shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, Top 12, 21.5.2012

Totální Hlasový masakr

Vydáno: 22.05.2012 03:52 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Hlas Česko Slovenska se opět dostal do fáze, kdy se vyřazuje houfem. Týmy všech čtyř koučů se totiž setkaly v jeden den na pódiu a díky přesunutému nedělnímu přenosu bylo ve stejný den jak finálové kolo, tak i vyřazování. Proběhly hned čtyři duely a také vypadli čtyři soutěžící. Jak se to tedy v pondělí událo?

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: Top 12
datum: 21. května 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Pondělní maraton dvanácti vystoupení, čtveřice rozstřelů a čtvero vyřazování rozběhla celá Top 12 s "I Want It All" od Queen a bylo to fakt dobré, tedy až na jeden detail. Nemám pocit, že by zpívala úplně celá dvanáctka. Co se týče slok, ty de facto celé odtáhli Mikulcová, Novotný, Paulíčková, Zaujec a trošku i Bagová. Ostatní dělali pouze křoví a možná dozpívávali refrén.

První, kdo jel už čistě za sebe, byla Dominika Šuľáková, která si vybrala od Evanescence "Bring Me To Life". Musím říct, že se mi to vůbec nelíbilo, protože Dominika na tuhle písničku jednoduše neměla. Bylo slyšet, jak moc je hlasově někde na hraně, že už prostě dál nemůže. Nepomohl jí ani její zastřený hlas. Zde by měl spíš řezat. Netuším, zda to nebylo způsobené i její nemocí, ale pokud ano, pak si měla vzít jednodušší song. Jediné, co tomu nechybělo, byla dávka energie. Přesto jsem vzpomínal na Terezu Najdekrovou a její "My Immortal". Uznávám, že to je úplně jiný typ písničky, přesto její provedení Evanescence bylo nepoměrně lepší.

Brunno Oravec se tentokrát rozhodl zpívat "Love Is A Wonderful Thing" Michaela Boltona, což byla opravdu šťastná volba. Zazpíval ji výborně, intonační nejistoty z minulých kol byly pryč a zůstala jen jeho zvláštní angličtina. Nicméně, když se kouknete, jakým způsobem ji zpívá sám Bolton, najednou zjistíte, že tam přesto pár atributů chybělo - soulový feeling, troška groove, a co si budeme povídat - i více sex appealu.

Nikoleta Spalasová si na sebe ušila tak trochu bič, když sáhla po "Dirty Diana" Michaela Jacksona, protože v podstatě předvedla výborné vystoupení, jenže v jeho případě nemůže být jen výborné, ale naprosto úchvatné. A to v případě Nikolety nebylo. Mluvím sice o naprostých drobnostech a detailech, nicméně prostě chyběly. Ať už to byla ještě větší energie, nebo lokální kudrlinky, které se moc nehodily, nebo třeba i britská angličtina. Prostě jen prkotě.

Díky Barboře Švidraňové se do soutěže podíval i poměrně neobvyklý nástroj - vibrafon. S ním si zazpívala "Make You Feel My Love" Boba Dylana a vzhledem k tomu, že se téměř zcela oprostila od hereckých výkonů, byl to její nejlepší výkon. Jak je to jednoduché, hlasově byla totiž skvělá, jako obvykle.

Ne tak dobrou volbu předvedl Miloš Novotný. Upřímně řečeno Mandrage, respektive jejich "Hledá se žena", je děsná odrhovačka, na které nic nemohl ukázat, snad jen to, že se dokáže udržet rytmu a že je fakt hodně zatížený na Daru. Mělo to ale drajv, energii, a tak se úplně neztratil.

Finalisty Hlasu kosí jedna nemoc za druhou, nicméně na mononukleózu Kateřiny Petráňové asi jen tak něco mít nebude. V této perspektivě zazpívala "I'm Every Woman" funkové královny Chaky Khan více než skvěle, ačkoli ta nemoc byla na ní znát příliš a písničkou se do určité míry protrápila. Je to fakt velká škoda, protože bylo vidět, jak si ji užívala, jak se v ní rytmicky i stylově vyžívala.

Anna Veselovská opět po čase přišla s kytarou a "The Story" Brandi Carlile a znovu naplno potvrdila, proč patří mezi kandidáty na vítězství. Je zkrátka znát, že s kytarou se cítí svá, písničce vtiskla opět něco ze sebe, zcela originálního, dokonale ji vygradovala a navíc zlepšila i angličtinu. Zkrátka předvedla skvělý výkon, skoro by se dalo říct, že lepší než originál.

Výkon Daniela Mrózka je pro mě velmi těžké hodnotit. Jednak mi Lucie, potažmo "Chci zas v tobě spát" Davida Kollera, nikdy moc neříkala a navíc ji zpíval velmi dobře i Petr Ševčík v posledním ročníku SuperStar. Ačkoli bych to nikdy neřekl, byla Ševčíkova verze lepší. Na rozdíl od Mrózka se totiž nebál v potřebnou chvíli přitlačit na pilu. Daniel si to zřejmě vybral minulé kolo.

Zuzana Mikulcová nastoupila tentokrát s účesem a la Taylor Swift, ale kupodivu nespustila country, nýbrž Sealovu "Crazy". V první části byla místy nevýrazná a místy tam úplně neseděly její hrátky s melodií, ale s prvním refrénem toto všechno odplulo a v další části už Zuzka zpívala, jak to od ní člověk čeká už několik posledních kol.

Ivanna Bagová se opět vrátila do role a brala velký hlas. V případě tohoto kola to byla Beyoncé, respektive její "Listen", a v tomto případě to znělo asi nejpřirozeněji za celé její působení v Hlasu. Navíc v ní odhalila, že její hlas má daleko lepší spodní polohy než zatažené výšky, které nezní tak plně. Je velká škoda, že je tak málo používá.

Jakožto velký fanoušek Phila Collinse jsem napjatě čekal, jak si Juraj Zaujec poradí s jeho "In The Air Tonight". Zvolil poněkud zkrácenou Collinsovu choreografii z "Finally...The First Farewell Tour" a musím uznat, že se s ní popral se ctí, přesněji řečeno velmi dobře. Podařilo se mu zachovat atmosféru, výborně frázoval, a tak snad jen zamrzí, že jediné, co chybělo, byly Collinsovy bubny, který na tuto písničku používá speciální sadu.

Posledním soutěžícím v první části kolotoče byla Markéta Poulíčková. Svoje hlasové kvality chtěla tentokrát předvést na "Hurt" Christiny Aguilery. Její podání bylo naprosto perfektní, a jak se normálně do módy nepletu, tentokrát musím. Její šaty byly prostě wow!. Samotný zpěv byl výborný, a přesto to nebylo zcela ono. Taková banalita - její barva hlasu do téhle písničky nějak neseděla, jako by byla příliš hrubá a chyběl jí určitý smutek a naléhavost.

Když jsem si po přestávce dával dohromady onu čtveřici, která by měla skončit, dostal jsem zcela jasně dvě jména - Dominika Šuľáková a vzhledem k nemoci i Kateřina Petráňová. V týmu Pepy Vojtka to byla po delším přemýšlení, i přes výborný pondělní výkon, Barbora Švidraňová, v týmu Rytmuse jsem se vůbec nemohl rozhodnout a skoro jsem, stejně jako v případě Barbory, tipoval spíše Juraje Zaujece. Co se týče přímo postupujících, jsem se ale přesně shodl s diváky. Nicméně popořadě.

Po krátké pauze již přišlo na řadu o něco kratší, ale neméně náročné vyřazování. Jen si vezměte, že v duelech se během krátké doby muselo vystřídat osm vystoupení. Vše začalo v týmu Pepy Vojtka, kde diváci poslali přímo Markétu Poulíčkovou a naopak do rozstřelu dvojici David Mrózek a Barbora Švidraňová. Zatímco první jmenovaný si zopakoval po čase "Best Of You" Foo Fighters a nutno podotknout, že bez výrazného nadšení a zájmu, kdy tahle pecka vyzněla neuvěřitelně ploše a melodicky odfláknutě, Barbora nasadila těžký kalibr v podobě "Warwick Avenue" Duffy. Bylo to velmi dobře odzpívané a kupodivu snesitelně obohacené o herecké prvky. David Mrózek to hodně Vojtkovi ulehčil. Ten žádné překvapení nepřichystal a naopak své poslední mužské tělísko v ohni poslal domů.

Jako druhá vyhazovala Dara Rolins. V jejím týmu se o nic nemusela starat Zuzana Mikulcová, o tu se postarali diváci. Ještě jednou tak musel zpívat Miloš Novotný a Dominika Šuľáková. Miloš si vzal do rozstřelu opět kytaru a částečně akustickou "Sweet Home Alabama" od Lynyrd Skynyrd takřka dopředu určil výsledek tohoto duelu. Dominika se snažila kontrovat "Sober" od Pink, ale byl to velmi chabý pokus bez výraznější šťávy a opět především hlasově chudý. Dara tak mohla v klidu posunout dál svého koně a Dominiku Šuľákovou poslat domů.

V případě týmu Michala Davida si přímý postup vyzpívala Ivanna Bagová, v duelu zůstala dvojice Brunno Oravec a Kateřina Petráňová. Brunno zazpíval "I Feel Good" Jamese Browna a bylo to něco žalostného - cosi na pomezí příšerného karaoke a velmi nepovedené parodie. Za normálních okolností by už musel mít nyní sbalené kufry, jenže měl proti sobě nemocí zlomenou Kateřinu Petráňovou, která sice s vypětím všech sil dala Rihanninu "California King Bed", ale ačkoli to byl boj velmi krásný, nestačilo to a Michal David poslal dále Oravce. Kateřina Petráňová tak v Hlasu skončila.

Posledním a zároveň nejnapínavějším rozuzlením bylo to v týmu Rytmuse. V něm přímo postoupila Anna Veselovská, rozstřel si tak dali Juraj Zaujec a Nikoleta Spalasová. První z nich si stejně jako Miloš vzal kytaru a akusticky zahrál a zazpíval "Where Did You Sleep Last Night" od Nirvany, což byla velmi odvážná volba, ale nutno podotknout, že Jurajovi vyšla. Nikoleta tak progresivní nebyla a zazpívala "If I Ain't Got You" Alicie Keys. Samozřejmě jí dala úplně s přehledem, bez zaváhání, a tak se čekalo, jak to Rymus celé rozlouskne. Jsem přesvědčený, že mu jeho úlohu nikdo nezáviděl, přesto se ale čekalo, že si spíš nechá Nikoletu. Rytmus ale velmi překvapil a do dalšího kola si nechal Juraje. Jeden z širšího okruhu favoritů, Nikoleta Spalasová, tak skončila o něco dříve, než se čekalo.

Příští týden už bude pouze osmička finalistů a je otázkou, jak moc ještě budou zasahovat kouči do dění v soutěži. Obvyklé je, že ačkoli mají hlavní slovo diváci, započítává se i jistou částí hlas kouče týmu. Nechme se překvapit, jak to bude u nás - již opět v neděli.

NÁZORY
  • Nikoleta?? (Tommy, 22.05.2012 08:17) Reagovat

    Tak jelikoz vypadl favorit souteze Nikoleta, ktera nikdy nezazpivala nic spatne za cely pusobeni v soutezi tak uz na Hlas koukat nebudu. Juraj je oproti ni dost prumernej. Takze asi tak...

    • Re: Nikoleta?? (Jára, 22.05.2012 09:32) Reagovat

      No to se jim fakt hustě pomstíš :D :D

      • Re: Nikoleta?? (Tommy, 22.05.2012 15:30) Reagovat

        Kdo rikal, ze se chci pomstit :-D Jen uz me to proste nezajima at to skonci jak chce...

  • Kateřina P. x Aretha Franklin (Fanda, 22.05.2012 10:43) Reagovat

    Prosím o radu, odkaz, kde bych mohl vidět Kateřinino podání Arethy F. Všichni na něj upozorňují, naposled včera Tina, že bylo famózní.... ? Ani na youtube jdem ho nenašel.. Děkuju za odpověď. F.

  • collins (kelly, 22.05.2012 11:13) Reagovat

    kousek který sem viděl a fakt mě rozesmál, když porotci (hlavně Vojtek) komentovali a chválili hru na bicí během "in the air tonight" ale už nikdo nekomentoval to, že ve skutečnosti na žádné bicí nehrál. Trochu trapně sehrané divadlo u jinak skvěle zazpívaného songu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Dara Rolins přidává další show v O2 areně (08.02.2023 12:19)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Pojďme se vrátit do dětství. Vychází reedice debutu Darinky Rolincové "Keby som bola princezná Arabela" i s bonusy (12.11.2021 08:53)
- Publicistika: Dvanáct českých a slovenských vánočních a zimních písní roku 2020 (24.12.2020 08:30)
- Nové desky 48/2020 - od Shawna Mendese přes Gone Is Gone po Yungbluda (08.12.2020 08:00)
- Video: Nahá Dara Rolins si v klipu "Pena" hraje s granátovým jablkem (15.11.2020 14:36)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Themroc AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu