shop.musicserver.cz

Dnes startuje Rock for People: Pro očekávaný rekordní počet návštěvníků připravil i sci-fi zónu

Vydáno: 03.07.2012 16:17 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Faith No More
© Jakub Havlas / musicserver.cz
Multižánrová hudební přehlídka Rock for People dnes dvě hodiny po poledni otevře nepřehlédnutelnou vstupní bránu prvním fanouškům. Ti se do Festivalparku v Hradci Králové sjíždějí od pondělního rána. Ještě před úterním tzv. Večírkem pro nedočkavé uspořádali sami fanoušci spontánní koncert kapel Rattle Bucket, Czechpoint a High Society v restauraci, která je součástí 24-hodinové zóny před hlavním vstupem.

Vystoupením kolem 22.00 nadšeně tleskalo už kolem 3 tisícovek fanoušků. Dnešní Večírek vygraduje koncerty Charlie Straight, Anety Langerové, Tomáše Kluse, Cocotte Minute nebo Polemic. "Na dnešek je připraven speciální program oslavující letošní osmnácté narozeniny festivalu v čele kapelami Bílá nemoc nebo Medvěd 009, které vystupovaly na historicky prvním ročníku Rock for People v roce 1995," říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Vedle mnoha jiných novinek se očekávaných 30 000 návštěvníků může letos těšit na unikátní technickou a přírodovědnou zónu, která vznikla díky podpoře Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže. Interaktivní prezentace v areálu je koncipována tak, aby se každý z návštěvníků od malých dětí až po dříve narozené pobavil a zároveň poučil. Zájemci se tak budou moci seznámit s řadou zajímavostí od cykloelektrárny, ovládání technologií myšlenkou, termokamery, Úžasné divadlo fyziky, až po workshopy a programy pro děti jako pozorování noční oblohy apod. Součástí tohoto projektu s více než 100 exponátů, vynálezů nebo dokonce živých zvířat je i spektakulární performance Lords of Lightning pracující s principem Teslovy cívky.

Festival se naplno, tj. na čtrnácti scénách rozjede ve středu 4. července. Na hlavních scénách vystoupí například zástupci britské indie rockové scény Franz Ferdinand či Two Door Cinema Club, electro-punkoví The Prodigy, post-hardcorový kvartet Enter Shikari, rap-hoperová hvězda Example či domácí Tata Bojs.

Největším lákadlem čtvrtečního programu i celého festivalu jsou legendární Faith No More, kteří chystají unikátní vizuální show. Ne náhodou v předprodejích zmizely všechny jednodenní vstupenky. 5. července do Hradce králové dále zamíří hvězda progresivní elektroniky Skrillex, britští indie-rockoví lamači dívčích srdcí The Kooks, veselá punk-rocková partička Flogging Molly či křehká písničkářka Selah Sue. Plnoletost Rock for People v pátek završí post-hardcoroví Architects, výbušný lo-fi electro experiment Crystal Castles, divokou alternativní popovou párty pak rozjedou dánští The Asteroids Galaxy Tour. Poslední den festivalu se představí i velká jména české a slovenské scény jako Monkey Business, Horkýže slíže či Support Lesbiens.

Vstupenky na festival jsou v prodeji už pouze na místě za 1 800 Kč. Na každý den bude uvolněn do prodeje i omezený počet jednodenních vstupenek v ceně 1 200 Kč. Více na rockforpeople.cz.

Během čtyř festivalových dnů se na Rock for People vystřídá přes 150 účinkujících a program nabízí na 280 položek. Vedle hudebních zážitků čeká na návštěvníky například divadelní aréna, streetballové hřiště, moderní komunikační technikou nacpané zóny T-Mobile a Google, hudební či taneční dílny. Poslední anoncovanou novinkou letošního ročníku je přírodovědecká a technická zóna. Pořadatelé Rock for People dbají vedle pestré dramaturgie i na komfort festivalových návštěvníků. Proto letos ve festivalovém areálu nechybí bankomat, velkokapacitní uzamykatelná úschovna, snídaně ve stanových městech, čerstvé potraviny ve festivalovém Spar-City shopu, prodloužená platnost zpětných jízdenek Českých drah za 50 % ceny, více vody (i té za hubičku), toalet, ale také více signálu wi-fi a naprosto luxusních verzí mobilních aplikací Festivalového průvodce... Posílená byla i kyvadlová doprava z nádraží. Pro letošní ročník přichází Rock for People také s exkluzivní kolekcí merchandisingu, která nabízí ve festivalovém designu provedené holínky, dámské tunely na hlavu nebo slušivé dvoudílné plavky.

Generálním partnerem festivalu je společnost T-Mobile, hlavními partnery - jsou Pivovary Staropramen a Google, partnerem Stock Plzeň a hlavním mediálním partnerem Evropa 2. Veškeré další informace jsou k dispozici na rockforpeople.cz, na facebook.com/rockforpeople či na síti Google+.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Two Door Cinema Club v "Happy Customer" svou radost rozhodně neskrývají (14.03.2024 16:46)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Před pěti lety zemřel Keith Flint. "Jsi pořád s námi," vzkazují The Prodigy (05.03.2024 13:32)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- Cocotte Minute vyrážejí na "Vostrý jaro" tour (09.02.2024 19:22)
- Naživo: Tomáš Klus v Divadle Kalich spíše mluvil, než zpíval (22.12.2023 17:22)
- Naživo: Členy Deloraine skolil covid. Cocotte Minute tak společné turné dovršili v Lucerna Music Baru sami (16.12.2023 17:33)
- Fotogalerie: Cocotte Minute pobláznili zllou láskou Prahu (15.12.2023 13:45)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu