Damon Albarn vydá v květnu sólovku

12.03.2012 11:07 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Damon Albarn - Dr Dee
© facebook interpreta
Damon Albarn se letos na jaře vrátí se sólovou deskou. Podle aktuálních informací z labelu EMI se jeho alba "Dr Dee" dočkáme v květnu.

Nahrávka vyjde v rámci speciálního projektu s názvem "Dr Dee: An English Opera". Ten je inspirován postavou astrologa, matematika, vynálezce a okultisty Johna Dee, který byl rádcem krále Eduarda VI. a později i královny Alžběty I. Frontman legendárních Blur a osoba stojící taktéž za projektem Gorillaz dal projekt dohromady s režisérem Rufusem Norrisem a společně původní dílo představili v červenci minulého roku v rámci festivalu Manchester International. Pro účely nového vydání Albarn původní hudbu upravil a znovu nahrál.

Sám Damon kolekci osmnácti skladeb označuje za "podivný venkovský folk". Zda to tak opravdu je, se fanoušci přesvědčí ještě před vydáním samotného alba. V polovině dubna by měl Albarn nové verze písní představit na festivalu ve Wiltshire. Střípky z nové produkce najdete i v krátkém teaseru pod článkem.

Na desce "Dr Dee" najdeme tyto skladby: The Golden Dawn, Apple Carts, Oh Spirit Animate Us, The Moon Exalted, A Man Of England, Saturn, Coronation, The Marvelous Dream, A Prayer, Edward Kelley, Preparation, 9 Point Star, Temptation Comes In The Afternoon, Watching The Fire That Waltzed Away, Moon (Interlude), Cathedrals, Tree Of Life, The Dancing King.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY