České žebříčky i nadále vedou Peter Bič Project a Jaromír Nohavica

30.08.2012 08:55 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

První místa se nám v domácích hitparádách opět ustálila a už čtvrtý týden zůstávají neměnná. V rádiích slaví úspěch Peter Bič Project s hitem "Hey Now", zatímco v prodejích vede Jaromír Nohavica. Vlastně vede, ale nevyhrává, neboť vítězem je opět Tomáš Klus. Více v pravidelném komentáři.
Peter Bič Project - Hey Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Vypadá to, že jméno kytaristy Petera Biče, jednoho ze zakladatelů IMT Smile, si budeme muset zapamatovat. Vždyť se mu s jeho sólovým projektem podařilo prorazit i v Česku, zatímco IMT Smile u nás ani dvacet let po založení stále skoro nikdo nezná. Otázkou je, jestli "Hey Now" bude mít stejně úspěšného singlového nástupce. Druhé místo má vítězka letošní Eurovize, Švédka Loreen, s vítěznou skladbou "Euphoria" a na třetím místě se drží Pitbull s "Back In Time". Nově se mezi desítku nejlepších po minulém týdnu zařadili David Deyl a Celeste Buckingham.

Mezi novinkami se na šedesátém místě objevuje londýnský rapper Wiley se svou první britskou jedničkou "Heatwave" natočenou společně se zpěvačkou Ms. D. Společně s novým singlem "Can You Hear Me (Ayaya)" by mělo jít o ochutnávku z nového alba, které ale nejspíš vyjde až příští rok. Osmdesátá pátá je oblíbenkyně naší redakce Lucie Vondráčková a její nejnovější píseň "Kdy vzlétnu já" (když tak komentář zde).

Na osmdesáté šesté příčce je Nicki Minaj a singl "Pound The Alarm" z její poslední nahrávky "Pink Friday: Roman Reloaded" (v pořadí třetí) a nakonec je tady český rapper Skipe ve spolupráci se zpěvačkou Martinou Pártlovou a trackem "Mezi nebem a zemí". Tahle dvojka má pořadové číslo devadesát sedm.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Peter Bič Project - Hey Now
  2. Loreen - Euphoria
  3. Pitbull - Back In Time
  4. Tacabro - Tacata'
  5. Ego feat. Robert Burian - Žijeme len raz
  6. Flo Rida - Whistle
  7. David Deyl - Počítám
  8. Oceana - Endless Summer
  9. Aura Dione - Friends
  10. Celeste Buckingham - Run Run Run

Top 100 RÁDIO 34/2012 - novinky:
61. Wiley & Ms. D - Heatwave
85. Lucie Vondráčková - Kdy vzlétnu já
86. Nicki Minaj - Pound The Alarm
97. Skipe feat. Martina Pártlová - Mezi nebem a zemí

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jaromír Nohavica se i nadále drží v čele prodejní hitparády, ale veškerou pozornost na sebe opět bere Tomáš Klus (samozřejmě v tomto případě ne zas tak vlastním přičiněním), neboť má všechny své tři studiové desky hezky poskládané od druhého po čtvrté místo. Tohle je natolik ojedinělé, že i nadále nevycházím z údivu. Jsem zvědavý, na kolik bude schopný tento úspěch zopakovat s albem číslo čtyři.

Na novinky je žebříček tentokrát chudý. Na osmé pozici je poslední ze série výběrů Bravo Hits, druhý pro tento rok s hity od Nicki Minaj, Jessie J nebo Coldplay. Jako druhá novinka je uvedený starší výběr Vlasty Redla "Pecky téměř všecky" z roku 2000 a níže si můžete připomenout jednu jeho starší pecku "Dvakrát". Pokud jde o výběr "Nejlepší hity na léto všech dob" na čtyřicátém sedmém místě, ten spíše nebrat (Bartošová, Rezek, Maxa, Kamélie... myslím, že je zbytečné pokračovat dál). Toť vše a na počtenou v prvním zářijovém týdnu.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  4. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  5. Václav Neckář - Dobrý časy
  6. Zaz - Zaz
  7. Adele - 21
  8. new Různí - Bravo Hits 2012/2
  9. Linkin Park - Living Things
  10. Kristína - Na slnečnej strane sveta

TOP 50 Prodejní 34/2012 - novinky:
8. Různí - Bravo Hits 2012/2
45. Vlasta Redl - Pecky téměř všecky
47. Různí - Nejlepší hity na léto všech dob

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 34. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY