shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 30.09.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky příštího týdne jsou plné okrajových žánrů, ale zářivých jmen. Electro rock si připravili Muse, jazz zastupují návrativší se Van Morrison i Kurt Elling a ragtime v současném kabátě zase sexy vamp Diana Krall. Tori Amos rekapituluje, ale v orchestrálním stylu a na tvrdší notu zahrají Papa Roach, Heart i As I Lay Dying.

Pokud se v pondělí 1. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Muse - The 2nd Law (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / electro rock

Muse -The 2nd Law
Britská rocková formace Muse již od počátku prohlašovala, že jejich šestá studiová deska bude jiná. Přes některé žertovné označení jako křesťanský gangsta rap jazz odysea, s ambientě rebelujícím dubstepem a tváří směsi metalu, flamenca a kovbojské psychadelie se dostali k albu s názvem "The 2nd Law", u kterého se Muse netají inspirací francouzskými Justice a britských Does It Offend You, Yeah?; tedy skupiny, jejichž styl je do velké míry založený na elektronické hudbě. Z toho důvodu si za spolupracovníky vybrali britskou elektronickou formaci Nero. Trio nominované v anketě Sound Of 2011 se tedy stali společně s kapelou producenty "The 2nd Law". Výsledkem této kolaborace je třináct písniček včetně singlu "Survival", jež se stal oficiálním songem londýnských olympijských her. "The 2nd Law" seženete ve čtyřech verzích. Vedle vinylu a digipacku, bude k dispozici i Deluxe Edice s bonusovým DVD a především pak box set, jehož složení stejně jako některé písničky naleznete na webu formace. Kapela přijede desku představit i živě. Stane se tak 22. listopadu v pražské O2 areně.


Tip týdne

Diana Krall - Glad Rag Doll (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / ragtime / jazz rock

Diana Krall - Glad Rag Doll
Poslední album Diany Krall "Quiet Nights" se neslo na velmi intimní notě a nyní, tři a půl roku poté jazzová superstar zcela otočí. Vydává totiž nahrávku "Glad Rag Doll", na které se představí v roli sexy dračice. Tím hlavním nástrojem jí bude především současná interpretace jazzové hudby z doby její největší slávy, tedy dvacátých a třicátých let minulého století. "Šli jsme do studia s tím, jako by všechny skladby vznikly teprve včera. Nechtěla jsem natočit nějakou dobovou nebo nostalgickou desku," říká sama zpěvačka a odpovídá tomu i výběr spolupracovníků. Tím naprosto zásadním je několika Grammy oceněný producent T-Bone Burnett,. Dalším je pak například Mark Ribot, blízký spolupracovník Toma Waitse či Elvise Costella. První ochutnávkou z alba, které bude k dostání hned ve čtyřech verzích včetně vinylu, je singl "There Ain't No Sweet Man That's Worth The Salt Of My Tears", ktery si můžete poslechnout na webu zpěvačky. Dodejme jen, že Dianu Krall si budete moct poslechnout 12. listopadu i naživo v pražském Kongresovém centru.


Van Morrison - Born To Sing:No Plan B (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / blues

Van Morrison - Born To Sing: No Plan B
Van Morrison se odmlčel na poměrně dlouhou dobu. Zatímco dříve jen výjimečně překročil mezi alby dvouletý odstup, tentokrát jeho příznivci čekali na novou studiovku čtyři roky. Novinku s názvem "Born To Sing: No Plan B" natáčel severoirský zpěvák doma v Belfastu a po čase se opět vrátil pod slavný label Blue Note. Není proto divu, že se v deseti skladbách vrací Van Morrison k jazzu a někteří dokonce tvrdí, že je jeho nejjazzovější nahrávkou. Do studia si pozval šest muzikantů, nahrávalo se živě a sám Morrison hrál na piano, kytaru a alt-saxofon. Podle zahraniční kritiky stojí výsledek za to, což si můžete prostřednictvím poměrně obsáhlého preview na YouTube ověřit na vlastní uši.


Papa Roach - Connection (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní metal / rap rock

 Papa Roach - Connection
Od poslední desky kalifornských Papa Roach "Time For Annihilation" uplynuly už dva roky a kapela má pro své fanoušky další studiovou nálož. Ta dostala do kolébky jméno "Connection" a u jejího zrodu stáli pánové James Michael a John Feldmann. Podle informací dostupných už začátkem tohoto roku se muzikanti na novince vrací ke kořenům. Taky proto se Papa Roach rozhodli nahrávat ve svém rodném městě Sacramentu. Jak moc vážně to myslí, jste mohli sami posoudit díky klipu k ochutnávce "Still Swinging", na který vás upozornil Marek Odehnal ve svém článku.


Tori Amos - Gold Dust (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba / popový crossover

Tori Amos - Gold Dust
Tori Amos se rozhodla letošní rok rekapitulovat. Ovšem vzhledem k tomu, že stále nahrává pro Deutsche Gramophon, nebude to jen tak obyčejná kompilace. Celkem čtrnáct písniček posbíraných za dvacet let její sólové kariéry nahrála zcela nově v instrumentálních podobě. Jako doprovod si vybrala nizozemský jazz-popový orchestr Metropole Orchestra pod taktovkou Julese Buckleyho. O produkci nahrávky se postarala sama Tori za asistence svého dlouholetého spolupracovníka Johna Philipa Shenalea. Více informací, ale třeba i trailer naleznete na stránkách zmiňovaného labelu.


As I Lay Dying - Awakened (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: metalcore

As I Lay Dying - Awakened
Fanoušky tvrdšího metalu potěší tento týden americká parta As I Lay Dying. Ta připravila po dvou letech novinkovou studiovku "Awakened", jejíž produkci svěřili do rukou Billa Stevensona (známého z formace Descendents). Nahrávání materiálu probíhalo v prostorách The Blasting Room ve Fort Collins v Coloradu a také v Lambesis Studios v San Diegu v Kalifornii. Jako první ochutnávka byl vybrán singl "A Greater Foundation". O první vlaštovce jsme vás informovali v rubrice Video Jukebox.


Kurt Elling - 1619 Broadway: The Brill Building Project (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vokální jazz

Kurt Elling - 1619 Broadway: The Brill Building Project
Ačkoli za svoji poslední desku "The Gate" Grammy nezískal, ač byl mezi nominovanými, patří Kurt Elling mezi světovou elitu jazzových zpěváků. Nyní vydává své nové album s poměrně dlouhým názvem "1619 Broadway: The Brill Building Project". Pod ním se skrývá adresa a název budovy v New Yorku, která je také někdy popisována jako "nejzajímavější generátor populárních písní v západním světě". Výčet jmen, které tu působily, vydá na vlastní encyklopedii, nicméně patří mezi ně orchestry Benny Goodmana i Glenna Millera nebo třeba Paul Simon. Kurt Elling těm všem v celkem jedenácti písničkách skládá poklonu a vy si můžete jejich ukázky poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


Heart - Fanatic (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Heart - Fanatic
"Nebýt kapel jako Heart, současná populární scéna by neměla z čeho čerpat potenciální hitovky," tvrdí recenzenti. Něco na tom bude: Tato americká rocková formace vydává nyní již čtrnáctou studiovku s názvem "Fanatic". Sestry Wilsonovy si opět pozvaly do studia na pomoc Grammy ověnčeného a opěvovaného Bena Minka, se kterým spolupracovaly i na poslední desce "Red Velvet Car". Společně se rozhodly pojmout nahrávání jako oslavu těch hodnot, které Ann a Nancy v životě nejvíc - skoro až fanaticky uznávají, totiž lásku, umění a pravdu. Pro ukázky zavítejte do internetového obchodu Amazon.com


Lupe Fiasco - Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1 (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Lupe Fiasco - Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1
Americký rapper Lupe Fiasco se rozhodl vrátit do minulosti, tedy alespoň pomyslně. Jak už název jeho nové desky "Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1" napovídá, novinku pojal jako pokračování svého debutu z roku 2006 a opravdu mu věří, když jej rovnou prohlašuje za největší americké rapové album. Navíc je to pouze jeho první půlka. Ta druhá přijde příští rok. I tak má už nyní sedmnáct položek, na kterých se vedle Fiasca samotného podíleli lidi jako Guy Sebastian, Casey Benjamin, Poo Bear, Jason Evigan nebo producenti The Runners, 1500 or Nothin', Charles "Chilly" Patton nebo Darrale Jones. Z desky spatřily světlo světa již čtyři singly, kterými rapper prezentuje album prostřednictvím videoklipů na svém webu. Dodejme jen, že odvážná prohlášení o kvalitě desky, mu nabourávají hudební kritici, kteří jeho hodnocení posílají spíše k průměru.


Frightened Rabbit - State Hospital (EP) (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Frightened Rabbit - State Hospital
Skotská indie rocková formace Frightened Rabbit se pod dohledem producenta Lea Abrahamse dala letos v květnu do práce na nové desce. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a ze spolupráce vzniklo EP "State Hospital". Nahrávka obsahuje pět kousků, přičemž na posledním z nich s názvem "Wedding Gloves" se podílel Aidan Moffat, bývalý zpěvák Arab Strap. Hudebníci si na CD dali záležet a jestli je to slyšet, posuďte sami. Na soundcloud.com kapely najdete stream všech písní.


Rachel Kolly D'Alba - American Serenade (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Rachel Kolly D'Alba - American Serenade
Jednou za čas zařadíme do našeho výběru nových titulů i nějakého interpreta vážné hudby. Tentokrát padla volba celkem logicky na švýcarskou houslistku Rachel Kolly D'Alba, která letos získala cenu International Classical Music Awards za nejlepší concerto na její loňské desce "French Impressions". Její letošní počin dostal název "American Serenade", pro které vybrala serenádu "Fantasy" z Gershwinovy "Porgy & Bess", "Carmen Fantaisie" Franze Waxmana a "Serenade After Plato’s Symposium" Leonarda Bernsteina. Album nahrála společně s Orchestre National des Pays de la Loire pod vedením dirigenta Johna Axelroda. Ukázky z desky naleznete v internetovém obchodě Amazon.de.


Delta Spirit - Delta Spirit (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie rock

Delta Spirit - Delta Spirit
Sedm let a tři studiová alba. To je aktuální renomé kapely Delta Spirit, která vydává třetí eponymní nahrávku. V kariéře mladé formace má odehrát zásadní roli - muzikanti na něm tvrdě pracovali a do skládání se vrhli hned po skončení obsáhlého turné. Důležitou osobou v jejich vývoji byl producent Chris Coady (známý ze spolupráce s TV On The Radio nebo Yeah Yeah Yeahs), který měl kapele "pomoct najít svůj vlastní zvuk". A podle některých fanoušků se to povedlo na výbornou a ohodnotili desku jako "nejlepší rockové album tohoto roku". V internetovém obchodě Amazon.de se můžete sami přesvědčit.


Ondřej Soukup - Váňa (soundtrack) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Ondřej Soukup - Váňa (soundtrack)
U příležitosti šedesátých narozenin jedné z legendy českého sportu Josefa Váni, vznikl dokumentární film s jednoduchým názvem "Váňa". Ten před pár týdny vstoupil do českých kin a vzhledem k tomu, že hudbu k němu má na svědomí Ondřej Soukup, není překvapením, že bude k dispozici i stejnojmenný soundtrack. Na desce se navíc po letech sešel i s Michalem Horáčkem a Michaelem Kocábem. Osm skladeb z devíti je instrumentální a výjimkou je pouze devátá "V nedohledné dálce cíl", kde si zazpíval právě Kocáb. Ukázky všech najdete na portálu ClickMusic.cz.


Dále vychází:

69 Eyes - X (M.A.B.Records)
Enslaved - Riitiir (M.A.B.Records)
Everdawn - Poems-Burn The Past (EMI)
Tiziano Ferro - El Amor Es Una Cosa Simp (EMI)
Holy Knights - Between Daylight And Pain (Mystic Production)
Hotel Diablo - The Return To Psycho, California (Mystic Production)
John Frusciante - Pbx Funicular Intaglio (vinyl) (EMI)
John Wilson - Rodgers&Hammerstein At Mov (EMI)
Kopek - White Collar Lies (EMI)
Lacrimosa - Revolution (Mystic Production)
Nick Cave - Proposition (EMI)
Nick Cave & The Bad Seeds - B-Sides (EMI)
Omega - The Greatest Performances (DVD) (EMI)
Pickers - Modern (Supraphon/Warner Music)
Pride Of Lions - Immortal (Mystic Production)
Richard Hawley - Seek It (vinyl) (EMI)
Různí - Lady Jazz (EMI)
Různí - Men In Jazz (EMI)
Různí - Taneční liga 143 (Universal)
Sinister - Carnage Ending (Mystic Production)
Sound Storm - Immortalia (Mystic Production)
Sybreed - God Is An Automaton (Mystic Production)
Tharaud/Labad - Boef Sur Le Toit (EMI)
The Amity Affliction - Chasing Ghosts (Supraphon/Warner Music)
Tomandandy - Resident Evil: Retribution (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Wind Rose - Shadows Over Lothadruin (Mystic Production)

NÁZORY
  • Kieslowski (Kostra, 30.09.2012 14:56) Reagovat

    Taky vychází novinka od Kieslowski u Indies Scope...

  • Aha! (Fery, 02.10.2012 10:21) Reagovat

    A co třeba nová deska Tria Jana Spáleného,myslím,že taková postava české muziky by si zasloužila aspoň malou noticku,ach jo.

  • Van Morrison (Petr Matějka, 01.11.2012 10:00) Reagovat

    Bože, to je úroveň. A deska What's wrong with this picture? (2003) podle vás vyšla na jakém labelu, když ne na Blue Note?
    Jinak aktuální deska je opravdu výborná!!

    • Re: Van Morrison (Tomáš Parkan - autor, 01.11.2012 12:47) Reagovat

      No máte pravdu, úroveň je to otřesná. Hluboce se omlouvám za tuto chybu a děkuju za upozornění na ní. Pochybení jsem opravil.

      • Re: Van Morrison (Petr Matějka, 01.11.2012 15:36) Reagovat

        Díky autore za pohotovou opravu :-) Uznávám, že mám asi příliš vysoké nároky, jako pamětník prvních ročníků R&P ještě s pány Černým, Lindaurem, Nosálkem, Bezrem apod.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu