shop.musicserver.cz
Anna Veselovská - Rytmus byl pro mě jako otec

Anna Veselovská - Rytmus byl pro mě jako otec

Vydáno: 27.08.2012 12:00 v sekci Rozhovory - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Anička Veselovská, která v soutěži Hlas Česko Slovenska skončila na druhém místě, pomalu otevírá dveře do showbyznysu a snaží se ovládnout trému z kamer i z novinářů. Při rozhovoru prozradila něco o nalévání nezletilým v Hlasu a že je pro ni Rytmus jako otec.

Anna Veselovská
© facebook interpreta
Aničko, soutěž skončila. Už doma uklízíš?

Zatím nemám kdy, protože jsem teď stále někde pryč. S Universalem bychom chtěli dát do kupy album, které by mělo vyjít na podzim. Hledám ještě někoho, kdo by mi s tím pomohl, protože mi moc nejde psaní textů. Nevím, o čem bych měla psát. Chtěla bych spolupracovat s někým, kdo je muzikant, ale také textař, aby mi to pomohlo zařadit se i stylově.

Takže ty ještě nemáš přesnou představu o tom, kam by ses žánrově chtěla ubírat?

Momentálně to řešíme. Představu mám, ráda bych dělala něco alternativního, ale nejsem si úplně jistá, jestli by se to líbilo lidem.

Alternativního? Nevím, co si pod tím mám představit. Dovedla bys to k někomu připodobnit?

Ani ne. Možná něco podobného, co jsem zpívala v Hlasu.

V Hlasu jsi ve vyrovnaném duelu vystoupila vedle Lucie Dobrovodské, koučové tehdy podotkli, že byste byly pěkné duo. Zvažuješ, že bys ji oslovila k nějaké spolupráci?

Nejsme vůbec v kontaktu, ještě jsem o tom neuvažovala. Ale nějaké hosty bych chtěla.

Koho například?

Možná bych chtěla oslovit Ivana Táslera. On je hodně muzikální, frčí na festivalech a podařily se mu i všechny desky. Hlavně ale chci Patrika, i když on má teď dost své práce. Nějaký společný singl ale určitě dohromady dáme. Povahově jsme si tak sedli, že se z nás stali kamarádi. Dost mi radil do budoucnosti, která přijde po soutěži. Abych zvládla tlaky od novinářů, ale i od fanoušků, abych si z toho nic nedělala a dávala si pozor.

V jakém smyslu si máš dávat pozor?

Například koho si vyberu na desku a tak. I s Universalem jsme si hrozně sedli, máme podobné názory a vzájemně se respektujeme a doplňujeme.

Anna Veselovská (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Rytmuse média příliš ráda nemají kvůli tomu, jak se prezentuje. Jaký je za oponou?

Také jsem do Hlasu šla s tím, že je to pitomec. Ale potom jsem stála na pódiu, on se na mě otočil a já viděla, že má něco do sebe. Z očí mu vyzařovalo, že mě do toho týmu chce a že má se mnou asi opravdu plány. Blíže jsem ho poznala asi po dvou týdnech, kdy jsme si začali více povídat, esemeskovat a volat. Můj obraz o něm se totálně změnil, Patrik je velmi skromný, nad nikoho se nepovyšuje. Byl pro mě trochu jako otec.

Těžko se tomu věří, když uvážíš, jaké texty mají jeho písničky.

To je pravda. Já jsem jeho hudbu taky dřív neměla ráda, ale když se teď nad tím zamyslím, tak on to nemyslí zle. On jenom dává nějaké odkazy pro lidi. Odkazy na showbyznys a na mediální svět. Myslím, že to celé nedělá pro sebe, ale hlavně pro lidi - mluví o tom showbyznysovém světě.

Když už jsme u porotců, co ty a Michal David? Taky tam proběhla taková drobná přestřelka...

S tím zdravením?

Ano.

Moje rodiče velmi urazilo, když mi řekl, že neumím zdravit. Oni mě znají a vědí, že jsem schopná pozdravit opilce, když jdu po Uľanech. Na pozdravení si zrovna dávám pozor. Michal to ale zřejmě neslyšel.

Anna Veselovská...

Anna Veselovská
...pochází z vesničky Pusté Úľany na západě Slovenska. Do soutěže Hlas Česko Slovenska ji přihlásila její učitelka zpěvu a samotná Anička prý byla velmi překvapená, jak se jí po Výběru naslepo, kde za doprovodu vlastní kytary zazpívala osobitou verzi "Feeling Good", začalo dařit. Na kytaru hraje už devátým rokem, ovládá ještě klavír a touží se naučit na bicí.

Máš nějaké sourozence?

Ano, mám jedenatřicetiletého bratra, dvaadvacetiletou sestru a devatenáctiletou sestru.

A ti všichni jsou také tak muzikální?

Brácha umí dokonale napodobit Micka Jaggera z Rolling Stones. Sestra hrála na piáno a ta devatenáctiletá sestra mě někdy pěvecky doprovází na koncertech.

Ještě před Hlasem jsi vystupovala s kapelou Sold Out...

Už ani ne. Tím Hlasem jsme to nějak rozbili. Nevím, jestli se oni ještě scházejí, ale já na to teď nemám čas.

Uvažovala jsi, že by sis ji nechala i po soutěži, nebo hudebníky vyměníš?

Oni mají všichni hrozně moc práce. Všichni studují na vysoké škole, takže by to asi nestíhali.

Nedávno měl premiéru tvůj videoklip k singlu "Na ceste". Jak probíhalo jeho natáčení?

Výborně. Měla jsem šaty, které mi byly velké, takže mi je vzadu sepnuli pomocí kolíčků na prádlo. (smích) Bylo to trochu únavné, dvanáct hodin v kuse, ale myslím, že to stálo za to.

Mnoho věcí teď asi zažíváš poprvé. Poprvé ve studiu, před kamerou, první rozhovory, videoklip... Je něco, co sis coby obyčejný člověk představovala jinak?

Myslela jsem, že je to maximálně za deset hodin hotové a že nejvíce času zaberou zpěvové části. Bylo to ale úplně naopak. Jen ten záběr v klipu, kdy jdu od kostela, jsme točili asi šestkrát. Zpěvové části naopak zabraly nejkratší dobu.

Jak je to vlastně s tím singlem? Kdo je jeho autorem?

Hudba pochází z databáze Universalu a text napsal slovenský textař a hudebník Vlado Kraus.

Pravděpodobně už máš s autorskou tvorbou zkušenosti...

Nějaké melodie už jsem napsala, ale strašně se bojím textů, zatím asi nemám o čem psát.

Anna Veselovská (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Jaké byly ve skutečnosti vztahy v zákulisí Hlasu? Asi jste nebyli všichni takoví kamarádi, jako se zdálo na obrazovkách.

Bylo to tam takové soutěživé, ale zároveň se všichni spolu bavili, respektovali se.

Koho bys označila za všeobecně nejoblíbenějšího finalistu?

Největší šoumen byl Bruno. Ten vždycky každého chytil za slovíčko a všechny tím rozesmál, i režiséra. Byl to takový nosič dobré nálady, on například vůbec nebyl soutěživý, bral to spíš jako zkušenost, asi proto, že už má kariéru rozjetou.

Kdo byl naopak největší outsider?

Já. (smích)

Máš nějakého poradce, který by ti diktoval, co je vhodné médiím sdělovat, a co ne?

Ano, lidé z Universalu mi s tím pomáhají. I když oni mě spíš nabádají, abych vůbec mluvila. (smích)

Co na tvůj úspěch říkají tví přátelé? Máš jich najednou víc?

Však na Facebooku už si je nemůžu přidávat, už mám plno. (smích) Myslím, že všichni mají radost z toho, jak jsem v Hlasu dopadla. Sama za sebe jsem ráda, že jsem byla druhá, protože kdybych vyhrála, musela bych brzy vstávat do všech možných relací a podobně.

Den po závěrečném vyhlášení byla vaše čtveřice (Ivanna, Anička, Markéta a Miloš - pozn.) ve Snídani s Novou. To jste se po závěrečném mejdanu asi taky moc nevyspali.

Ano, někteří šli rovnou. O mně se taky psalo, že jsem tam pila, ale to vůbec nebyla pravda. Jen jsem se trochu víc odvázala, protože to byla poslední párty s lidmi z Hlasu, tak jsem si to chtěla užít.

Na takových akcích se zřejmě zákaz podávání alkoholu nezletilým ani neřeší, viď?

Ale ano, řeší. Já a Miloš, kterému taky ještě nebylo osmnáct, jsme měli na ruce speciální pásku, aby barmani poznali, že nemůžeme pít.

NÁZORY
  • veselovska (peter, 27.08.2012 15:09) Reagovat

    nepaci sa mi ako sa sleca veselovska prezentuje. musi sa este naucit pokori aku ma ivannka bagova ktora dostala do vienka o moc vecsi talent ale na druhu stranu aj skromnost.

    ale tu na slovensku sa nedockame. skutocne tu sa talent neceny. slecna veselovska je jedna velka bublina. kym ivannka je nastupkyna skvelej mariky gombitovej.

    nepocuvajte drogisticku hudbu ale vypocujte si klasiku ako je marika gombitova ci modus. dnesna hudba okolo rytmusa je len reklamny tah velkych spolocnosty.

    slecna veselovska vstupte si do svedomia a skoncite z muzikov.

    • Re: veselovska (M.M., 27.08.2012 21:29) Reagovat

      To nemyslíš vážne. Pozri kalendár aký rok sa píše a potom ešte pozri prehľad gramatiky slovenského jazyka. Tvoja posledná veta vypovedá o tom že nemáš asi ani sluch a nástupcov si hľadaj sám, ja si radšej vypočujem niečo čo má v sebe aspoň štipku originality.

    • Re: veselovska (ecstasy of gold, 29.08.2012 23:50) Reagovat

      Ty jsi blázen. Nikdo se zdravým rozumem a dobrým vkusem tě nemůže brát ani trochu vážně. Zapiš si to za uši a vystav za vitrínu :-))

    • Re: veselovska (Sabina , 30.08.2012 13:53) Reagovat

      Pokoru a skromnost jakou má Ivanna ? Dělaš si srandu , Anička byla ten nejskromnější a nejpokornější člověk z hlasu , nikdy se nevytahovala , není namyšlena narozdil od Ivany a to Anička dostala do vinku větši talent, není to ničí nastupkyně, má svůj jedinečny hlas, který jinde neuslyšíš , nepochopim jak tu mužeš utočit proti 16 lete holce ktera už toho tolik dokazala .. když se ti Anička nelibi, nech si to pro sebe, zakazovat ti vyjadřit názor nemužu, ale zamysli se, je trapne psat že je jedna velka bublina ani ji neznaš .. a psat ať zkonči s muzikou? S tím di někam , když se ti nelibi, neposlouchej ji, ale je ti tisic ostatních kteři Aniččinou hudbu zbožnuji ;)

  • to Peter (klogi, 27.08.2012 21:52) Reagovat

    ...a ty si kde chodil do skoly,,? ... v Mukaceve..?... sama hrubka ! Bagova je predsa vitazka Hlasu, takze ma urcite viac moznosti sa prezentovat ako Anna... Tie svoje utoky si nechaj ! Pre mna napr. je Anna omnoho zaujimavejsia a 100x vacsi talent ako Ivana..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Na okraj: Jak můžete pomoci muzikantům v časech covidu? Streamujte (10.11.2020 16:24)
- Rozhovory: Rytmus - Rap je jako závod (27.09.2020 09:00)
- Do kin míří dokument "Tempos" - otevřená výpověď Rytmuse o budování česko-slovenské hiphopové scény (15.08.2020 13:23)
- Recenze: Paulie Garand a DJ Wich utopili na desce "Mezi prsty" svůj potenciál (24.05.2020 12:00)
- Video: Kontrafakt se vrací. "Ideme dnu" je pecka, navíc se skvělým klipem (06.12.2019 14:08)
- Rytmus vydal singl "Pi** po***aná", první po rozchodu s Darou (Apríl!) (01.04.2018 12:34)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu