Nové EP Vypsané fiXy je ke stažení za dobrovolný příspěvek

07.03.2012 14:02 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Vypsaná fiXa - Čtyři slunce
© vypsanafixa.cz
Právě dnes (ve středu 7.3.) vychází nové pětipísňové EP Vypsané fiXy "Čtyři slunce", na němž fanoušci najdou songy, které pardubická formace nahrála pro stejnojmenný film Bohdana Slámy. Ten má premiéru zítra.

Již dříve jsme informovali, že k titulní písni ípíčka vznikl videoklip sestříhaný ze záběrů z filmu a že Márdi a spol. pojmenovali po novince své již probíhající jarní turné. Na jednotlivých koncertech si zájemci budou moci zakoupit "Čtyři slunce" coby klasické CD, kdo si však vystačí s digitální formou, může si minialbum stáhnout na webu kapely ve formátu mp3 či ve flacu, přičemž platba za download je dobrovolná. "Když nám někdo něco pošle, potěší nás to a dotyčný jedinec tímto projeví svůj charakter a zároveň respekt k naší partě. Američané říkají: vote by wallet," píše kapela na stránkách.

Není to poprvé, co písně Vypsané fiXy zaznějí ve filmu či mají s filmem něco společného. Před nedávnem kapela natočila píseň "Z náruče" na soundtrack pro snímek "Lidice", herec Ivan Trojan řádil ve "Václavovi" na pecku "Komik lobotomik" a v roce 2004 se pardubičtí podíleli i na soundtracku k zombie komedii "Choking Hazard".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY