Svéráz švýcarského kuchtění

17.09.2012 17:30 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Tim & Puma Mimi jsou dvojice z Curychu. Jejich cesty se jednoho dne zkřížily a natolik si kápli do noty, že začali společně tvořit drobet potrefený electro pop. Nuda však s nimi rozhodně není a na své druhé regulérní desce "The Stone Collection Of" naplno rozbalují své neomezené možnosti zábavy a originality.
7/10

Tim & Puma Mimi - The Stone Collection Of

Skladby: Acchi Kocchi, Surrealism, Ohayo Baby, High 5 Low 5, Spiderweb, Tamago, Tigerbalm, Belleville Rendez-Vous, Shinjuku, Green Blood Circulation, Q-Cumber, Musik Business (feat. Zebra Baby), Toryanse
Vydáno: 22.06.2012
Celkový čas: 43:15
Žánr: electro pop
Vydavatel: Mouthwatering Records
Svět je malý, říká se. V případě dvojky Tim & Puma Mimi to platí na sto procent. Tim je z Curychu, Puma Mimi z Tokia a potkali se, ne u Kolína, ale v nizozemském Utrechtu na jakési old school vánoční párty v roce 2003. Jejich setkání bylo prý velmi intenzivní a již tehdy na dálku začal vznikat hudební materiál. Jelikož ona neměla peněz a dovolené nazbyt, ze začátku koncertovali neobvyklým způsobem. On objížděl Evropu a ona přes Skype online zpívala z kuchyně svého minibytečku, zpětně je o této zkušenosti napsán song "Surrealism" z "The Stone Collection Of". Nejprve však přišla minialba "The Revenge Of Tim & Puma Mimi", "One Two Three" a až posléze tří roky stará dlouhohrající deska "Turn The Page". "The Stone Collection Of", kterou nyní reprezentuje singlovka "High 5 Low 5", už skládali společně coby šťastní manželé.

Stejně jako stájoví kolegové a přátelé v jednom Filewile se Tim a Puma Mimi nikterak nebojí žánrových střetů a zábavných kotrmelců. V základu se o nich dá mluvit jako o ztřeštěném electropopovém duu, které připojuje nejenom vlivy kultur z míst jejich narození (instrumentální "Shinjuku" například paroduje melodie jednotlivých stanic metra v Tokiu). Výsledná mozaika je uhrančivá a nabitá energií, včetně neotřelého vokálu té něžnější polovičky. Korunu tomu pak ve výsledku dodá "Belleville Rendez-Vous", jediný a značně rozveselený cover titulní písničky z celkem bláznivého animáku "Triplettes de Belleville".

Úvod však patří 8-bitové taškařici "Acchi Kocchi", jež otevírá mnohé zvukové přemety, i ty méně očekávané a o "The Stone Collection Of" toho prozradí nemálo. "Musik Business" se naváží do hudebních tlačenic a upřednostňování interpretů pod taktovkou organizací typu IFPI, hostují v ní Zebra Baby z New Yorku. Folkem načichlá něco jako japonská lidovka "Toryanse" se v půlce protne s melodií hranou na Casio VL-1, která evokuje letitý hit německé formace Trio "Da da da, ich lieb dich nicht du liebst mich nicht aha aha aha" (známe spíše pod zkráceným názvem "Da Da Da"). Pokud ale preferujete přímočařejší hitovky, neměla by vás třeba minout vypečená "Ohayo Baby", coby oslava zrození nového lidského života.

Tim & Puma Mimi mají svůj vlastní svět. Do něj vás rádi na "The Stone Collection Of" vpustí a strhnou do víru zábavy a her nemálo podobných těm, které aplikuje ona dvojice medvídků z již zmíněného večerníčku "Pojďte pane, budeme si hrát". Švýcarské (jakékoliv) precizní kuchtění je a vždy bude pestré a platí to i v tomto případě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY