shop.musicserver.cz
Nové desky pro 12. týden

Nové desky pro 12. týden

Vydáno: 18.03.2012 08:46 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden na velká jména zapomeňte. Přesto druhou deskou potěší Miike Snow, méně popovou novinkou Jana Lota, sólovkou Oto Klempíř, Brad Mehldau opět oživil trio a představíme vám i skvělou debutantku Rebeccu Ferguson. Esperanza Spalding pokračuje v přívětivějším jazzu a The Shins zkouší na novince naleštěný a uhlazený zvuk.

Pokud se v pondělí 19. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Miike Snow - Happy To You (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electro pop / indie pop

Miike Snow - Happy to You
Před dvěma roky na sebe švédští Miike Snow upozornili eponymním debutem a nyní jsou zpět s druhou deskou, kterou nazvali "Happy To You". Nahrávalo se opět ve studiích ve Švédsku a v Americe a žánrově stále míří do vod electropopu a indie. Příznivci těchto stylů potažmo tria jako takového se mohou těšit na celkem deset skladeb, z nichž v jedné si zahostovala Lykke Li. Miike Snow si pochopitelně celé album sami produkovali a vy si můžete několik věcí z něj poslechnout na jejich soundcloud.com. V případě, že by vám deset písniček přišlo málo, můžete sáhnout po deluxové The Jackalope Edition, která přinese dvě navíc a k tomu přídá ještě pět remixů.


The Shins - Port Of Morrow (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / pop

The Shins - Port Of Morrow
Americká indie rocková formace The Shins se po několikaleté pauze opět pustila do práce a fanouškům přináší novou, v pořadí čtvrtou studiovku. Deska se pyšní titulem "Port Of Morrow" a jedná se o první nahrávku The Shins, která vyjde pod křídly labelu Aural Apotheracy frontmana kapely Jamese Mercera. Jak uvádí sami muzikanti, oproti předchozím nahrávkám má novinka, dostupná také na vinylu, "naleštěný zvuk s velkým důrazem na elektronickou intrumentaci, ovšem ne na úkor indie elementů, kterých je ve tvorbě stále dost." CD čítá celkem deset kousků plus dva bonusové a jejich hlavními tématy je láska a duálnost přírody. Sami se ostatně můžete přesvědčit díky streamu titulní skladby na oficiálním webu kapely.


Oto Klempíř / Oskar Rózsa - Špička (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Oto Klempíř / Oskar Rózsa - Špička
Jednoho z nejvýraznějších českých textařů Oto Klempíře jsme doposud znali především jako člena J.A.R., ovšem nyní přichystal svůj vlastní projekt "Špička". Na něm se prezentuje jako rapper, recitátor, šansoniér a zpěvák s texty plnými ironie, nadsázky, dadaismu ale i citu a smutku. Tajemné beaty a hluboké noční tóny podtrhuje slovenský basový virtuos, multiinstrumentalista, producent a skladatel Oskar Rózsa. Dalším, koho si Oto Klempíř vybral ke spolupráci byl Dan Bárta, který okořenil několik písní vokály. Tato nahrávka je navíc prvním českým albem, které je masterováno v legendárním studiu Bernie Grundman Mastering, Los Angeles, CA, samotným Brianem “Big Bass” Gardnerem, který má na svědomí mastering projektů lidí jako jsou Eminem nebo Dr. Dre. "Špička" tvoří uměleckou dvoukombinaci s knihou "Tali Bachtar!", která vyšla na podzim a tvoří ji básnický a textařský průřez nejlepší tvorbou Oty Klempíře.


Wale - Ambition (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Wale - Ambition
Po "uspokojivém" debutu "Attention Deficit" zkouší rapper Wale štěstí znova: Vydává druhou studiovou desku "Ambition". Tentokrát mu na ní sice nehostuje Lady Gaga nebo Rihanna, za to si do studia pozval kolegy z branže, jako je například Kid Cudi a Big Sean. Ve výčtu nesmí chybět ani Lloyd, Ne-Yo a Miguel. A co se týče produkce, můžeme přihodit další slavná jména - Diplo, T-Minus nebo Lex Luger. Společně s nimi vytvořil Wale patnáct kousků. Tři z nich můžete otestovat na rapperových oficiálních stránkách.


Brad Mehldau Trio - Ode (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Brad Mehldau Trio - Ode
Brad Mehldau je opravdu neúnavný. Po loňských dvou nahrávkách je tu hned z jara s další. Ovšem pozor. Novinka "Ode" vychází pod hlavičkou tria a u něho je situace o něco jiná. Poslední album v triu s Larry Grenadierem a Jeffem Ballardem vydal Mehldau před čtyřmi roky a ještě k tomu se jednalo o živák. Pokud budete pátrat po studiové nahrávce, dostanete se až k "Day Is Done" z roku 2005. Z tohoto pohledu je tedy nejvyšší čas. "Ode" přinese celkem jedenáct autorských skladeb, z nichž většina vznikla již v roce 2008. Jejich námětem jsou pocty různým umělcům - ať už třeba saxofonistovi Michaelu Breckerovi, kytaristovi Kurtu Rosenwinkelovi nebo i postavě z filmu "Bezstarostná jízda". Ukázky všech písniček z alba nabízí internetový obchod Amazon.com


Tip týdne

Rebecca Ferguson - Heaven (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop / r'n'b

Rebecca Ferguson - Heaven
Sedmá řada X Factoru přinesla Británii poměrně dost nových lidí. Vedle Matta Cradlea, Cher Lloyd a boy bandu One Direction to byla i šestadvacetiletá liverpoolská rodačka Rebecca Ferguson, která skončila v konečném pořadí druhá. Její debutové album vyšlo na Ostrovech začátkem prosince minulého roku a nyní se dostává i k nám a nutno podotknout, že jej předchází sakra dobrá pověst. Britská média jsou z něj nadšená a třeba The Daily Telegraph se nebál ani absolutního hodnocení. Všechny písničky na albu si složila Rebecca Ferguson sama a k ruce jí byly takové persony jako Eg White, Fraser T. Smith, Paul Barry, Mark Taylor, Xenomania nebo Brian Higgins; tedy lidi, kteří se podíleli na deskách Adele, Duffy, Gabrielly Cilmi, Cher, Pet Shop Boys a dlouhé řady dalších. S touto partou nakonec ve finále vybrala deset songů, jejichž ukázky můžete slyšet na jejím profilu soundcloud.com.


Esperanza Spalding - Radio Music Society (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Esperanza Spalding - Radio Music Society
Americká multiinstrumentalistka, kontrabasistka a zpěvačka Esperanza Spalding si loni odnesla cenu Grammy v kategorii Best New Artist, čímž se stala první jazzovou umělkyní, která tuto cenu získala. Jak napovídá název "Radio Music Society" její nové album navazuje na předchozí "Chamber Music Society", ovšem novinka míří spíše ke kategorii, kterou bychom mohli nazvat jako "popové písně". Jazz v tomto případě okořenily i další styly jako soul, funk a r'n'b. CD obsahuje celkem dvanáct skladeb, které jsou všechny opatřeny klipy, natočenými na různých místech planety. Esperanza Spalding pozvala na album také spoustu hostů, mezi kterými najdeme jména jako Joe Lovano, Jack DeJohnette, Billy Hart, Jef Lee Johnson, Lionel Loueke, Algebra Blessett, Leni Stern, Becca Stevens, Q-Tip, Justin Brown nebo Thara Memory. Několik skladeb z této desky nabízí Spalding k poslechu na svém Myspace.com.


Jana Lota - Děvčátko (100PROmotion)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / indie rock

Jana Lota - Děvčátko
Zpěvačka Jana Lota vydává své nové album s názvem "Děvčátko". Po spíše popově mainstreamové desce "Lidi" z roku 2008 přichází s nahrávkou, která je její vlastní osobní zpovědí a z hlediska hudebního se odklání od popu ke spojení elektronických a akustických nástrojů. V jednotlivých skladbách se odrážejí životní situace Jany Loty a její postoje k nim. Na hudební složce spolupracoval producent a kytarista Miroslav Chyška z J.A.R. Dále na albu pracovali Emil Valach, Štěpán Smetáček, Jan Jakubec, Jakub Lenz, Jan Aleš, Filip Jelínek, Petr Hepnar, Viktor Dyk a další. Jana Lota vydáním této desky podporuje zrakově postižené děti ZŠ Havlíčkovy v Opavě, které při poslechu hudby z alba vytvořily svými kresbami dvě stě originálních obalů. Zakoupením takového originálního díla je možné podpořit činnost právě této školy. Cena tohoto donátorského CD je 400,- Kč. K zakoupení je i standardní album za cenu o sto korun nižší. Součástí celého konceptu je i jeho audiovizuální stránka. Jana Lota pracuje na natočení všech příběhů "Děvčátka" také v podobě videoklipů. V současné době jsou hotové tři k písním "Tomorrow", "Bosá" a "Tichá" a najdete je na YouTube.com kanálu Jany Loty.


Adrenaline Mob - Omerta (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Adrenaline Mob - Omerta
Metalová hudební scéna je zase bohatší o jednu superskupinu! V loňském roce vznikla formace Adrenaline Mob, kterou tvoří zpěvák Russel Allen, známý ze Symphony X, kytarista Mike Orlando a bubeník Mike Portnoy, který má za sebou docela ostrý odchod od Dream Theater. Ještě loni stihli vydat eponymní EP a nyní zkusí štěstí se studiovkou "Omertá". Nahrávku, která obsahuje celkem jedenáct kousků včetně předělávky od Duran Duran "Come Undone" s hostující Lizzy Hale z Halestorm, si osazenstvo formace i samo produkovalo. Mix dostal na starost Jay Ruston a jak se dílo podařilo, posuďte sami na oficiálním webu kapely. Najdete tam totiž k poslechu jednu z novinkových skladeb "Undaunted".


Rizzle Kicks - Stereo Typical (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop / pop

Rizzle Kicks - Stereo Typical
Podobně jako Rebecca Ferguson i britské hip hopové duo Rizzle Kicks přichází se svým debutem na kontinent o něco později než v domovské Anglii. Jejich debutová deska “Stereo Typical“ vyšla již v říjnu a předznamenalo ji několik úspěšných singlů. Jedním z nich je i “Mama Do The Hump“, kterou pro duo produkoval Fatboy Slim. Nicméně toto je jediný jeho zásah do "Stereo Typical", nejvíce produkční práce na ni odvedl Ant Whiting, jehož služeb využila například Lisa Mitchell, Eugene McGuinness, M.I.A. a k remixům ho využili Paloma Faith, Natalie Imbruglia, či Zero 7. Jakou hudbu vlastně Rizzle Kicks dělají, zjistíte na jejich soundcloud.com.


Kindness - World You Need A Change Of Mind (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: techno / elektronika

Kindness - World You Need A Change Of Mind
"Je to taneční muzika, ale ne tak, jak ji známe...," píše deník Guardian o nové desce performera Adama Bainbridge, známého lépe pod přezdívkou Kindness. Ten strávil uplynulé měsíce přípravou své nové a navíc debutové desky, jenž mnozí hudební žurnalisté bez ostychu označovali za "velmi očekávanou". Vzhledem k tomu, že sám hudebník pojal termín dance music vyloženě po svém, nejdůležitější jsou právě názory vás, hudebních fanoušků. Proto navštivte stránky guardian.co.uk, kde najdete k poslechu celou desku a taky web YouTube.com, abyste se mohl podívat na klip k songu "Cyan". A pak nám dejte vědět v komentářích!


Různí - The Hunger Games From District 12 And Beyond (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - The Hunger Games From District 12 And Beyond (soundtrack)
Ve čtvrtek vstoupí do kin nový film "The Hunger Games", který už nyní láme rekordy v předprodeji lístků: Vědeckofantastický trhák vznikl na motivy světoznámé trilogie "Hunger Games - Aréna smrti" a pochopitelně se dočkáme i soundtracku, který vychází již nyní. Sestavoval ho a produkoval T-Bone Burnett a vybral na něj plejádu hvězd v čele s Taylor Swift, které sekundují Arcade Fire, The Decemberists, Kid Cudi, Maroon 5, Miranda Lambert, Birdy, Glen Hansard, Neko Case, The Civil Wars a další. První ochutnávkou z tohoto soundtracku je písnička "Safe & Sound", kterou natočila již zmíněná Taylor Swift společně s The Civil War. Její videoklip nabízí na svém Vevo kanálu


B.B King - B. B. King And Friends Live At The Royal Albert Hall (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues / r'n'b / soul

B.B King - B. B. King And Friends Live At The Royal Albert Hall
Je obdivuhodné, že bluesová legenda jménem B.B. King ve svých šestaosmdesáti letech ještě stále koncertuje. Loni v červnu se tento kytarista zastavil na jeden vyprodaný koncert v londýnské Royal Albert Hall. Sem si pozval i několik přátel, a tak si s ním ten večer zahráli a zazpívali kytarista Dereck Trucks, písničkářka Susan Tedeschi, kytarista slavných Rolling Stones Ronnie Wood, Slash a frontman Simply Red Mick Hucknall. Tento výjimečný večer pochopitelně zaznamenaly i televizní kamery, díky čemuž se nyní můžeme těšit z CD, DVD a Blu Ray "B.B. King And Friends Live At The Royal Albert Hall". Trailer k video podobě nabízí server YouTube.com.


Master's Hammer - Ritual 2012 (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: epický black metal

Master's Hammer - Ritual 2012
Česká black metalová scéna má zpátky ve hře svého tažného koně. V roce 2009 se totiž opět probralo k životu osazenstvo kapely Master's Hammer. Formace se nejvíce proslavila svou debutovou deskou "Ritual" a svým fanouškům ji letoš připomínají v reedici. Od vydání první verze nahrávky letos uplynulo již dvaadvacet let, přičemž muzikanti na ni zavzpomínali už v letech 2001 a 2009, kdy deska znovu vyšla společně s CD "Jilemnický okultista" - nejprve na dvou CD a pak na čtyřech elpíčkách.


Dále vychází:

Atoma - Skylight (Mystic Production)
Barren Earth - The Devil's Resolve (Mystic Production)
Binkley T. - Camino De Santiago I&Ii (EMI)
Caetano Veloso And David Byrne - Live At Carnegie Hall (Supraphon/Warner Music)
Cee Lo Green - The Lady Killer (The Platinum Edition) (Supraphon/Warner Music)
David Gray - Flesh/Sell,Sell,Sell (reedice) (EMI)
David Guetta - Turn Me On Ft. Nick Minaj (singl) (EMI)
David Wingo - Talke Shelter (Supraphon/Warner Music)
Death - Vivus (Mystic Production)
Dee Expus - King Of Number 33 (Mystic Production)
Erasure - The Circus/The Innocents (reedice) (EMI)
Frank Sinatra - The Complete Reprise Studio Recording / Count Basie (Universal)
Heroes Del Silencio - Classic Albums (EMI)
Hoelscher/Beroff - Hoelscher Plays Schum (EMI)
Jimmy Page - Burn Up '2012 (vinyl) (EMI)
Lonewolf - The Dark Crusade (reedice) (Mystic Production)
Madonna - The Complete Studio Albums (1983-2008) (Supraphon/Warner Music)
Magic Numbers - Magic Numbers/Those The Brokes (reedice) (EMI)
Max Hermann - Passions-Pasticcio (EMI)
Mel C - Northern Star/Reason (reedice) (EMI)
Peter Tosh - Bush Doctor/Nuclear War (reedice) (EMI)
Ringo Starr - Ringo And The Roundheads (BluRay) (Universal)
Různí - Blue Note Beach Classi/Padilla (EMI)
Různí - Bravo Hits 2012/1 (Universal)
Různí - La Pellegrina-Intermezi&Concer (EMI)
Sabine Mayer - Weber-Klarinettenkonzerte (EMI)
Stiff Little Fingers - Inflamable/Nobody (reedice) (EMI)

NÁZORY
  • Epica (Lubos, 18.03.2012 14:19) Reagovat

    Skoda ze ste zabudli na Epicu, myslim ze stoji za pozornost.

  • RF (Sherlyn, 18.03.2012 16:25) Reagovat

    Wow, Rebecca!! Konečně! :) mrkněte sem, děkuji - http://bit.ly/ABW5Fx

  • Love Rebecca! (Miloš, 18.03.2012 23:09) Reagovat

    Rebecca Ferguson mě dostala už na castingu v soutěži, věděl jsem, že to dotáhne daleko! Její deska Heaven je boží. Mám ji naposlouchanou nesčetněkrát. Soul jí ablsolutně sedí a její hlas...wow, současný, rozpoznatelný a naprosto odzbroujující.

  • Mě tedy (jirizastera, 08.03.2013 21:25) Reagovat

    nic nového a neznámého jen tak nedostane. Všechny ty Emilky, Gaguše, Lamy či Lany, Amy Fetky či jiné podobné maškary a kuňkalky jsou pro mě absolutně nestravitelné, ale Rebecca Ferguson mě dostala. Skvělá zpěvačka, nádherný hlas, skvělé písničky. Pro mě je to nová Aretha Franklin nebo Whitney Houston. Vážně skvělá. Sice jsem ji objevil později, ale přece.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu