlouho nechal Donald Fagen čekat své fanoušky, než si odskočil od působení v Steely Dan na sólovou dráhu. Čekali šest let, ale nyní je zpět se "Sunken Condos" a vlastně novou kapitolou své kariéry. Jeho první tři sólová alba, "Nightfly", "Kamakiriad" a "Morph Cat" totiž zaštitují projekt známý jako Nightfly trilogie. Deska nabídne devět skladeb, které společně produkovali Michael Leonhart a zpěvák sám. Až na jednu nahrávku jsou to všechno novinky napsané samotným Fagenem. Jako doprovodní hráči se zde objevují známá jména z rodiny Steely Dan - Jon Herington, dechová sekce Steely Dan, Freddie Washington a plus pár nových tváří. Novinku na zpěvákově webu zastupuje prozatím pouze první singl "I'm Not The Same Without You".


Cermaque - Démon v Paříži (Indies Scope)
bandzone.cz / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / alternativní folk

Cermaque - Démon v Paříži
Básník, busker, písničkář a příležitostný režisér Jakub Čermák na svém novém albu "Démon v Paříži" prezentuje tentokrát bez kapely Cirkus Cermaque, ale zato se zahraniční účastí. Vzniklo totiž během svého tříměsíčního pobytu v Paříži na jaře 2012, během něhož se písničkář sešel s francouzským kytaristou Rémym Reberem a francouzsko-brazilskou zpěvačkou Raisou França Bastos. Všech čtrnáct, respektive po finálním výběru dvanáct písniček napsal Jakub Čermák (aka Cermaque) sám při procházkách Paříží a se zmíněnými hosty je posléze nahrál v domácích podmínkách na kolejích poblíž Porte de Pantin. Výsledný zvuk pak album dostalo v brněnském Indies Studiu za režie Broňka Šmída. Jak už název napovídá, původně mělo CD tematicky navázat na předchozí démonické nahrávky, nicméně výsledek je přeci jen odlišný. Jaký, to zjistíte poslechem na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Makoto Ozone, Christian McBride & Jeff 'Tain' Watts - My Witch's Blue (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Makoto Ozone, Christian McBride & Jeff
Americký jazzový basista Christian McBride už spolupracoval s kde kým - Dianou Krall a Patem Methenym počínaje, přes Johna McLaughlina a Chicka Coreu až třeba po Stinga a Chrise Bottiho. Tentokrát se ovšem spojil hned s dvěma dalšími muzikanty: věhlasným japonským klavíristou Makoto Ozonem a americkým bubeníkem Jeffem 'Tainem' Wattsem. Dohromady natočili album "My Witch's Blue", které přináší deset skladeb z pera Makoto Ozona v rytmu swingu Dukea Ellingtona. Jak to tomuto triu zní, zjistíte poslechem ukázek v internetovém obchodě Amazon.de


Mikoláš Růžička - Piano (Massimo Records)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Mikoláš Růžička - Piano
Zpěvák a kytarista Mikoláš Růžička, jeden ze dvou frontmanů pražské indie-folkové skupiny Republic Of Two, která v roce 2011 získala cenu Anděl v kategorii Objev roku, vydává svou sólovou desku pod názvem "Piano". Album se točilo v domácím studiu Mikoláše Růžičky a ve studiu Jámor u zvukového mága Ondřeje Ježka, který je i podepsaný pod celkovým zvukem desky. Na snově melancholické nahrávce, mísící zvuky akustických nástrojů s jemnou elektronikou, spolupracovali také baskytarista Štěpán Růžička z Republic Of Two bandu, bubeník Jan Janečka z LUNO a Republic Of Two bandu a čelistka Terezie Kovalová, kterou můžete znát z Vladivojna La Chia a Calm Season. Jak zní celá deska, můžete zjistit již nyní jejím poslechem stránkách vydavatelství Indies MG.


V krátkosti - limitované edice, kolekce

Už nakupujete na Vánoce? Jestli ano, mohly by vám do oka padnout některé z následujících desek. Žánrová pestrost zaručena!

  • Jestli už začínáte shánět vánoční dárky, Iron Maiden by vám mohli pomoci vyřešit nejedno dilema. Britská metalová formace se společně s vydavatelstvím EMI totiž rozhodla nadělit k Vánocům reedici svých prvních osmi desek ve speciálních limitovaných edicích. Aktuálně na pultech uvidíte titulní nahrávku formace z roku 1980 a desku "Killers", která vyšla rok poté. Všechny klasiky kultovní kapely jsou nyní dostupné na vinylu a v pěkném pevném balení. Každý z vinylů zdobí potisk s maidenovským motivem.
  • A pokud není metal tím pravým ořechovým, potěší vás spíš obsáhlá šestidisková kolekce Marty Kubišové. Společně s ní budete moci zavzpomínat na šedesátá léta, i když tato doba zpěvačce zrovna nepřála. Stihla sice vydat jen jedno ucelené album, ale o to více se činila na singlech, ve spolupráci s televizí a na nahrávkách "do šuplíku". Komplet, který mapuje celé období, je rozdělen na časově nebo jinak ucelené části. Jmenovitě najdete v balíčku CD "Denně čekám" se singly z let 1963 až 1967, "Cesta" se singly vydaných do roku 1967 a další disk se singly vydanými do roku 1970 "Modlitba pro Martu". Set doplňují desky "Hity Karla Svobody a Bohuslava Ondráčka", "Filmové a vánoční písně + rarity" a "Songy a balady". Fanoušci ocení zejména vůbec poprvé vydané studiové a koncertní nahrávky z let 1965 až 1968 a booklet o čtyřiadvaceti stranách s chronologicky sepsanou biografií Marty Kubišové.


Dále vychází:

Beth Hart - Bang Bang Boom Boom (Mystic Production)
Between The Buried And Me - The Parallax II (Mystic Production)
Cast Of We Will Rock You - We Will Rock (EMI)
Cauldron - Tomorrow's Lost (Mystic Production)
David Sardy - End Of Watch (soundtrack) (Sony Music)
Dordeduh - Dar De Duh (Mystic Production)
Downfall Of Gaia - Suffocating In The Swarm Of Cranes (Mystic Production)
Faces - Stay With Me: The Faces Anthology (Supraphon/Warner Music)
Friar Alessandro - Voice From Assisi (Universal)
Gary Moore - Best Of 3CD (EMI)
Jean-Luis Murat - Muragostang (EMI)
Khors - Wisdom Of Centuries (Mystic Production)
Kontinuum - Earth Blood Magic (Mystic Production)
Magica - Center Of The Great Unknown (Mystic Production)
Nettlecarrier - Nettlecarrier (Mystic Production)
Oslo Ess - Verden Pa Nakken Venner I Ryggen (Mystic Production)
Pet Shop Boys - Leaving (singl) (EMI)
Posthum - Lights Out (Mystic Production)
Puccini - Tosca/Royal Opera House 2011 (DVD) (EMI)
Puccini - Tosca/Royal Opera House 2011 (BluRay) (EMI)
Republic - Bolints Tibi! (EMI)
Různí - Dubstep Onslaught 2 (EMI)
Různí - Frankenweenie Unleashed! (soundtrack) (EMI)
Různí - Rock 80.let/4Box (Universal)
Tharaud/Labad - Soundtrack (EMI)
This Or The Apocalypse - Dead Years (Mystic Production)
Thy Majestie - Shihuangdi (Mystic Production)
UB40 - Best Of 3Cd (EMI)
Vision Of Disorder - The Cursed Remain Cursed (Mystic Production)
William Christie - Enchanted Island (DVD) (EMI)
Winterfylleth - The Threnody Of Triumph (Mystic Production)

NÁZORY
  • Ptáme se podruhé... (Jan, 14.10.2012 21:23) Reagovat

    Jak to, že nezmiňujete novinku Jeffa Lynna??? To je myslím větší událost než většina uvedených desek...

    • Re: Ptáme se podruhé... (Tomáš Parkan - autor, 14.10.2012 21:50) Reagovat

      Na to je celkem jednoduchá odpověď. U nás tuto desku distribuuje Mystic Production a vydává ji až o týden později, přesněji řečeno 20. října.

      • Re: Ptáme se podruhé... (Jan, 15.10.2012 09:47) Reagovat

        Děkuji za odpověď.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu