shop.musicserver.cz
Nové desky pro 19. týden

Nové desky pro 19. týden

Vydáno: 06.05.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První májový vítr nám přivane na pulty hudebních obchodů nové Keane a také sólovku lídra Blur Damona Albarna. Domácí fanoušky potěší Spirituál kvintet, ty, kteří holdují vážné hudbě, Magdalena Kožená, modernější feeling přinese Santigold, o něco tvrdší hudbu Storm Corrosion a tipem týdne je retro JD McPhersona.

Pokud se v pondělí 7. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Keane - Strangeland (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / britpop

Keane - Strangeland
Britská formace Keane se po téměř čtyřech letech od vydání poslední studiové desky "Perfect Symmetry" vrací s novinkou "Strangeland". Kapela od dva roky starého EP "Night Train" prošla jednou zásadní změnou. Z tria se stal kvartet. Za oficiálního člena byl totiž přijat baskytarista Jesse Quin, který muzikanty v posledních letech již doprovázel na koncertech. Album skupina natáčela doma ve Velké Británii ve studiu Tima Rice-Oxleyho. Záštitu nad celým nahráváním měl Dan Grech-Marguerat, který album nejen produkoval, ale i mixoval. Podílel se i na nedávném debutu Lany Del Rey a je podepsán pod produkcí alb Dragonette, Scissor Sisters, The Kooks nebo The Vaccines. Výsledkem této spolupráce je dvanáct skladeb, u nichž si kapela dala záležet především na jejich psaní a ne tolik na produkci jako v případě předchůdce. Album se tak má blížit více k raným nahrávkám. První dvě skladby z alba už Keane prezentují na svém webu.


Damon Albarn - Dr Dee (EMI) + vinyl
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / akternativa

Damon Albarn - Dr Dee
Renesanční člověk. To je výstižná charakteristika pro Damona Albarna, britského hudebníka a skladatele, známého nejlépe jako jednoho z tvůrců kreslených Gorillaz. Tento všestranně nadaný umělec se ale nyní hlásí o slovo s jiným projektem, operou s názvem "Dr Dee". Vypomohl mu s ní Rufus Norris, který má bohaté zkušenosti s divadelní tvorbou. Společně se nechali inspirovat alchymistou, astrologem a špionem ze šestnáctého století Johnem Deem. Samotný muzikál si svou premiéru odbyl již minulý rok a nyní míří na pulty příslušný soundtrack. Čitá osmnáct skladeb, jejichž nahrávání měl na starost výhradně Damon. Jak probíhaly přípravy, vám nastíní klip na oficiálním webu. Podle dosavadních recenzí je deska k poslechu minimálně zajímavá a nabízí pestrý mix barokních zvuků a samozřejmě jemné akustické elementy, dobově typické. Jestli je to pravda, se přesvědčte sami poslechem písní na stránkách deníku Guardian. Pro fajnšmekry vychází nahrávka i na vinylu.


Spirituál kvintet - Čerstvý vítr (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: spirituály

Spirituál Kvintet - Čerstvý vítr
Spirituál kvintet letos slaví padesát dva let své existence, ale rozhodně se nechystá do důchodu. Jeho sestavu doplnili noví členové a především si skupina připravila nové album "Čerstvý vítr", které se vrací ke svému prapůvodnímu zaměření - k prostým, zpěvným písničkám. Najdete zde spirituály, balady, domácí lidové písně i pozdrav z časů renesance. Navíc, jak je u posledních alb již obvyklé, nechybí ani ukázky autorské tvorby z dílny Jiřího Cerhy a nově si přidali i Dušan Vančura a Jiří Holoubek. Z těch převzatých věcí Spirituál kvintet tentokrát vybral tradicionál "Beyond The Sunset", slavnou baladu "All My Trials" patřící k hitům mladé Joan Baez a především tria Peter, Paul & Mary, dětskou ukolébavku "Aunt Rhody", kterou budete znát spíš jako "Jó, třešně zrály", skutečný spirituál "Down To The River" proslavený filmem "Bratříčku, kde jsi?" a album uzavírá "Ramblin' Boy" amerického písničkáře Toma Paxtona. Všechny písničky mají pochopitelně český text a jejich ukázky můžete slyšet na webu formace.


Tip týdne

JD McPherson - Signs & Signifiers (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock'n'roll / rockabilly

JD McPherson - Signs & Signifiers
Že vám jméno JD McPherson nic neříká? Z toho si nic nedělejte, nebudete sami, nicméně západní média a především ta americká o tomto Američanovi mluví jako o budoucí velké hvězdě, respektive jako o umělci, kterého byste měli znát. Hned jeho první deska "Signs & Signifiers" mu přinesla srovnání s takovými velikány jako Chuck Berry, Little Richard nebo James Brown. Z těchto jmen už musí být jasné, do jakých stylů jeho dvanáct písniček míří. JD McPherson se společně s basistou a producentem Jimmym Suttonem (Del Moroccos, Rhythm Riot či Rockabilly Rave) a bubeníkem Alexem Hallem (The Modern Sounds, Del Moroccos) inspirovali v rockabilly a rock'n'rollu padesátých let a k tomu přidali ještě fragmenty blues a New Orleans. Pokud tedy nejste vysloveně proti retru, máte možnost si toto album již dnes poslechnout na stránkách časopisu Rolling Stone.


Santigold - Master Of My Make-Believe (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: new wave / dub / electronica

Santigold - Master Of My Make-Believe
Americká zpěvačka a rapperka Santi White aka Santigold s debutem zaznamenala velmi slušný úspěch jak u posluchačů, tak u kritiky. Nyní nám představuje svoji druhou desku "Master Of My Make-Believe", na níž opět spolupracovala s lidmi jako Diplo, John Hill nebo Switch. K nim ovšem přibrala ještě několik dalších. Na albu tak nyní pracovali i Dave Sitek z TV On The Radio, Nick Zinner z Yeah Yeah Yeahs nebo Greg Kurstin, známý ze spolupráce se Sophií Ellis-Bextor, Siou nebo Lily Allen. V této sestavě nakonec Santigold pro album nahrála a posléze vybrala celkem jedenáct písniček, včetně pilotního singlu "GO!", v němž si zahostovala Karen O. Pokud seženete deluxe verzi, dostanete ještě tři songy navíc. Několik skladeb je již k dispozici na YouTube.com kanálu.


Richard Hawley - Standing At The Sky's Edge (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Richard Hawley - Standing At The Sky's Edge
Zpěvák a kytarista Richard Hawley, dříve známý z britpopových Longpigs a nyní výhradně sólový umělec, připravil po třech letech nový studiový počin. Nahrávka se pyšní titulem "Standing At The Sky's Edge" a z rádií již můžete znát ochutnávku "Leave Your Body Behind You". Kromě té obsahuje CD dalších osm skladeb a všechny novinkové songy si můžete poslechnout na webu Guardianu. Podle mnohých fanoušků je to hotové mistrovské dílo: "No, Richard Hawley nežertoval, když řekl, že novinka bude o něco rockovější! Kdyby to měl být vinyl, tak na áčku najdete docela svižné a 'heavy' kousky, na béčku zase pomalejší a náladovější skladby. Úplně vidím, jak Hawley a jeho kapela naživo pálí z novinky jeden hit za druhým!" napsal jeden z fanoušků. A co vy, souhlasíte?


Magdalena Kožená - Love And Longing (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Magdalena Kožená - Love And Longing
Dá se říci, že na albu "Love And Longing" se sešel hvězdný tým. Tou hlavní star je česká mezzosopranistka Magdalena Kožená a k ní se přidal její manžel sir Simon Rattle a pochopitelně i Berlínská filharmonie, která pod jeho vedením funguje již deset let. Pro tuto nahrávku si společně vybrali tři autory a tři jejich skladby - "Shéhérazade" Maurice Ravela, "Biblické písně" Antonína Dvořáka a "Rückertovy písně" Gustava Mahlera. Více se o "Love And Longing" dozvíte na speciálních stránkách alba, a to včetně ukázek i povídání Magdaleny Kožené.


Storm Corrosion - Storm Corrosion (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / psychedelický rock

Storm Corrosion - Storm Corrosion
Pokud máte tento týden chuť na něco ostřejšího, určitě si nenechte ujít stejnojmennou novinku projektu Storm Corrosion. Stojí za ním frontman skupiny Opeth Mikael Åkerfeldt společně s lídrem Porcupine Tree Stevenem Wilsonem. Oba pánové poslední dva roky pilně skládali a nyní představují plody své práce. Nahrávka obsahuje sice jen šest skladeb, ty však celkovou stopáží vyplňují téměř padesát minut. K dostání bude také limitovaná edice se sadou dvou LP a Blu-ray diskem nebo CD. Pro ukázku v podobě skladby "Drag Ropes" a příslušného klipu navštivte YouTube.com kanál labelu Roadrunner Records.


Hooverphonic - With Orchestra (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dream pop

Hooverphonic - With Orchestra
Dva dny po pražském koncertě Hoooverphonic v pražské Lucerně konečně i u nás vyjde jejich aktuální album "With Orchestra", které v Beneluxu vyšlo již v polovině března. Jak již napovídá název, Alex, Noémie a Raymond se tentokrát ve studiu sešli se dvaačtyřicetičlenným symfonickým orchestrem a nahráli všechny hity své dosavadní patnáctileté kariéry. Celkem takto natočili sedmnáct skladeb, mezi kterými nechybí "Happiness", "One Two Three", "The Night Before", "The Last Thing I Need Is You" nebo "Jackie Cane". Vzhledem k tomu, že je deska venku již nějaký čas, mohli jste si u nás její recenzi přečíst v Podpultovkách. Na stejném místě naleznete i vloženou ochutnávku v podobě "Happiness".


V krátkosti

  • Maria Nieves Rebolledo Vila, známější pod svým uměleckým jménem Bebe, připravila novou desku s názvem "Un Pokito De Rocanrol". Na té naleznete jedenáct písní, které v sobě mají punkový rytmus.
  • Gospelové duo Mary Mary se rozhodlo zrekapitulovat svých pět běžných řadových alb a vydává výběr největších hitů s názvem "Go Get It". Vedle výběru z desek "Thankful", "Incredible", "Mary Mary", "The Sound" a "Something Big" CD obsahuje i několik novinek včetně titulního singlu, jehož videoklip uvidíte na webu dua.

Dále vychází:

Andre Maurice - Airs D'Operas (EMI)
Anne Sophie Mutter - Subline Mutter! (EMI)
Bach - Goldberg Variations (EMI)
Carminho - Alma (EMI)
Dio - Holy Diver (Universal)
Dio - Sacred Heart (Universal)
Dio - The Last In Line (Universal)
Dirty Three - Towards The Low Sun (vinyl) (Universal)
Emmanuel Pahud - La Flute Enchantee (EMI)
Handel - Messiah-Highlights (EMI)
Hollies - Radio Fun (EMI)
Jacqueline Du Pre - Complete Emi Recordi (EMI)
Jacqueline Du Pre - Sound Of Jacqueline (EMI)
Matt Skiba&Sekrets - Babylon (EMI)
Motionless In White - Creatures (Re-Issue) [Deluxe Version] (Supraphon/Warner Music)
Mozart - Piano Concertos Nos 20&24 (EMI)
My Bloody Valentine - EP's 1988 - 1991 (Sony Music)
My Bloody Valentine - Isn't Anything (Sony Music)
My Bloody Valentine - Loveless (Sony Music)
Parlotones - Journey Through The Shadows (Mystic Production)
Pat Green - Songs We Wished We'd Write II (EMI)
Ravi Shankar - Ravi Shankar Collection (EMI)
Rodrigo - Concierto De Aranjuez (EMI)
Různí - Debussy Ses Plus Grands Chefs (EMI)
Různí - Massenet Cendrillon (DVD) (EMI)
Různí - Tekno 63 (Universal)
Small Faces - From The Beginning (Universal)
Small Faces - Small Faces (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dvanáctá řadovka Hooverphonic "Fake is the New Dope" je na cestě (12.03.2024 13:22)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Keane připomenou svůj debut "Hope And Fears" rozsáhlou reedicí s mnoha bonusy (22.02.2024 13:21)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu