Taylor Swift a 2 Chainz zabodovali v USA

23.08.2012 21:43 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Co se děje v USA? Taylor Swift s rekordním downloadovým startem "We Are Never Ever Getting Back Together" zdecimovala veškerou konkurenci a usedla na singlový trůn po Flo Ridovi. Do první desítky se dostaly novinky Maroon 5 a Justina Biebera. V albech odstartoval na zlatě 2 Chainz s debutem "Based On A T.R.U. Story".
Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
© facebook interpreta
SINGLY - Žena roku 2011 podle Billboardu a držitelka několika prvenství a rekordů Taylor Swift si konečně připsala první #1 singl. "We Are Never Ever Getting Back Together" se po 72. místě z minulého týdne (jen díky dne a půl v rádiích) očekávaně vyšvihl až na úplný vrchol. Za celý týden měl 52 milionů rádiových impresí, hlavní je ale počet stažení: 623 tisíc je rekordní ženský start, jen 13 tisíc za "Right Round" Flo Ridy z roku 2009. Celé album "Red" jí vychází v říjnu.

Přestože singl ještě není dostupný na On-Demand službách, v celkovém vzorci singlového pořadí Taylor dosáhla dvojnásobku bodů oproti "Whistle" Flo Ridy. Jak jsem psal, celé léto byly downloady velmi nízké a bylo jasné, že jeden velký digitální debut může vše změnit. "Whistle" tedy spadlo o jedno místo, stejně jako "Lights" a "Wide Awake". "Some Nights" fun. je už šesté. Maroon 5 si pohoršili s "Payphone" o místa dvě, na devítku už ale vyskočil druhý singl "One More Night". Do první desítky se dostal i Justin Bieber s "As Long As You Love Me". Top 10 opustili Gotye, Rihanna a Phillip Phillips.

Dvě novinky souvisí s 2 Chainzovým debutem, "Yuck!" s Lil Waynem se objevilo na osmdesátce, "Birthday Song" s Kanyem Westem na rovné stovce. "I Can Only Imagine" Davida Guetty, Chrise Browna a Lil Waynea je na devadesátce jako re-entry, v poslední desítce startuje ještě Lupe Fiasco s "Lamborghini Angels" nebo Brandy a Chris Brown s "Put It Down".

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  2. Flo Rida - Whistle
  3. Ellie Goulding - Lights
  4. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  5. Katy Perry - Wide Awake
  6. fun. - Some Nights
  7. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  8. Justin Bieber feat. Big Sean - As Long As You Love Me
  9. Maroon 5 - One More Night
  10. David Guetta feat. Sia - Titanium

2 Chainz - Based On A T.R.U. Story
© facebook interpreta
DESKY - Debutové album rappera 2 Chainze "Based On A T.R.U. Story" si nakonec vedlo nad očekávání dobře, 147 tisíc téměř odpovídá nedávnému výkonu veterána Nase a je lehce nad posledním zlatým rapovým kariérním debutem v podání Maca Millera. Posledně vítězná kompilace Now! 43 si pohoršila jen o třetinu a skončila stříbrná před Rickem Rossem.

Druhá nejvyšší novinka je též z žánru hip hopu, hororoví klauni z Insane Clown Posse se s dvanáctou řadovkou "The Mighty Death Pop!" umístili čtvrtí. Do první desítky se vrátili Maroon 5 díky slevě na Amazonu, uzavírá ji rocková kapela Yellowcard s osmým počinem "Southern Air".

Příští týden uvidíme na vrcholu Treye Songze, páté album "Chapter V" bude jeho prvním zlatým startem s cirka 110-130 tisíci. V první desítce asi uvidíme DJe Khaleda s "Kiss The Ring", Owl City s "The Midsummer Station" a Tenth Avenue North s "The Struggle".

    Top 10 - alba:
  1.  N 2 Chainz - Based On A T.R.U. Story (147)
  2. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 43 (75, -32 %)
  3. Rick Ross - God Forgives, I Don't (43, -27 %)
  4.  N Insane Clown Posse - The Mighty Death Pop! (41)
  5. Maroon 5 - Overexposed (36, +59 %)
  6. Justin Bieber - Believe (35, +17 %)
  7. One Direction - Up All Night (29, +1 %)
  8. Adele - 21 (26, +1 %)
  9. Zac Brown Band - Uncaged (25, -20 %)
  10.  N Yellowcard - Southern Air (23)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY