shop.musicserver.cz
Nové desky pro 17. týden

Nové desky pro 17. týden

Vydáno: 22.04.2012 10:46 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Další týden se ponese především ve znamení oslavy padesát let kariéry The Chieftains na straně jedné a tvrdé muziky Paradise Lost, Saxon i Jacka Whitea a Anathemy na straně druhé. S dalším albem se představí i Rufus Wainwright, Greg Laswell a mezi debutanty přivítáme i někdejší finalistku SuperStar Celeste Buckingham.

Pokud se v pondělí 23. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

The Chieftains - Voice Of Ages (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: keltská hudba / irský folk

The Chieftains - Voice Of Ages
Vskutku mimořádné výročí slaví letos irská legenda keltského žánru The Chieftains. Na hudební scéně se pohybuje již od roku 1962, tedy přesně padesát let! Jako dárek si muzikanti nadělují nové album "Voice Of Ages", na kterém přivítali řadu hvězdných gratulantů. Tím hlavním byl producent několika Grammy oceněný T-Bone Burnett. K němu a především pak k The Chieftains se připojili interpreti bluegrassu, americany, country, indie folk-rockové scény i irští a skotští folkaři. Nechybí tu jména jako Bon Iver, The Decemberists, The Low Anthem, Imelda May, Lisa Hannigan, Paolo Nutini, Pistol Annies, The Civil Wars, Punch Brothers, Carlos Núñez nebo The Secret Sisters. Celkem v této sestavě natočili patnáct skladeb a pochopitelně touto událostí žijí i oficiální stránky The Chieftains, kde najdete video s nahlédnutím do procesu nahrávání a především celé album k poslechu.


Rufus Wainwright- Out Of The Game (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop-rock

Rufus Wainwright - Out Of The Game
Ještě než vystoupí americko-kanadský zpěvák a skladatel Rufus Wainwright na festivalu Colours Of Ostrava, přihlásí se s novou deskou "Out Of The Game", která je po dvouleté pauze již devátá v pořadí. Poslední období bylo pro Rufuse velmi náročné a to se pochopitelně podepisuje i na nahrávce. Narodila se mu dcera Viva, zemřela mu matka - zpěvačka a skladatelka Kate McGarrigle - a zasnoubil se se svým přítelem Jornem. Všechny tyto zásadní události v jeho životě se odrážejí ve dvanácti nových písních, které na nahrávce najdeme. Album je podle autora samotného inspirováno sedmdesátými lety, nejvíce pak hudbou Eltona Johna, Davida Bowieho a kapely Queen. Celé natáčení započal Rufus v květnu minulého roku a role producenta se zhostil Mark Ronson. Prvním singlem z desky se stala titulní píseň, jejíž videoklip jsme vám již představili.


Jack White - Blunderbuss (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / garage rock

Jack White - Blunderbuss
I když má na svém kontě nespočet desek, spoluprací a stáží u jiných kolegů-hudebníků, na první vlastní nahrávku si Jack White musel počkat několik let. A jeho fanoušci v podstatě také. Přípravy nahrávky "Blunderbuss" probíhaly v loňském roce, přičemž první melodie byly složeny už před několika lety. Jako první singl byla vybrána skladba "Love Interruption". Média, která měla možnost desku poslechnout ještě před vydáním, nešetří chválou na singl ani ostatní písně: The Guardian udělil dokonce absolutní hodnocení a Billboard vysokých pětadevadesát procent. Jestli nepřehání, posuďte sami: Na stránkách internetového obchodu Amazon.com najdete ukázku v podobě klipu ke zmíněné pilotní ochutnávce. Pro úplnost dodejme, že další singlem rotujícím v rádiích je kousek "Sixteen Saltines".


Tip týdne

Celeste Buckingham - Don't Look Back (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Celeste Buckingham - Don't Look Back
Druhé pokračování Česko Slovenské SuperStar přineslo prozatím dva debuty - jeden Martina Haricha a druhý Gabriely Gunčíkové. Vítěz Lukáš Adamec prozatím mlčí, a tak se dostane ke slovu další z poražených - Celeste Buckingham, která vypadla už v druhém kole. Nicméně už první ochutnávky v podobě singlu "Nobody Knows" a spolupráce s Majkem Spiritem v písničce "Ja a Ty" dávají tušit, že nyní by se mohly výsledky obrátit. Její prvotina dostala název "Don't Look Back" a přinese celkem jedenáct písniček, včetně zmíněné "Nobody Knows" a skladby "Mám ťa málo", kterou pro ni složil a jako duet i nahrál Martin Harich. Ukázku tohoto songu a několika dalších nahrála Celeste Buckingham na svůj YouTube.com kanál. Nad nimi se můžete zamyslet, zda jsou na místě prohlášení jejího týmu, že by se mohla prosadit i za hranicemi České a Slovenské republiky.


Chase & Status - Live At Brixton Academy (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: drum'n'bass

Chase & Status - Live At Brixton Academy
Před dvěma lety se drum'n'bassové duo Chase & Status rozhodlo, že začne svoji muziku prezentovat naživo jinak, než tomu bylo doposud. Ke svým počítačům přibrali pánové ještě další nástroje, včetně kytary, kláves a bicích a také několik vokalistů. Jak to dohromady funguje, koneckonců dokázali i loni v pražském Lucerna Music Baru. Kdo se tam nedostal, má nyní možnost na koncert kouknout prostřednictvím titulu "Live At Brixton Academy". Jak již název napovídá, záznam byl pořízen v londýnské Brixton Academy a na starosti ho dostal Paul Caslin, který v minulosti spolupracoval s Rihannou, McFly, Girls Aloud, nebo Pendulum. Oproti pražskému vystoupení přivítali v Londýně Chase & Status hosty o něco známější. Po boku dua se tam prezentovali Tinie Tempah, Liam Bailey, Delilah a Mali. Titul vychází hned v několika verzích - vedle dnes již nezbytné digitální to je CD v kombinaci s DVD, ale i CD v kombinaci s Blu-ray. Trailer k videopodobě najdete na webu Chase & Status.


Paradise Lost - Tragic Idol (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: doom metal

Paradise Lost - Tragic Idol
O Paradise Lost jsme naposled psali v souvislosti s jejich posledním DVD "Draconian Times MMXI" a nyní vám můžeme představit dlouho očekávanou albovou novinku "Tragic Idol". Její produkci svěřili do rukou producenta Jense Bogrena, známého také ze spolupráce se Symphony X nebo Amon Amarth. Společně s osazenstvem Paradise Lost dali dohromady dvanáct kousků včetně posledních dvou, které najdete na limitované edici nahrávky. Jedním z nich je také předělávka songu "Never Take Me Alive", původně od kapely Spear Of Destiny. Podle muzikantů byste v nových kouscích měli nejvíce slyšet vlivy klasického metalu a původního doom metalu. A pokud s nimi po zhlédnutí traileru na webu YouTube.com souhlasíte, napište nám do komentářů!


Greg Laswell - Landline (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk-pop

Greg Laswell - Landline
Jsou to prakticky přesně dva roky, co jsme vám na tomto místě představili čtvrtou desku Grega Laswella "Take A Bow". Nyní je tu s dalším počinem nazvaným "Landline". Na něj tento zpěvák oblíbený u producentů seriálů nahrál celkem dvanáct skladeb a ke čtyřem z nich si pozval čtyři kolegyně - Saru Bareilles, Elizabeth Ziman, Siu a Ingrid Michaelson. Duet "Back To You" s druhou jmenovanou uslyšíte hrát na zpěvákově webu.


Saxon - Heavy Metal Thunder - Live: Eagles Over Wacken (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Saxon -  Heavy Metal Thunder - Live: Eagles Over Wacken
"Některé věci jdou prostě k sobě - přesně tak jako Saxon a Wacken. Znají se už spoustu let a každé setkání bylo jednoduše nezapomenutelné..." Přesně tohle stojí v úvodu oficiálního tiskového prohlášení k novému DVD britské heavymetalové formace Saxon "Heavy Metal Thunder - Live: Eagles Over Wacken". Jak název vypovídá, disk přináší záznam vystoupení kapely ne z jednoho, ale rovnou ze tří různých ročníků festivalu. Na CD a DVD tedy fanoušci najdou koncerty z let 2004, 2007 a 2009, které dohromady čítají třicet skladeb. Záznam je dostupný v několika formátech: kromě zmíněného dvojCD a DVD také na DVD nebo trojici vinylů. Fajnšmekry nejvíce potěší limitovaný náklad balíku se čtyřmi DVD a deseti zlatými lístky, které zajistí držiteli vstup na jakýkoliv koncert Saxon (vyjma těch odehraných na festivalech). Samozřejmostí je i digitální formát. Na závěr pro vás máme ochutnávku z YouTube.com kanálu kapely.


Matt Nathanson - Modern Love (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / rock

Matt Nathanson - Modern Love
Ačkoli má folk-rockový zpěvák Matt Nathanson na svém kontě již sedm alb, nebyl donedávna příliš známý ani v rodných Spojených státech. Začalo se mu dařit teprve v roce 2007, kdy podepsal smlouvu s vydavatelstvím Vanguard Records. Definitivně ovšem prorazil až loňským albem "Modern Love", které nyní dorazilo i do Evropy. Přinese jedenáct písniček, které složil a produkoval on sám s Markem Weinbergem. K jedné ze skladeb "Run" si přibral i o něco slavnější hosty - countryové duo Sugarland. Tuto a ještě dvě další písničky uslyšíte na zpěvákově Soundcloudu.


Anathema - Weather Systems (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: atmosférický rock

Anathema - Weather Systems
Britská atmosférická formace Anathema se po comebackové desce "We're Here Because We're Here" vrací na scénu s další nahrávkou. Nyní se jedná o hluboce přemýšlivou desku "Weather Systems", která - podle slov muzikantů - "není v žádném případě muzikou na pozadí k večírkům" a má "s posluchačem hluboce hnout". Nahrávání devíti nových písní probíhalo v Liverpoolu, severním Walesu a také v Oslu. Každé z těchto míst má pro Anathemu důležitý význam vzhledem k minulosti, současnosti a budoucnosti kapely. Produkci obstarali členové skupiny Vincent Cavanagh, Daniel Cavanagh a také norský producent Christer-André Cederberg, jenž vypomohl New Empire a Animal Alpha.


V krátkosti

Album "The Visitors" švédské Abby nyní vychází v deluxe edici s DVD a s bonusovými skladbami, včetně demo medley "From A Twinkling Star To A Passing Angel", první dosud nevydanou nahrávkou od roku 1994.

Který z fanoušků Daniela Landy by snad ještě neměl doma jeho cédéčka z počátku kariéry, může si je pořídit všechna pěkně pohromadě v boxu, kde najde těchto osm CD: "Valčík", "Smrtihlav", "Konec", "9mm argumentů", "Chcíply dobrý víly", "Pozdrav z fronty", "Krysař I" a "Krysař II".

Dále vychází:

Arjen Anthony Lucassen - Lost In The New Real (EMI)
Air - Le Voyage Dans La Lune (DVD) (EMI)
Bat For Lashes - Strangelove (singl) (EMI)
Baxter Dury - Leak At The Dis./Trell/Ltd (singl) (EMI)
Cilla Black - Completely Cilla 63-73 (EMI)
Crazy Lixx - Riot Avenue (Mystic Production)
David Sylvian - Victim Of Stars 82-12 (EMI)
Deep Purple - Smoke On The Water/Ltd (singl) (EMI)
Deuce - Nine Lives (EMI)
High On Fire - De Vermis Mysteriis (EMI)
High On Fire - De Vermis Mysteriis (vinyl) (EMI)
Incognito - Surreal (Mystic Production)
Julio Iglesias - Volume 1 (Brilliant Box) (Sony Music)
Kathleen Ferrier - Kathleen Ferrier (DVD) (Universal)
Kevin Ayers - Harvest Years 1969-1974 (EMI)
Lullacry - Where Angels Fear (Mystic Production)
Madonna - Girl Gone Wild (vinyl) (Universal)
Marty Stuart - Nashville Vol.1:Tear The Woodpile Down (EMI)
Napalm Death - Harmony Corruption (Reedice) (Mystic Production)
Paradise Lost - Tragic Idol (EMI)
Paradise Lost - Tragic Idol/Ltd (EMI)
Professor Green - Read All About It/Ltd (singl) (EMI)
Tiesto - Club Life Vol.2/Miami '2012 (EMI)
To Kill A King - Bloody Shirt 7 (singl) (EMI)
Trixter - New Audio Machine (Mystic Production)
Tyketto - Dig In Deep (Mystic Production)
Unleashed - Odalheim '2012 (EMI)

NÁZORY
  • Alžběta (jana krutišová, 22.04.2012 11:11) Reagovat

    Ve výčtu již uskutečněných debutů z poislední série SuperStar jste zapoměli na ten podle mě dosud nejúspěšnější a nejlepší - Alžbětu s albem To cítím, které obsahuje i megahit Jak silná mám tu stát,

    • Re: Alžběta (Greg, 22.04.2012 13:01) Reagovat

      haha, oh wow, you are so cute...

  • Deuce (Lante, 24.04.2012 17:16) Reagovat

    Deuce - Nine Lives :-3 konečně

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Video: Saxon se v "There's Something In Roswell" noří do víru konspiračních teorií (22.01.2024 13:14)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu