shop.musicserver.cz

Na Rock For People se bude hrát MacBeth

Vydáno: 26.06.2012 10:01 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Rock For People divadlo
© facebook interpreta
Přítomnost čtyř divadelních souborů na nezadržitelně se blížícím festivalu Rock For People zaregistruje každý návštěvník alespoň na jednu podvečerní hodinu. V tu dobu totiž Festivalparkem v Hradci Králové projde alegorický průvod několika desítek divadelníků a dalších performerů, kteří se od 4. do 6. července usídlí přímo v centru Rock For People. Publikum si tak letos bude mít možnost kromě mnoha party a koncertů vychutnat i řadu divadelních představení a performancí na několika divadelních scénách a dalších místech po Festivalparku. Divadelníci ve svém repertoáru nezapomenou ani na nejmenší diváky.

V letošním roce bude každý z divadelních ansámblů "hospodařit" na vlastní scéně či stanovištěm se společným hledištěm. Chybět nebudou ani spektakulární show jako třeba představení na ozvučeném alegorickém požárním voze, fireshow i excentrická pohybová představení. Úsměvné i hravé zážitky tak během třech festivalových dnů nadělí při svých autorských počinech osvědčené soubory jako Kvelb, Studna, Spitfire Company a letos v premiéře i kočovníci ze souboru Koňa a Motora. Kompletní program Rock For People najdete zde.

Nekonvenční projekt Traffic Dance se představí hned ve dvou premiérových obměnách - Drums a Show CZ. Půjde dost možná o jedny z nejvykřičenějších performancí letošního divadelního programu. Na ohňovou show a revoluční náladu na střeše starého hasičského vozidla si jistě vzpomene každý z návštěvníků loňského RfP. Festivalové noviny popsaly show takto: "Pouliční divadlo Traffic Dance (Join The Revolution) plné perkusivních rytmů druhý festivalový den Rock For People dobře charakterizovalo. Když po sedmé hodině vyjel starý hasičský vůz ověšený bubeníky a dýdžejem, také opentlený tanečníky a usměvavými lidmi do ulic Festivalparku, shrnul tak do malého prostoru vše, co letošní Rock For People provází. Hudbu, její rozmanitost, radost, barevnost, hravost."

Tentokrát je projekt rozdělen na dvě části - festivalová premiéra Drums bude postavena na živé industriální bubenické show. Bicí, perkusní varhany, speciální závěsné bubenické plošiny a na nich zavěšení bubeníci slibují další nebývalý zážitek. Do rytmů hudby, která byla složena na motivy skupiny Cocotte Minute, která na RfP letos dorazí i naživo (na Večírek 3. 7.), budou dovádět tanečnice s barely i šílený DJ. Show CZ bude premiérou české verze hudebně-divadelního představení plného ohňové show, revolučního nadšení, alternativního pohybového divadla a hořících křídel. Představením se prolínají úryvky textů Baracka Obamy doplněné poetismem beatnického gurua Alana Ginsberga. Za kreativním projektem stojí pozoruhodný ansámbl Spitfire Company, který většinu svých představení realizuje ve spolupráci s pražským Palácem Akropolis.

Divadelní spolek Kvelb má po vzoru minulého roku připraveny další díly loutkového televizního seriálu První, Český, Nekonečný, Festivalový, loutkový seriál o Eulálii a Celestýnovi, kde veškeré scény vzniknou teprve na místě za přispění momentální atmosféry a diváků. Návštěvníci se mohou těšit na proces bleskové improvizace recesisticky laděné performance, která nabídne humorný a satirický pohled na telenovely a jiné nekonečné žánry, navíc denně se seriálovou obměnou. V závěru na ně čeká i soutěž o dary. Dalším počinem z kreativní dílny Kvelbu je performance pojmenovaná Nautrilus ZŮM. Přesněji řečeno půjde o vědeckou expedici do festivalového reje na největší tříkolce v Čechách, na jejímž konci čeká celkové vyhodnocení "vzorků". Obřího desetimetrového anděla pak ansámbl představí během hry "Naděje zrození". Že by alegorie k "Angel Dust", legendárního alba Faith No More? S repertoárem inspirovaným klasickými shakespearovskými majstrštyky přijede na RfP letos poprvé Divadlo Koňa a Motora. Snahou uskupení, které navazuje na linii klasického kočovného pouličního divadla, je kulturní oživení míst. Pod jeho taktovkou to na RfP nepochybně ožije dvojnásob. Stálí členové spolku Markéta Dvořáková, Adriana Máčiková, Marie Švestková, Michal Hába a Šimon Spišák předvedou tři Shakespearovy hry, avšak v razantních úpravách. Kultovní "Macbeth" o zničující mocichtivosti bude okořeněn punkem sibiřských čarodějnic, příběh původní dánské legendy "Amlet", podle níž Shakespeare napsal svého "Hamleta", bude vyobrazen v prapůvodní vikingsky kruté a seversky nehostinné podobě. V "Othellovi" zas odhalí podobenství starého textu o síle politické či rasové demagogie s nadčasovou - tedy i dnešní platností.

Každodenní program souboru Koňa a Motora bude otevřen v poledne představením "Polední Orloj" a "Půlnoční Orloj" jej o půlnoci uzavře. Publikum se může nechat denně překvapit poloimprovizovanými scénkami z celého dne, které se budou vztahovat k dění na festivalu, včetně festivalového života kočovných divadelníků. Lahůdkou se stane maringotka - příbytek kočovníků - v níž budou probíhat scénky během celého dne. O přirozeném životě kočovníků bude možné se leccos dozvědět i v rámci spontánních miniscének, které budou průběžně k vidění na různých místech po Festivalparku.

Především na dětskou část festivalových návštěvníků myslí divadelní spolek Studna, jenž v odpoledních hodinách odehraje pohádky "Princ Jaromil", "Kocour v botách" nebo "O Všudybylovi", ve večerních pak "Zakletou princeznu" nebo "Bajky". Nebudou chybět loutky, vyřezávané scény, hudba, žonglérské umění a spousta fantazie. Poutavým příběhům pohádek i bajek nechybí stará moudrost, která zapůsobí nejen na děti, ale i na dospělé.

Vstupenky na letošní Rock For People jsou do konce festivalu za cenu 1 600 Kč v prodeji na portálu ticketsforpeople.cz a v dalších předprodejních sítích. Generálním partnerem festivalu je společnost T-Mobile, hlavními partnery jsou Pivovary Staropramen a Google, partnerem Stock Plzeň a hlavním mediálním partnerem Evropa 2. Veškeré další informace jsou k dispozici na rockforpeople.cz, na Facebooku či na síti Google+.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Rock For People odstartoval. Simple Plan a I Prevail zazářili, skupinu Lorna Shore pohřbil zvuk (09.06.2023 18:43)
- O osudu festivalů by se mělo rozhodnout tento týden (22.04.2020 13:08)
- Budou letos v Česku festivaly? Colours a RFP rozhodnou do května, Let It Roll vyčkává (16.04.2020 22:37)
- Rock for People 2020 ohlašuje první jména: přijedou Green Day a Fall Out Boy (16.09.2019 11:51)
- Rock for People oznamuje první jména pro příští ročník. Přijedou In This Moment nebo Skillet (10.11.2017 13:58)
- Na Rock for People se představí dravé mládí. Přijedou britské party Slaves a Marmozets (02.02.2017 11:55)
- Evanescence jsou první hvězdou festivalu Rock for People 2017 (14.12.2016 11:33)
- Video: PREMIÉRA: Faith No More se v "Sunny Side Up" vydávají do domova důchodců (20.10.2015 16:00)
- Naživo: Faith No More, Limp Bizkit, Three Days Grace... druhý den RfP nabídl až nesmlouvavě nabitý program (07.06.2015 09:40)
- Naživo: Faith No More naživo? Zážitek na celý život (06.06.2015 14:07)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu