shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, GrandFinále, 3.6.2012

Hlasem někdejší federace se stala Ivanna Bagová

Vydáno: 04.06.2012 03:12 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Je hotovo. Hlas Česko Slovenska uzavřel poslední kapitolu s názvem GrandFinále a my už víme, že vítězkou první série se stala Ivanna Bagová, původně pocházející z Ukrajiny. Co všechno k její výhře vedlo a jakým způsobem se s GrandFinále poprali i ostatní tři finalisté, se dozvíte z tradičního komentáře.

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: GrandFinále
datum: 3. června 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Poslední kolo a vlastně i poslední přímý přenos zažila v neděli první série Hlasu Česko Slovenska. V tomto kole už měli koučové jednotlivých týmů pouze roli diváků, bez možnosti jakkoli výsledek ovlivnit (tedy pokud nechtěli posílat hlasy také přes mobil). Tentokrát už měli vše ve svých rukou pouze a jen diváci, kteří mohli vyjádřit své sympatie jednak klasicky přes sms, jednak stažením singlu svého oblíbence. Jedno stažení se pak počítalo jako dva klasické hlasy.

GrandFinále otevřela Markéta Poulíčková se svým koučem. Zvolili naprosto geniálně "Jedeme dál" původně od Petry Janů a Petra Jandy. Troufnu si říct, že není mnoho zpěvaček, které by dokázaly uzpívat Petru Janů, a Markétě se to podařilo opravdu skvěle. Jejich duet měl náboj, jako by se opravdu hádali. Prostě bomba.

Miloš Novotný (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
S prvním hodnoceným vystoupením se prezentoval Miloš Novotný. Jako svůj nejlepší výkon si vybral "Numb" od Linkin Park a dá se říct, že oprávněně. Nutno ovšem říct, že už poprvé nebyl dostatečně výrazný a tentokrát byl ještě umírněnější a skoro by se dalo říct, že až neslaný - nemastný. Linkin Park prostě vyžadují daleko vyšší tlak.

Asi nejpřekvapivějším duetem byla "Don’t Go Breaking My Heart", kterou si vybrala Anna Veselovská, a ještě překvapivější byl její partner - Brunno Oravec. Upřímně řečeno, vůbec jsem si nedokázal Annu v tomto songu Eltona Johna a Kiki Dee představit a už vůbec ne společně s Brunnem. Nicméně výsledek naprosto předčil všechna moje očekávání. Pominu-li zpěvákovy chvilkové intonační výpadky, bylo to hodně povedené. Anna se předvedla v úplně jiném světle a neskutečně se odvázala. Její tanec byl ještě kurióznější než ten, který jsme zažili v případě Martina Chodúra.

Michal David s Ivannou Bagovou si připravili "Tajemství", což byla v podstatě pouze česká verze "Endless Love" Lionela Ritchieho a Diany Ross. Musím se přiznat, že Ivanna se mi v téhle písničce vůbec nelíbila, na rozdíl od Michala Davida, který ji zazpíval s pohodovým nadhledem. V případě jeho svěřenkyně se mi opět potvrdily dvě věci - jednak že Ivanna Bagová nedokáže úplně odhadnout své možnosti, jednak že ve vyšších polohách má hodně stažený hlas.

Markéta Poulíčková (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Nejlepším výkonem Markéty Poulíčkové, alespoň podle ní, bylo "Left Outside Alone" Anastacie, s čímž se dá rozhodně souhlasit. První sloka sice nebyla úplně dokonalá, nicméně potom už to bylo opět luxusní. Nebylo vůbec poznat, že má Markéta nějakou hlasovou indispozici, a naopak skvělé až nepřekonatelné bylo její frázování.

Miloš Novotný si do kolegiálního duetu vybral Dominiku Šulákovou, a když jsem slyšel výsledek, skoro jsem si říkal, jestli si neměl vybrat radši méně výraznou Katarínu Demskou. Zvolili si "Wouldn’t Change A Thing" od Joea Jonase a Demi Lovato a stejně jako v případě Zuzany Mikulcové si úplně nesedli. Jednak Dominika Miloše totálně přezpívala, ale po hříchu ani ona nedosáhla kvalit Demi Lovato, natož pak Miloš. Nicméně u toho nebylo co hodnotit, protože vlastně nebyl vůbec slyšet.

Anna Veselovská si do duetu s Rytmusem vzala "Príbeh", který původně zpíval s Tinou, a podruhé se ukázala v trošku jiném světle. Přece jen urban music není zrovna jejím stylem. Možná i proto si skladbu převedli do akustické podoby a odvážím se říct, že z ní udělali úplně jinou písničku. Anička si do ní vložila hodně svého a nevím, jak vám, ale mně se to líbilo víc než originál.

Ivanna Bagová (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Volba toho nejlepšího u Ivanny Bagové byla jasná - "I Will Always Love You". Stejně jako Miloš i ona byla o něco horší než napoprvé, ale opravdu jen minimálně. Moc do ní neseděly Ivanniny nesmělé pokusy být originální, ale naopak v téhle písničce nevadily stažené výšky.

Když Dara Rolins vybírala společný duet, měla si uvědomit, že Miloš není soulový typ a že "Higher Ground" Stevieho Wondera není pro něj vhodnou volbou. Milošovi naprosto chybí jakýkoli feeling, a výsledkem je, že podobnou věc prostě neumí prožít. Dara sama tuhle písničku nemohla utáhnout a Miloš potřebuje poněkud přímočařejší písničky. To, že jim společně vyšla před několika týdny Shola Ama, byla spíše náhoda.

Pořád se ale nedá mluvit o vysloveném průšvihu. Ten přišel až s duetem Ivanny Bagové a Davida Weingärtnera, kteří se jali zpívat "When You're Gone" Bryana Adamse a Mel C. Nutno říct, že chyba rozhodně nebyla na Davidově straně, to pouze Ivanna byla úplně mimo. David byl naopak výborný v tom, že se v tom všem neztratil. Tak to dopadá, když se někdo snaží vymýšlet něco navíc, co do té písničky nepatří.

Naštěstí vše opět napravily Markéta Poulíčková a Barbora Švidraňová s "Wannabe" Spice Girls. Stejně jako v případě Markétina duetu s koučem měl prostě vše potřebné - náboj, energii, naprosto úchvatné a bezchybné frázování, vůbec nevadilo trošku toho herectví, které jsem u Švidraňové obvykle kritizoval. Sem sedělo jak ona pověstná prdel na hrnec. Dovolím si tvrdit, že to bylo jedno z nejlepších vystoupení v celé soutěži.

Celou finálovou část završila Anna Veselovská. Jejím nejlepším zásekem byla podle ní "Jar Of Hearts" Christiny Perri a i s její volbou se dá souhlasit. Stejně jako před pár týdny přišla, viděla a zazpívala, tak jak to cítí a dokáže snad je ona. Přemýšlím, co se k jejímu vystoupení dá ještě napsat více. Anna sice není nejlepší zpěvačka, ale prostě má něco muzikantského, co z převzatých věcí dělá v podstatě její originály.

Anna Veselovská (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Pokud by to bylo čistě na mně, pak by pořadí finále vypadalo asi následovně: na čtvrtém místě Ivanna Bagová, třetí Miloš Novotný, druhá Markéta Poulíčková a vítězkou by byla Anna Veselovská. Nicméně diváci měli krapet jiný názor, který vyjevili hned v prvním vyřazování.

Tím, kdo skončil na čtvrtém místě, byl jediný zbývající kluk - Miloš Novotný. Na rozloučenou si zazpíval "Zachraň, co se dá" a pak už přenechal místo Kabátům, kteří zahráli "Bandity di Praga". Myslím, že ve finále jen těžko mohl být lepší host. Snad jen pod dojmem úterního koncertu bych si dokázal představit na místě Kabátů ještě Team.

Po krátké přestávce jsme se už dozvěděli finálovou dvojici. Těsně před branami finále zůstala Markéta Poulíčková, což už tak trochu napovídaly předběžné výsledky stahování písniček. Poté, co i Markéta zazpívala svoji písničku, se veškerá pozornost soustředila na poslední dvě finalistky - Annu Veselovskou a Ivannu Bagovou. I ony si střihly ještě jednou minulý týden představené skladby a nemůžu si odpustit poznámku, že hudebně jsou na zcela opačném kvalitativním pólu. Pak už nicméně Leoš Mareš vyřkl to jméno, ke kterému celá soutěž tak dlouho směřovala. Hlasem Česko Slovenska se stala Ivanna Bagová a dovolím si tvrdit, že ačkoli jsme v této show potkali řadu hlasů, u kterých se dá uvažovat o tom, že by mohly obohatit českou i slovenskou hudební scénu, v případě Ivanny Bagové něco podobného neočekávám. U ní čekám, že spíš vydá jedno album a pak se chytne někde v muzikálu. Čili vše při starém, avšak těžko protestovat, takto si zvolili sami diváci. A jak vidíte konečné výsledky vy?

NÁZORY
  • souhlas téměř do puntíku (cat, 04.06.2012 03:55) Reagovat

    I v anketě na facebooku vyhrála originální Anička, leč zřejmě zahlasovali z útulné sesle před obrazovkou starší a pokročilí, milovníci českého muzikálu a Michal David, jinak si to nedovedu vysvětlit :D

    • Re: souhlas téměř do puntíku (ondra, 04.06.2012 12:38) Reagovat

      cat: To je dost irelevantní, co píšeš. Mně je 19 let, kdyby to běželo jinde, než na TV NOVA, tak té Ivanně i pošlu sms.

      Ivanna tuhle soutěž vyhrála oprávněně. Její číslo Whitney Houston se mi utkví v hlavě ještě na dlouho. Pro mě to bylo, jako bych byl na představení světové zpěvačky. (Rýpnu si, zvládla by ho Anna? Iva by zas neuměla na kejtru.)

      Anička je skvělá, někomu přijde originální, mně ne. Mám k jejímu stylu mnohem blíž, než k Ivanninému, ale originální mi opravdu nepřijde. Stejně jako Houston, tak i Aničky číslo Jar Of Hearts mi utkví v paměti (jako jedny z mála, asi dvě jediné vlastně). Hlasově na Ivannu nemá - a soutěž se jmenuje snad HLAS, ne? Žádný faktor X.

  • Hlasem někdejší federace se stala Ivanna Bagová (fedor, 04.06.2012 07:50) Reagovat

    Vzhledem k tomu, že vítězka pochází z Podkarpatské Ukrajiny, evidentně nejde o "Hlas někdejší federace", anóbrž o hlas První republiky!!

    • Re: Hlasem někdejší federace se stala Ivanna Bagová (Tomáš Parkan - autor, 04.06.2012 07:59) Reagovat

      No, taky mě to napadlo, ale nechtěl jsem to tam tak psát, abych nebyl nařčen z nějakého nacionalismu :-).

  • ... (Vee, 04.06.2012 08:04) Reagovat

    Všichni, co stáli za to, již vypadli před grandfinále, takže mi bylo skoro jedno, kdo vyhraje. Pěvecky z dané čtveřice je na tom ovšem nejlíp Markéta. Anička má sice tu svou barvu hlasu, ale jinak zpívá dosti falešně, což nechápu, že spoustě lidí nevadí?? I Ivanna byla včera dosti falešná... Nu, shrnula bych to tak, že ta soutěž celkově nebyla až tak moc spravedlivá, ale účel splnila. Pobavila lidi, někdo se v ní ukázal a snad z toho něco vzejde. ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)
- Naživo: Hrady CZ na Točníku ovládli Kabát, Mirai, Kryštof a velmi teplé počasí (18.07.2023 18:27)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (18.07.2023 14:56)
- Naživo: Mötley Crüe a Def Leppard přivezli do Letňan lesk a špínu osmdesátek (03.06.2023 13:04)
- Fotogalerie: Rocková exploze v Letňanech zachycená objektivem fotoaparátu (03.06.2023 09:33)
- V pátek Letňany obsadí Def Leppard, Mötley Crüe a Kabát (29.05.2023 11:18)
- Festival Hrady CZ oznamuje kompletní program ve velkém stylu, na dvou pódiích zahrají Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name či Tomáš Klus (24.05.2023 14:46)
- Symfonická Lucie startuje v top desítce českého albového žebříčku, vede Viktor Sheen (05.01.2023 16:08)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu