V čele britských hitparád jsou fun. a Emeli Sandé

28.05.2012 12:52 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Do singlové hitparády se tento týden dostalo několik velmi zajímavých novinek, například další společný počin JLo a Pitbulla. Albová nejprodávanější desítka se zase tentokrát pyšní celkem pěti nováčky, jedním z nich je třeba comebackové album od The Enemy.
fun. - We Are Young feat. Janelle Monáe
© facebook interpreta
Rita Ora si tento týden od singlového prvenství odpočine, vítězných ovací si místo ní užije píseň "We Are Young" od kapely fun. Stříbro ukořistili kluci z The Wanted za svůj nový singl "Chasing The Sun" z pera talentovaného Exampla. Píseň se prý také stane ústřední melodií čtvrtého dílu "Doby ledové", jenž by měl v premiéře vejít do kin ještě letos. Sedmou pozici britského žebříčku obsadil singl "Pick Up The Pieces" z právě vycházející nové desky "Fall To Grace" Palomy Faith.

Jako další singlová novinka je na jedenáctce "Dance Again", duet Jennifer Lopez a Pitbulla, kteří se shodou okolností oba dva chystají do Prahy. Pitbull sem zavítá v rámci svého turné už 17. června, JLo zazpívá 26. října v O2 areně. A aby toho Pitbulla nebylo málo, na dvacátém třetím místě hitparády je jeho aktuální sólový hit "Back In Time", následován Kylie Minogue a její "Timebomb" na jedenatřicítce.

    Top 10 - singly:
  1. fun. - We Are Young (feat. Janelle Monae)
  2. N The Wanted - Chasing The Sun
  3. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. Rita Ora - R.I.P (feat. Tinie Tempah)
  5. Alex Clare - Too Close
  6. Rihanna - Where Have You Been?
  7. N Paloma Faith - Picking Up The Pieces
  8. Train - Drive By
  9. Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)
  10. Tulisa - Young

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Emeli Sandé - Our Version Of Events
© facebook interpreta
Albový Top ten tento týden prošel velkou proměnou. Na první post se vrátila Emeli Sandé se svou "Our Versions Of Event", a vykopla tak novinku Keane, kteří jsou nyní až na šestém místě. Před nimi je ještě nové album Joe Bonamassy (hele, taky byl v Praze) "Driving Towards The Daylight", deska "Born And Raised" od Johna Mayera anebo "Number Ones" Bee Gees, kteří se na páté místo vyhoupli o neuvěřitelných dvacet devět míst. Holt smrt vždy obchodně táhne.

Následující novinka v nejprodávanější desítce je na sedmé pozici deska "Some Nights" od amerického indie bandu fun., kteří tak v Británii dopadli o něco hůř než v domácí hitparádě, kde debutovali na trojce. Hned osmé místo patří aktuální studiové nahrávce Toma Jonese "Spirit In The Room", v patách jí je třetí řadovka od The Enemy "Streets In The Sky", jež mají v plánu se s tímto albem velkolepě vrátit na hudební scénu.

    Top 10 - alba:
  1. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  2. N Joe Bonamassa - Driving Towards The Daylight
  3. Adele - 21
  4. N John Mayer - Born And Raised
  5. Bee Gees - Number Ones
  6. Keane - Strangeland
  7. N fun. - Some Nights
  8. N Tom Jones - Spirit In The Room
  9. N Enemy - Streets In The Sky
  10. ▼ Ben Howard - Every Kingdom

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY