shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 08.04.2012 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pokud vyrazíte po Velikonocích do obchodů s hudbou, narazíte tam například na navrátivší se Orbital, živák Joea Satrianiho, oslavu čtyřiceti let tandemu Corea - Burton, tanečního Paula Van Dyka, rockové Cavo, CD plné coververzí v podání Macy Gray, debut Lipa, soundtrack v podání Laibach nebo na novou Moniku.

Pokud se v pondělí 9. dubna, respektive v úterý 10. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Orbital - Wonky (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika

Orbital - Wonky
Fanoušci elektronické hudby mohou oslavovat. Legendy tohoto žánru britští Orbital jsou definitivně zpět. Od znovuobnovení v roce 2009, kdy se bratři Phil a Paul Hartnollové opět dali po pěti letech dohromady, chybělo duu studiové album, které přichází nyní s názvem "Wonky". Nahrávka vznikala v malém domácím studiu a s jejím mixem následně vypomohl Mark Ellis alias Flood (U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode, PJ Harvey a další). V této sestavě nakonec vzniklo devět skladeb a k nahrání dvou z nich si Orbital přizvali hosty. V případě titulní skladby si zahostovala britská rapperka Lady Leshurr a ve skladbě "New France" vypomohla Zola Jesus. Videoklipy k oběma skladbám najdete na webu formace. Album je k sehnání i v deluxe edici, kam Orbital zařadili pět živých verzí svých starších skladeb nahraných v Austrálii.


Laibach - Iron Sky (soundtrack) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: industrial / avantgarda

Laibach - Iron Sky (soundtrack)
Slovinští Laibach jsou synonymem pro neobvyklou avantgardu a experimentální tvorbu. A právě proto to jsou právě oni, kteří dostali za úkol vytvořit tematickou hudbu k novému snímku "Iron Sky". Jak název už sám o sobě napovídá, muzikanti museli vymyslet hudební kulisu ke snímku zasazenému do první poloviny dvacátého století. Tedy do doby, kdy se nacisti vydali na měsíc a podle filmových tvůrců se mají v roce 2018 vrátit zpátky. Jak že to režisér zamýšlel, vám napoví trailer umístěný na oficiálních stránkách filmu. Jestli vás hudba nadchne, můžete si ji poslechnout i naživo. Laibach totiž vyrazili i na příslušné koncertní turné, během kterého prezentují nejen filmové songy, ale i průřez své vlastní tvorby včetně skladeb ze dvou připravovaných desek. Termíny turné včetně nedávné české zastávky najdete na webu skupiny.


Monica - New Life (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: R&B / soul

Monica - New Life
Ačkoli své poslední album "Still Standing" vydala americká zpěvačka Monica před dvěma lety, minimálně v Evropě o ní není tolik slyšet jako v polovině devadesátých let. Nyní vydává své sedmé studiové album "New Life" a je otázkou, zda se něco změní. Možná ano - Monica se totiž po čtrnácti letech opět spojila s Brandy, s níž tehdy nahrála hit "The Boy Is Mine". Jejich letošní song dostal název "It All Belongs To Me" a je jejich společnou poctou Whitney Houston. Album vedle této písničky přinese dalších deset a ještě dva hosty - rappera Walea a Mary J. Blige. Produkce desky se tentokrát ujali Missy Elliott, Brian-Michael Cox, Polow da Don, Salaam Remi, Cainon Lamb, Jermaine Dupri či Rico Love, Earl & E. "New Life" na stránkách Moniky reprezentují dva videoklipy - ke zmíněnému duetu s Brandy a k dalšímu singlu "Until It's Gone".


Lipo - Víc než hudba (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Lipo - Víc než hudba
Třetí z členů liberecké hiphopové formace BPM Lipo konečně přichází se svojí debutovou sólovkou. Album "Víc než hudba" mělo původně vyjít již na podzim, ovšem dočkali jsme se ho až nyní. Lipo na něm spolupracoval s řadou lidí. Kromě Debbi, která mu pomohla v singlu "Ležím v tvé blízkosti", se na desce podíleli také slovenští rappeři Lyrik a Supa z formace Moja reč, Lipův kolega z BPM Paulie, Beef, Khomator nebo zpěvačky Yanna a Kiriss. O produkci se postarali Martin Ledvina (Tomáš Klus, Aneta Langerová apod.) a ODD a výsledný zvuk ovlivnil i druhý kolega z BPM Kenny Rough. Několik ochutnávek, včetně zmíněného singlu, servíruje Lipo na svém bandzone.cz


Macy Gray - Covered (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / rock / R&B

Macy Gray - Covered
Jak již název "Covered" napovídá, Macy Gray se rozhodla natočit album coververzí svých oblíbených skladeb. A jaké věci si budete moci poslechnout v podání této zpěvačky s typickým zastřeným hlasem? Mezi ty nejznámější patří "Creep" Radiohead, "Bubly" Colbie Caillat, "Wake Up" Arcade Fire, "Nothing Else Matters" Metalliky, "Here Comes The Rain Again" Eurythmics, nebo "Teenagers" od My Chemical Romance. Kompletní seznam všech předělávek včetně krátkých ukázek nabízí internetový obchod Amazon.com


Joe Satriani - Satchurated: Live In Montreal (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock / instrumentální rock

Joe Satriani - Satchurated: Live In Montreal
Že jste se od Joea Satrianiho už dlouho nedočkali pořádné hudební nálože? Tak právě pro vás je jeho nový živák a koncertní film, který si odbyl premiéru během března letošního roku i v kinech po celém světě. Záznam pořízený v Kanadě v Metropolis Theatre v Montrealu je nyní dostupný i na DVD a Blu-ray. Na co se tedy můžete těšit? Především na první koncertní snímek, který byl vytvořen ve 3D formátu a mixovaný se zvukem Dolby 7.1. Navíc na něm pracovali ocenění tvůrci a režiséři François a Pierre Lamoureuxovi. Sečteno a podtrženo: pětadvacet skladeb na dvou discích a trailer na YouTube.com!


Tip týdne

Chick Corea & Gary Burton - Hot House (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Chick Corea & Gary Burton - Hot House
Je to neuvěřitelné, ale pianista Chick Corea a vibrafonista Gary Burton letos slaví čtyřicáté výročí svého společného hraní. Jejich první hudební setkání se konalo na jazzovém festivalu v Mnichově v roce 1972, když si spolu zahráli přídavek. Jejich spojení tehdy zaujalo nejen diváky, ale především je samotné. Oba se tak o pár měsíců později sešli znova v nahrávacím studiu a výsledkem bylo dnes již legendární "Crystal Silence". Letošní novinku "Hot House" a související světové turné tak můžeme brát jako oslavu tohoto spojení. Přinese deset nových skladeb, z nichž část už mohli slyšet i návštěvníci loňského pražského koncertu. Vedle vlastních kompozic pánové na album zařadili i skladby Arta Tatuma, Tadda Damerona, Iry Gershwina, Antonia Carlose Jobima či beatlesovskou klasiku "Eleanor Rigby". Ukázky všech si můžete poslechnout v internetovém obchodě Amazon.de


Cavo - Thick As Thieves (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Cavo - Thick As Thieves
Americká hardrocková kapela Cavo existuje již více než deset let, nicméně pro mnohé může být tato čtyřka ze St. Louis neznámá. Jejich debutové album "The Painful Art Of Letting Go" totiž vyšlo v roce 2008 a pouze na malém labelu. O větší popularitu, už celosvětovou, se zasloužila až druhá kolekce "Bright Nights Dark Days", která vyšla již na velkém vydavatelství a singl z ní se dostal i na soundtrack k druhému dílu "Transformers". Nyní je tu v pořadí třetí album, které by mělo pozici kapely ještě posílit. "Thick As Thieves" obsahuje jedenáct nových písní, kterým vévodí stejnojmenný pilotní singl a aktuální singlová novinka "Celebrity". Obě písně uslyšíte a částečně i uvidíte ve videích na webu formace.


Paul Van Dyk - Evolution (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: trance / dance pop

Paul van Dyk - Evolution
Poměrně na dlouhý čas se odmlčel čtyřicetiletý berlínský rodák Paul Van Dyk. Od vydání "In Between" uplynulo dlouhých pět let, a tak je na novou studiovou desku již nejvyšší čas. Novinka dostala název "Evolution" a přináší celkem patnáct písní. Van Dyk na ní intenzivně pracoval více než deset měsíců a pozval si do studia i řadu hostů. Společné tracky nahrál s DJskými kolegy Giuseppem Ottavianim, Ummet Ozcanem, Artym nebo Austinem Leedsem. Poslední jmenovaný mimochodem vypomohl i na prvním singlu "Verano". Hudební pestrost mají zajistit i hosté - vokalisti. Jmenovitě jde o Sue McLaren, Sarah Howells, Michelle Leonard, nebo Adama Younga z Owl City. Toho můžete slyšet v aktuálním singlu s názvem "Eternity", jehož videoklip najdete na Van Dykově webu.


Ida Kelarová a Jazz Famelija & Guests- Šunen savore (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: romská hudba / jazz

Ida Kelarová a Jazz Famelija & Guests- Šunen savore
Idě Kelarové se spolupráce s Desideriusem Duždou a kapelou Jazz Famelija na "Aven Bachtale!" zalíbila natolik, že v této sestavě natočili další album. Tentokrát se na desce pojmenované "Šunen Savore" (Slyšte všichni) snaží posluchači přiblížit krásu hudby ve vztahu s neklidným, spontánním temperamentem romského srdce. Patnáct skladeb je tak oproti předloňské jazzové nahrávce více soustředěných na romskou píseň. Vedle samotné Kelarové můžete na nahrávce slyšet další tři vokalisty: Marii Duždovou, Jana Duždu a Oto Bundu. Vedle nich si zde zahostovalo i několik muzikantů. Saxofonistu Ondreje Čtveráčka, trumpetistu Júlia Baroše a trombonistu Štěpána Janouška doplňuje srbský akordeonista Lelo Nika. Natáčení alba probíhalo ve studiích Sono Records a vznikalo přímo na místě.


Jeff Loomis - Plains Of Oblivion (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní metal / thrash metal

Jeff Loomis - Plains Of Oblivion
Americký hudebník Jeff Loomis se po čtyřech letech hlásí o slovo s novou studiovou nahrávkou "Plains Of Oblivion". Produkci obstaral Aaron Smith, který se slavným hudebníkem dal dohromady celkem deset kousků. Jeff Loomis ve studiu rozhodně neotálel: pozval si celou řadu hostů, mezi nimiž nechybí ani kolegové kytaristi jako Marty Friedman, dříve známý z kapely Megadeth, nebo Tony MacAlpine, jehož um si vyžádal i Steve Vai. Vokály obstaral norský zpěvák jménem Insahn, jinak působící ve své blackmetalové formaci Emperor. Právě jejich společnou skladbu "Surrender" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Dále vychází:

18 Summers - The Magic Curcis (Mystic Production)
Fair Warning - Best And More (Mystic Production)
Gustavo Dudamel - Discoveries (Universal)
Kathleen Ferrier - K.Ferrier-Documentary (DVD) (Universal)
Last Kingdom - Chronicles Of The North (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 138 (Universal)
Secrets Of The Moon - Seven Bells (Mystic Production)
Steve Thorne - Crimes And Reasons (Mystic Production)
Wars - Healings (Mystic Production)
Winterfylleth - The Ghost Of Heritage (Mystic Production)
Wretched End - Inroads (Mystic Production)

NÁZORY
  • Lipooooooooooooooo (Celeste, 08.04.2012 16:10) Reagovat

    album Víc než hudba je senzační!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Video: Orbital v klipu "Tonight In Belfast" nahlížejí na dystopickou současnost (05.02.2024 13:25)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu