shop.musicserver.cz
Nové desky pro 30. týden

Nové desky pro 30. týden

Vydáno: 22.07.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poměrně různorodá sestava se příští týden sejde v novinkových stojanech. Hodně místa si jistě zabere novinka Jaromíra Nohavici, jen o kousek míň výběr Jennifer Lopez, konečně bude k dostání i obdivovaný Frank Ocean a po roce i Kimbra. Po letech se vrací Susanna Hoffs a vše přitvrdí The Gaslight Anthem a Grave Digger.

Pokud se v pondělí 23. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš (vlastní náklad)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
Poměrně dlouho čekali příznivci Jaromíra Nohavici na jeho další studiové album. Čtyři roky starý "Ikarus" má ovšem nyní již svého následovníka v podobě nahrávky "Tak mě tu máš", kterou ostravský písničkář již nějaký čas nabízí na svých stránkách a která nyní vychází i fyzicky. Přinese celkem čtrnáct nových písní, které se vrací k Nohavicově folkové poetice z osmdesátých let. Album je aranžováno střídmě v duchu současných koncertů, kde Jaromíra Nohavicu doprovází vynikající polský akordeonista Robert Kuśmierski. Zároveň se ale tematicky vrací i k "Divnému století", a to i prostřednictvím hostujícího Jaromíra Nohavici staršího na housle. Folkové šansony podpořil klavírním doprovodem Dalibor Cidlinský jr. Písničky z alba lze nalézt na YouTube.com


Frank Ocean - channel Orange (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / neo soul

Frank Ocean - channel ORANGE
Amerika má nový objev. Říká si Frank Ocean a v minulosti psal písničky pro Brandy, Johna Legenda nebo Justina Biebera. Pak se ale rozhodl, že to zkusí sám a loni vydal mixtape s názvem "Nostalgia, Ultra", který si vysloužil u kritiky velký ohlas. V případě té britské dokonce takový, že jej zařadila na druhé místo Sound Of 2012. Nyní je tu Frank s debutovým albem "channel Orange", se kterým jen potvrzuje očekávání, která od něj nejen britská kritika vkládala - nahrávka sklízí nadšené recenze a vzhledem k tomu, že v zahraničí vyšla již před dvěma týdny, lze konstatovat, že se jí daří i u kupujících. A co tedy od této desky očekávat? Předně sedmnáct skladeb, na kterých se vedle samotného zpěváka podíleli lidi jako Malay, Om'Mas Keith nebo Pharrell Williams. Přímo pak uslyšíte Johna Mayera, Andrého 3000 či amerického rappera Earla Sweatshirta. Dvě písničky představuje Frank Ocean na svém Soundcloud.com a díky pozdějšímu vydání si už u nás můžete přečíst i recenzi.


Jennifer Lopez - Dance Again... The Hits (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: latin pop / r'n'b /dance pop

Jennifer Lopez - Dance Again...The Hits
Americká herečka Jennifer Lopez na sebe před třinácti lety vzala také roli zpěvačky, kterou dodnes velmi úspěšně rozvíjí. Za tu dobu má na svém kontě sedm alb a značnou řádku singlů a hitů. Není proto divu, že je nejvyšší čas na rekapitulaci. Vzhledem ke stylu, který zpívá, nemá smysl čekat na předvánoční čas, a kompilaci s názvem "Dance Again... The Hits" tak J-Lo servíruje nyní. Z předchozích desek na standardní edici vybrala jedenáct písniček a k nim přihodila ještě dvě novinky. První z nich "Dance Again" se už nějaký čas prohání rádiovým éterem a k ní se přidá ještě duet s Flo Ridou "Goin' In", který můžete nalézt i na soundtracku k filmu "Step Up". Videoklip k první z novinek nahrála Jennifer Lopez na své VEVO.


Kimbra - Vows (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / soul / jazz

Kimbra - Vows
V případě australských umělců není raritou, že jejich albům trvá poněkud déle, než dorazí do Evropy případně do Spojených států. To platí i o zpěvačce, která si říká Kimbra. Její jméno můžete znát především ze spolupráce s Gotyem na jejich megahitu "Somebody That I Used To Know". Patrně i díky tomu i u nás konečně vychází její téměř rok starý debut "Vows", pohybující se na rozhraní popu, soulu, jazzu a indie, ovšem ovlivněný lidmi jako Björk, Miles Davis nebo Mars Volta. Celkem jedenáct písniček a jeden skrytý bonus má na svědomí především sama zpěvačka a jejím partnerem byl australský producent François Tétaz, který se podepsal i pod "Making Mirrors" již zmíněného Gotyeho. Vlastní tvorbu Kimbry můžete okusit na jejím Soundcloudu.


Grave Digger - Home At Last (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal / speed metal

Grave Digger - Home At Last
Pokud máte ještě v paměti songy z loňské desky německých hrobařů z Grave Digger "The Clans Are Still Marching", můžete si je nyní zpestřit skladbami z nového EP. To nese titul "Home At Last" a posluchačům přináší celkem šest audio stop. Zároveň je takovým malým předkrmem před chystanou novinkou "Clash Of The Gods", která se na pultech objeví koncem srpna. Mini album obsahuje kromě titulního kousku také další dříve nevydané skladby "Rage Of The Savage Beast" a "Metal Will Never Die". A pokud jste kapelu ještě neviděli naživo, oceníte zbylé tři písně v čele s "Ballad Of A Hangman". Všechny byly totiž pořízeny během vystoupení Grave Digger na festivalu Wacken Open Air v roce 2010.


Susanna Hoffs - Someday (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / poprock

Susanna Hoffs - Someday
Americká zpěvačka, kytaristka a hlavně nejviditelnější členka dámského tria The Bangles Susanna Hoffs na nějaký čas opustila svoji domovskou kapelu a vrátila se po dlouhých šestnácti letech k sólové tvorbě. Její novinka dostala název "Someday" a přinese celkem deset písniček, jejichž inspiraci muzikantka čerpala v hudbě šedesátých let minulého století. Desku produkoval a aranžoval Mitchell Froom, který se v minulosti postaral o desky nejen The Bangels, ale i Paula McCartneyho, Sheryl Crow, The Corrs nebo své někdejší manželky Suzanne Vega. První ochutnávky naleznete v podobě videa na webu zpěvačky, ale třeba i na stránkách prestižních cen Grammy.


Passion Pit - Gossamer (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electropop / synthpop / indie pop

Passion Pit - Gossamer
Tři roky po debutu "Manners" přichystala americká electropopvá skupina Passion Pit své druhé album. Dostalo název "Gossamer" a někdejší absolventi bostonské Berklee College Of Music pro něj vybrali dvanáct skladeb. Co se týče stylu, nejspíš nelze čekat nějaký velký posun. Novinku totiž opět produkoval Chris Zane, který měl pod palcem nejen debut, ale třeba i desky Mumford & Suns nebo Les Savy Fav. Pokud se již nemůžete dočkat, máte možnost slyšet celé album již nyní, prostřednictvím webu rádia NPR.


Newton Faulkner - Write It On Your Skin (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / folk-rock

Newton Faulkner - Write It On Your Skin
Sedmadvacetiletý britský písničkář Newton Faulkner vydává po delší odmlce, způsobené vážným zraněním levého zápěstí, svou v pořadí již třetí desku "Write It On Your Skin". Ačkoli i na ní uslyšíte jeho signifikantní kytarovou hru, kdy kytaru využívá nejen jako strunný, ale i jako bicí a rytmický nástroj, a křehké folk-rockové skladby, sám Faulkner označuje nahrávku jako zcela odlišnou od dvou předchozích. Na desce se ještě podíleli členové The Nexus, kteří psali písničky pro Hurts nebo Lanu Del Rey, dále známý baskytarista Sam Farrar a australský kytarista Thomas Leeb. Prvním singlem z alba se stala titulní písnička, kterou v podobě lyric videa uvidíte na Faulknerově YouTube.com kanálu. Na stejném místě je k dispozici i sampler.


The Gaslight Anthem - Handwritten (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / heartland rock

The Gaslight Anthem - Handwritten
Američtí The Gaslight Anthem se po dvouleté odmlce hlásí o slovo s novinkou "Handwritten". S cílem ohromit publikum minimálně stejně jako na poslední "American Slang" se kapela svěřila do rukou zkušeného Brendana O'Briena, jehož služeb využili v minulosti také Stone Temple Pilots, Pearl Jam nebo Soundgarden. A podle všeho se tvrdá práce vyplatila! Recenze serveru AbsolutePunk.net ohodnotila novinku sto procenty. Jestli se redaktoři nenechali zmást něčím laciným, posuďte sami prostřednictvím pilotního singlu "45", ke kterému vznikl i videoklip. Na ten a na další k titulnímu songu alba narazíte na Vevo kanálu kapely.


Vangelis - Chariots Of Fire - Music From The Stage Show (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: instrumentální hudba

Vangelis - Chariots Of Fire - Music From The Stage Show
V květnu měla v Londýně v Hampstead Theatre premiéru představení divadelní hry "Ohnivé vozy" na motivy stejnojmenného filmu, se kterým Hugh Hudson a zejména Vangelis jako autor hudebního podkresu slavili velký úspěch v osmdesátých letech. Nicméně v případě nahrávky výmluvně nazvané "Chariots Of Fire - Music From The Stage Show" Vangelis pouze nezopakoval původní materiál, ale složil novou hudbu, kde se prolínají nová i známá témata. Jak se mu to povedlo, můžete posoudit zatím prostřednictvím ukázek v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Mike Oldfield - Two Sides: The Very Best Of (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: instrumentální hudba / new age / progresivní rock

Mike Oldfield - Two Sides:The Very Best Of
Anglický multiinstrumentalista Mike Oldfield má nyní plné ruce práce. Nejenže složil hudbu k úvodnímu ceremoniálu olympijských her v Londýně, ale především svým fanouškům servíruje výběr hitů "Two Sides: The Very Best Of". Jak už lehce napovídá název, kompilace nabídne dva disky a bezmála třicítku skladeb. Na jejich výběru se podílel sám Oldfield a ke každé skladbě napsal do bookletu poznámky. Kompletní seznam včetně ukázek najdete v internetovém obchodě Amazon.co.uk. To ovšem není zdaleka všechno. Reedice se dočkala ještě dvě alba z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let - "Platinum" a "QE2". Obě dostala remasterovanou podobu, verzi na vinylu a především deluxe edici. Jejich obsah se dozvíte na webu Mikea Oldfielda.


Dále vychází:

Baroness - Yellow And Green (Mystic Production)
Dust Bolt - Violent Demolition (Mystic Production)
Helldorados - Helldorados (Mystic Production)
Různí - Best Easy Listening Album (EMI)
Striker - Armed To The Teeth (Mystic Production)
Waylander - Kindred Spirits (Mystic Production)

NÁZORY
  • Mike Oldfield má plné ruce práce (prasezlesa, 27.07.2012 20:54) Reagovat

    Sice na olympiádě zahrají akorát dvě skladby, které složil před více než čtyřiceti lety, ale nepochybně kvůli tomu má touto dobou plné ruce práce.

    • Re: Mike Oldfield má plné ruce práce (prasezlesa, 27.07.2012 20:56) Reagovat

      Teda vlastně je to necelých čtyřicet let, co je složil, takže se omlouvám, to mění celou situaci.



  • Nove CD (chudlas, 28.07.2012 05:47) Reagovat

    Oldfiekd Vynikající jen je škoda absence DVDcka se záznamem Live koncertiku nebo můžeme čekat prvni BluRay toho to kouzelníka not a notového papíru :-) Jarre a Vangelis take asi spí s vydáním jejich prvního BluRaye.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu