The Killers svedli v Británii bitvu o první místo. A vyhráli

23.09.2012 22:43 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Zatímco singlových novinek se v uplynulém týdnu příliš mnoho neobjevilo a vítězství si udrželi irští The Script, těch výrazných albových bylo hned několik. Z titulku vám už je nejspíš jasné, komu že se dařilo nejlépe, ale jak dopadly nové desky P!nk, Carly Rae Jepsen nebo Nelly Furtado?
The Script feat. Will.I.Am - Hall Of Fame
© facebook interpreta
Tah přizvat si na singl will.i.ama, vyšel irské kapele The Script na jedničku. A to doslova. Už druhý týden vedou britský singlový žebříček a neohrozil je ani nový Example. Jeho pilotní singl z chystané čtvrté studiové desky "The Evolution Of Man" "Say Nothing" je tak druhý, na třetí pozici jej následuje podivnost "Gangnam Style". Opravdu nechápu, co konkrétně je tak úžasného na téhle otřesnosti od jihokorejského jakože-rappera Psy, která boří všechny světové žebříčky. Že by hlad po něčem úchylném?

Pokud budeme hledat další novinky, Dappy je se svým čtvrtým singlem "Good Intentions" z debutového alba dvanáctý, hvězda televizního pořadu "The Only Way Is Essex" Jessica Wright má svůj první hudební pokus "Dance All Night" na třicátém šestém místě a na šedesáté druhé pozici najdeme Emeli Sandé a další skladbu z její úspěšné desky "Our Version of Events", která si našla cestu do singlového žebříčku, v tomto případě je to "Clown".

    Top 10 - singly:
  1. The Script feat. will.i.am - Hall Of Fame
  2. N Example - Say Nothing
  3. Psy - Gangnam Style
  4. Ne-Yo - Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)
  5. Pink - Blow Me (One Last Kiss)
  6. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  7. Little Mix - Wings
  8. Amelia Lily - You Bring Me Joy
  9. Flo Rida - I Cry
  10. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Times

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Killers - Battle Born
© facebook interpreta
Prodejní souboj patřil tento týden novým albům od The Killers a P!nk, která se vrací po (krátké) mateřské dovolené. Z tohoto souboje vyšla vítězně partička z Las Vegas, když prodala 94 tisíc kopií "Battle Born". Po Emeli Sandé a Laně Del Rey jde o třetí nejrychleji prodávanou nahrávku tohoto roku. P!nk nakonec skončila druhá a také si vedla poměrně úspěšně, neboť prodeje alba "The Truth About Love" překročily hranici 80 tisíc. Třetí jsou The Script.

Na šestém místě najdeme nově vydané legendární album Michaela Jacksona "Bad", devítka patří Carly Rae Jepsen a její novince "Kiss", která možná není nijak převratná, ale vzhledem k úspěchu hitu "Call Me Maybe" to zpěvačce může být víceméně jedno. Do top dvacítky se pak ještě vešly novinky dvou amerických kapel, konkrétně brooklynských Grizzly Bear ("Shields" na sedmnáctce) a seattleských Band Of Horses ("Mirage Rock" na dvacítce).

Samotný odstavec si jistě zaslouží nová deska Nelly Furtado, která patřila mezi ty očekávanější nahrávky tohoto roku. Vězte, že "The Spirit Indestructible" je po prvním týdnu v britských prodejnách pouze na čtyřicáté šesté příčce. Na kolik si to (ne)zaslouží, nechám na vás. Pravdou je, že dosud vydané singly nijak nenasvědčovaly, že by Nelly byla ve formě. Uvidíme, jestli se časem zájem nezvedne.

    Top 10 - alba:
  1. N The Killers - Battle Born
  2. N P!nk - The Truth About Love
  3. The Script - #3
  4. The xx - Coexist
  5. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  6. N Michael Jackson - Bad
  7. Coldplay - Mylo Xyloto
  8. Bob Dylan - Tempest
  9. Carly Rae Jepsen - Kiss
  10. Plan B - Ill Manors

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY