shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, Souboje #3, 1.4.2012

Rozstřely o Hlas naruby

Vydáno: 02.04.2012 02:27 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Hlas Česko Slovenska se potřetí prezentoval souboji. Všichni z koučů se postupem času dostali na konec výběru, a přesto měli o jednoho soutěžícího více. V tu chvíli došlo na další lámání chleba a ještě jeden duel nazvaný Rozstřel, ve kterém bohužel někteří z kvarteta popřeli samotný název soutěže.

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: Souboje #3
datum: 1. dubna 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Z minulého dílu zůstal nevyřešený duel Simony Feherové a Michala Chrenka. Vzhledem k tomu, že už během týdne prosákla informace, že Rytmus poslal dál Chrenka, nebyl výsledek žádným překvapením. Chápu, že egoista jako Rytmus se nedokázal přenést přes to, jak se Simona chovala, nicméně kdyby byl frajer, pošle ji dál a ještě jednou to s ní zkusí. Takhle si poslal ven holku, která mohla ve výsledku dojít hodně daleko - diváci rebely milujou. Ale co už, pojďme k novým soubojům.

Pepa Vojtek hooooodně překvapil, když dvojici Marek Motalík - Daniel Mrózek vybral Backstreet Boys a ještě k tomu "I Want It That Way". Musím říct, že Backstreet Boys mě, jako kluka, nikdy až tolik nebrali, ale tahle dvojka jim dokázala vtisknout docela zajímavou podobu. Přesto se dá říct, že Vojtek tím lehce zařízl Marka Motalíka, protože ten se v ní fakt necítil. Přesto se mi líbil o něco víc. Důvody? Daniel místy přesně neintonoval a hlavně - nemusím až tak designový kluky. Nicméně je mohou dámy, a to asi rozhodlo, že Vojtek poslal dál jeho.

Rytmus sice nepřekvapil, ale duu Nikoleta Spalasová - Lenka Libjaková navalil kládu s názvem "Lady Marmelade". Tenhle song vyžaduje nejen schopnost ho zazpívat, ale také ho prodat. Obojí se těžko mohlo povést sedmnáctileté Lence, a tak Nikoleta v tomhle duelu evidentně vedla systémem start - cíl, a to i vzhledem k jejímu naturelu. Lenka si vlastně až tolik nezazpívala, a když už, tak chvílemi lehce skřehotala. Toto samozřejmě potvrdil i sám Rytmus.

Kristýna Daňhelová (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
V tu chvíli se ovšem dostal Rytmus do stavu, kdy měl tým protříděný a mohl si vybrat svoji finální šestku. Váhal mezi Kristýnou Daňhelovou a Petrem Lexou. První jmenovaná zpívala "Big Girls Don't Cry" a vytáhla řadu zbraní jako třeba skvělé frázování, výbornou angličtinu a především dostatek hlasových a rytmických poloh. Bojovala jako lvice, jenže to samé lze říct i o Petrovi a jeho "Forget You". V Rozstřelech to byl zřejmě nejvyrovnanější souboj a jejich kouč nakonec zvolil slečnu, s čímž souhlasím i já - přeci jen byla o prsa lepší (nebo hezčí?).

Souboj generací si upekla Dara Rolins, když dala dohromady Evu Bitoovou a Simonu Hégerovou a ještě jim vybrala Pussycat Dolls a jejich "I Hate This Part". Mám pocit, že tenhle duel se rozhodl už dávno předtím, paradoxně už v medailonku. A kupodivu to přesně vystihla Simona, která to vše brala jen tak mimochodem a Eva naopak moc vážně. A bylo to i slyšet. Simona zněla moderně, s písničkou si hrála jako kočka s myší. Eva měla zpočátku navrch hutností svého hlasu i vyzpívaností, jenže když slyšela, co si dovolí její soupeřka, totálně znejistěla. Myslím, že Dara neměla z tohoto duelu nakonec těžkou hlavu a Simonu poslala dál s klidným srdcem.

Jsou duely, které vás nadchnou, a naopak takové, které zklamou. Třetím a snad nejhorším druhem jsou ty, které vám nic neřeknou. Přesně takový svedli Michal Kašpar a Lucia Molnárová, kterým Michal David vyštrachal duet Kylie Minogue a Taio Cruze "Higher". Michal a Lucia, jistě za pomoci samotného Davida, z téhle taneční pecky s šílenými přechody udělali diskofilní záležitost, takže nakonec zněli jako eurodancefloorové duo z poloviny devadesátých let, a to ještě ne nijak zvlášť dobré. Zlatí 2 Unlimited! Výsledek? Oba mohli skončit v tomto kole, což se ve výsledku i potvrdilo, nicméně později. V tuto chvíli poslal David dál Michala.

Poslední duel u Pepy Vojtka se uskutečnil mezi Michaelou Husárovou a Veronikou Vrublovou, u kterého šel na ruku první jmenované. Michaela zpívala Amy Winehouse už v rozstřelu naslepo. Tentokrát se zpívala "Valerie" a nutno říct, že obě holky byly fakt dobré. Jenže hrubší hlas Michaely do téhle čistě soulové písničky neseděl tolik a řezal až příliš. Rozhodnuto bylo v podstatě v ten moment, kdy si tam, přesně jak předpověděla Linda Finková, šoupla Veronika ty svoje feelingy. V tu ránu byla o třídu výš a poslední hřebíček do své rakve si zatloukla Michaela tehdy, když se jí snažila vyrovnat. Lehkost versus křečovitá snaha? Myslím, že Pepa Vojtek musel mít jasno. Dál tedy postoupila Veronika.

A tím se i lídrovi Kabátů lehce přeplnil tým a musel jednoho vyhodit. Do rozstřelu poslal Martina Truhláře a trochu překvapivě i Jakuba "Jackie" Pohleho. To neměl dělat, hned ze dvou důvodů. Jednak ukázal, že byl tenhle rozstřel úplně na... nic, protože měl jasno už předtím, a pak taky, že Jakub Pohle rozhodně není nějaký extra zpěvák. Ano, ani mně se moc nelíbí, jakým způsobem tlačil Martin na pilu, ale vytrémovaný Jakub po**al (a to jsem slušný) snad všechno, co mohl. Truhlář navíc ukázal velkou sílu a originalitu ve vysokých polohách a byl jasným vítězem. I přes to jde dál Jakub Pohle.

Katarína Demská (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Neskutečně těžkou věc vybrala Dara Rolins duu Nándor Polgáry - Katarína Demská. "Falling Slowly" sice sám o sobě není náročný song, ale o to těžší je ho prodat. A pak taky - pro folk se musí člověk tak trochu narodit. Vypadá to, že minimálně pro tuhle písničku se narodili oba. Nedělní večer nezaznělo nic lepšího, nepředváděli žádný souboj, ale jednoduše duet a citové napětí mezi nimi bylo takřka hmatatelné. Nevím, jak vy, ale já měl až husí kůži. Snad v žádném jiném duelu jsem nechtěl víc, aby postoupili oba dva, pokud možno dohromady - on s nádherně hlubokým znělým hlasem a ona s úžasně nakřáple zastřenou barvou. Pokud bych už musel vybírat, nejspíš bych dál poslal Nandyho, ale chápu i Daru, která popostrčila dál Katarínu.

V tu chvíli i Dara přeplnila kvótu danou EU a musela redukovat. Dara do redukce postavila Davida Biseka a Lenku Jankovskou a bohužel i ona musela mít jasno dlouho dopředu, protože momentální výkon rozhodně nerozhodoval. Předně musím říct, že jsem doufal, že už v životě "California King Bed" od Pierluigi Colliny nikdy neuslyším a doufám v to stále. Nemůžu si pomoct, ale David zpívá falešně. Proti němu stála bezchybná Lenka s vkusnou "Waiting On The World To Change" a ve chvíli, kdy se do ní ještě uvolnila, bylo jasno. Teda to jsem si myslel. Nevím, kam Dara dala uši, nicméně v týmu si nechala Davida. A pak, že to je soutěž jen o hlasu!

Brunno Oravec (Hlas Česko Slovenska)
© facebook interpreta
Jeden jediný tým ještě nedojel do cílové stanice. A sice ten s monogramem MD. Poslední duel svedl dohromady dva pianisty Arpáda Cseteho a Brunna Oravce. Nutno říct, že jim mistr Diskopříběh vybral výborně "You" od Ten Sharp, ovšem to, co předvedl nakonec s losováním pomocí mince, byla fraška, bez ohledu na to, že osud volil špatně. Arpád totiž působil daleko svěžejším dojmem, takovým uvolněnějším, zatímco na Brunnovi bylo až příliš vidět, že je od hlavy k patě ušpiněný profesionalitou, takže to ve výsledku znělo uměle, až sterilně, nehledě na to, že se mohl naučit za tu dobu pořádně vyslovovat. To samé se potvrdilo i v přídavcích, které si Michal David vyžádal. Že by Brunno kontroval The Police z lásky k nim, mi taky nepřišlo, spíš chtěl působit seriózněji. Nicméně mince nakonec ukázala na něj, a tak jde dál.

Poslední rozstřel, který logicky v Davidově týmu následoval, svedl dohromady Michala Kašpara a Petra Kutheila a alespoň tady byl výsledek spravedlivý. Proti Kutheilovi působil Michal Kašpar jako týden leklá ryba a bylo jasné, že pro další boje je takřka nepoužitelný. Nepokrytě přiznám, že jsem mu to tak trochu i přál. Jeho kecy po skončení duelu s Lucií Molnárovou o tom, že je dobře, že rozhoduje hlas, byly nemístně sebevědomé. Žádnou výraznější převahu nad ní neměl.

Výsledek tohoto kola? Čtyřiadvacet soutěžících, kteří jdou do dalšího, ve kterém už budou rozhodovat diváci. Jak přesně? To ještě uvidíme. Nicméně po vzoru originálu se bude stále soutěžit v týmech a dál půjde soutěžící jednak díky hlasům diváků a pak také podle výběru kouče.

NÁZORY
  • * (Á, 02.04.2012 09:11) Reagovat

    Postupy Davida Biseka jsou mi také záhadou. Není vzhledný, neumí zpívat, frázuje jak chlupatá deka, má příšernou angličtinu .. ale porazí i krásnou babu se zajímavou barvou hlasu a skvělým přízvukem.
    Od tý doby, co se koučové neotáčejí, vytratila se původní smysl soutěže. Ale co tam dělá tenhle člověk, to hlava nebere. Dařino "to, co se nedá nijak naučit" jsem u něj za celou dobu nevycejtila.

  • jak to chodí (znalec, 02.04.2012 11:35) Reagovat

    Vojtek (a ani žádný další z "koučů") nikomu nic nevybíral... písně vybírá produkce; viz:
    www.denik.cz/hudba/zpevak-martin-truhlar-pepa-vojtek-mi-pomohl-podruhe-a-naposledy-20120329-64kn.html

  • :-( (Ramirez, 02.04.2012 13:59) Reagovat

    Ehm, začíná to být tak "trošku" fraška...
    Ale tak hlavně, že jde o ten HLAS (nejlépe kdy je vám pod třicet, lépe pod dvacet).
    O postupujícím rozhoduje hozená mince? WTF!
    Jo a nezapomeňte si vzít Hallsku! ;-)
    Přelaďuji, spíše vypínám a končím... :-)

  • kristína zakuciová (pepa, 02.04.2012 14:03) Reagovat

    zase to tam zakuciová rozjebala, ostatok sú proti nej núza

  • hlas (Nerevanin, 02.04.2012 18:10) Reagovat

    Tohle už ani nemá cenu komentovat. Typově naprosto totožní (a často silně průměrní) zpěváci a zpěvandy zůstavají, zatímco zajímaví a alespoň trochu originální vypadávají. Hlas je fajn, ale pěkná postava, hezké vlasy, prsa, hezký zjev a mládí je očividně mnohem víc. Kdo z těhle držitelů velkého hlasu vyhraje, to si můžeme hodit mincí jako David (přestože já typuji tu dívku s kytarou z prvních soubojů, kde zpívala Set Fire To The Rain). Teď už se tomu lze jen smát...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Dara Rolins přidává další show v O2 areně (08.02.2023 12:19)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Pojďme se vrátit do dětství. Vychází reedice debutu Darinky Rolincové "Keby som bola princezná Arabela" i s bonusy (12.11.2021 08:53)
- Publicistika: Dvanáct českých a slovenských vánočních a zimních písní roku 2020 (24.12.2020 08:30)
- Nové desky 48/2020 - od Shawna Mendese přes Gone Is Gone po Yungbluda (08.12.2020 08:00)
- Video: Nahá Dara Rolins si v klipu "Pena" hraje s granátovým jablkem (15.11.2020 14:36)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu