Adam Lambert se dočkal amerického prvenství

24.05.2012 19:53 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Účastník American Idol Adam Lambert před třemi lety s debutem i přes skvělé prodeje zlato nezískal, nyní ho však s druhou deskou "Trespassing" dosáhl a stačilo k tomu mnohem méně. Dařilo se Tenacious D, méně Santanovi nebo Garbage. V singlech se za vedoucího Gotyeho vyšvihla Carly Rae Jepsen.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
SINGLY - Kolik to už máme týdnů? Šest. Šest týdnů vede Gotye se "Somebody That I Used To Know", poprvé navíc s prvenstvím v rádiích se 137 miliony impresí. Máme tu však nového adepta na přebrání koruny. Carly Rae Jepsen se totiž s "Call Me Maybe" vyšvihla na druhé místo s oceněním Airplay Gainer (+22 % na 74 milionů, 9. místo) a Digital Gainer (+25 % na 293 tisíc, 1. místo), a během týdne tak přeskočila Maroon 5 i fun. Příští týden navíc bude benefitovat z vystoupení na Billboard Music Awards stejně jako kolegové Justin Bieber, Chris Brown nebo Katy Perry.

Nicki Minaj přeskočila Flo Ridu, sedmé až desáté (respektive až dvanácté) místo zůstalo úplně stejné. Na třináctku se z osmnáctky prodrala Rihanna s "Where Have You Been", takže to vypadá, že konečně (na čtvrtý pokus) našla solidnějšího nástupce "We Found Love". I tak to ale na pódiové umístění zatím nevidím. Do druhé desítky se už dostal Usher se "Scream" (15) a Pitbull s "Back In Time" (16), které už tak přeskočilo "Dance Again" s Jennifer Lopez (17=>19). Streaming Gainer týdne (přesná čísla ale nevím) je nezvykle až na 26. místě, "Mercy" Kanyeho Westa a spol., více v dubnovém Měsíci v hip hopu.

Nálože novinek jsme se nedočkali. Na padesát devítce je Kenny Chesney s "Come Over". Těch country zpěváků je tolik, že už mi zcela splývají. Na devadesátce startuje rapper J. Cole se singlem s Missy Elliott "Nobody's Perfect", který jsme představil už v březnovém MVHH. O pět míst níže svůj boj začíná "Fighter" Gym Class Heroes a Ryana Teddera.

    Top 10 - singly:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  3. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  5. Nicki Minaj - Starships
  6. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  7. One Direction - What Makes You Beautiful
  8. The Wanted - Glad You Came
  9. Justin Bieber - Boyfriend
  10. Train - Drive By

Adam Lambert - Trespassing
© facebook interpreta
DESKY - Adam Lambert v roce 2009 prodal v prvním týdnu dvě stě tisíc kusů debutu "For Your Entertainment", i tak ale zaostal za Susan Boyle a Andreou Bocellim. Novince "Trespassing" to však už vyšlo, na výhru stačilo jen 77 tisíc. Na desce jsou ke slyšení i produkce Pharrella Williamse nebo Dr. Lukea, možná si tak amerického Billa Kaulitze poslechnu i já. Na zlatu vystřídal jinou účastnici American Idol, Carrie Underwood, jejíž "Blown Away" je nyní třetí. Mezi nimi zůstala Adele na dvojce.

Na čtyřce jsou rockoví srandisté Tenacious D, umístění třetího počinu "Rize Of The Fenix" je jejich zatím nejlepší. Norah Jones zůstala pátá, výběr Now! 42 spadl na šestku. Popové duo Beach House slaví nejlepší umístění kariéry se čtvrtou řadovkou "Bloom" na sedmičce, zatímco prodej nové kompilace Glee bůhvíjak slavný není.

V druhé desítce paradoxně najdeme zajímavější kusy: Santanu s instrumentální nahrávkou "Shape Shifter", comebackové album Garbage "Not Your Kind Of People", milionté album country legendy Willieho Nelsona "Heroes" a první živák metalových Godsmack "Live & Inspired". Z nižších pozic stojí za zmínku Lisa Marie Presley s třetí deskou "Storm & Grace" na 45. příčce a zesnulá Donna Summer, která zajistila dědicům nějaké prašule navíc, když se její desky opět výborně prodávaly. Příští týden to asi čeká Bee Gees.

Za sedm dní zcela jistě uvidíme triumf Johna Mayera, třetí album "Born And Raised" míří až ke čtvrt milionu prodaných kusů. V první desítce asi budou MercyMe, Sara Bareilles, Slash nebo Kimbra.

    Top 10 - alba:
  1.  N Adam Lambert - Trespassing (77)
  2. Adele - 21 (63, -38 %)
  3. Carrie Underwood - Blown Away (54, -55 %)
  4.  N Tenacious D - Rize Of The Fenix (49)
  5. Norah Jones - Little Broken Hearts (45, -24 %)
  6. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 42 (42, -36 %)
  7.  N Beach House - Bloom (41)
  8.  N Glee - The Music: Season Three - The Graduation Album (39)
  9. Lionel Richie - Tuskegee (39, -45 %)
  10. One Direction - Up All Night (34, -15 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY