shop.musicserver.cz
Nové desky pro 8. týden

Nové desky pro 8. týden

Vydáno: 19.02.2012 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden v novinkových stojanech hudebních obchodů přivítáme nové album Seana Paula, DVD houslisty Davida Garetta, remixovou desky Kryštofů a očekávaný debut Emeli Sandé. Představí se nám také Cher Lloyd a do Evropy konečné dorazí i "Unbroken" Demi Lovato.

Pokud se v pondělí 20. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Emeli Sandé - Our Version Of Events (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Emeli Sandé - Our Version Of Events
Skotská zpěvačka, skladatelka a klavíristka Emeli Sandé se poprvé veřejnosti představila jako rapperka v hitu kapely Chipmunk "Diamond Rings" a následně pak také v "Read All About It" Professora Greena. Působila také jako autorka písniček Susan Boyle, Leony Lewis, Cheryl Cole nebo Tinie Tempaha, nicméně již v roce 2010 se rozhodla, že natočí svoji vlastní desku. Ta vyšla minulý týden pod názvem "Our Version Of Events". Tento debut byl britskou kritikou očekávaný do té míry, že Emeli Sandé je již nyní majitelkou Brit Award v nováčkovské kategorii s názvem Critic's Choice. Většinu ze čtrnácti písniček na pomezí r'n'b, soulu a popu si zpěvačka napsala pochopitelně sama. K ruce jí pak byl producent a spoluautor Shahid "Naughty Boy" Khan, který v minulosti spolupracoval s Aleshou Dixon, dále Mike Spencer, jehož služeb využívají Jamiroquai či Kylie Minogue, a na jedné písničce se podílela i Alicia Keys. Svoji hudbu prezentuje Emeli Sandé prostřednictvím videoklipů na svém webu. (Album vyšlo již 13. února, ale kvůli zmatkům v katalogu EMI jsme jej minule opomenuli.)


Sean Paul - Tomahawk Technique (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop / dancehall / pop

Sean Paul - Tomahawk Technique
Sean Paul si za své poslední album "Imperial Blaze" vysloužil Grammy za nejlepší reggae album, ovšem novinku s názvem "Tomahawk Technique" se snažil žánrově posunout o něco dál. Oslovil světové producenty s tím, aby jeho prostřednictvím nahlédli na dancehall svojí perspektivou. Těmi, které tato myšlenka oslovila, byli například Stargate, Shellback, Benny Blanco či Ryan Tedder. Výsledkem je třináct skladeb ve stylu dancehallu s příchutí nejrůznějších žánrů. Do čtyř z nich si Sean Paul pozval čtyři hosty - dámy zastupují Alexis Jordan a Kelly Rowland a pány DJ Ammo a Tal. Náslech tří písniček z "Tomahawk Technique" nabízí muzikant na svém webu.


Kryštof - Rem-X-Y (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Kryštof - Rem-X-Y
Osazenstvo v Česku oblíbené formace Kryštof nás už několikrát přesvědčilo, že remixy svých písní jeho členové dělají rádi a s nadšením. Vždyť i v nedávno vydané reedici alba "Jeviště" měly remixy příslušných písní své pevné místo. Aktuální projekt "Rem-X-Y" obsahuje kolekci všech zachycených remixů ze zmíněné studiovky a také úpravy z dřívějšího a raritního CD "03", které dnes už jen stěží seženete. Dvoudisková albová kolekce tedy přináší upravené verze kousků jako "Střepy", "Malý Princ" nebo "Obchodník s deštěm".


Cher Lloyd - Sticks + Stones (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / hip hop / r&b

Cher Lloyd - Sticks + Stones
Cher Lloyd na sebe poprvé upozornila před dvěma roky v rámci sedmé řady britského X Factoru. Vůbec nevadilo, že skončila až čtvrtá. Simon Cowel s ní podepsal smlouvu a debutové album britské zpěvačky a rapperky s názvem "Sticks + Stones" je tu. V Británii vyšlo oficiálně již v listopadu loňského roku a vzhledem k velkému úspěchu vychází nyní i celoevropsky. S desítkou skladeb jí pomáhal početný tým složený z takových person jako Max Martin, Savan Kotecha, Toby Gad, Kevin Rudolf nebo Shelback. V ranku producentů pak překvapivě figuruje i slavné duo z osmdesátých let Shakespears Sisters. Za mikrofonem mladé Angličance vypomohli ještě Busta Rhymes, Mike Posner, či třeba rockoví Carolina Liar. Na musicerveru jsme vám představili čtyři videoklipy z desky, které najdete na profilové stránce Cher Lloyd.


Here - A Penny For Your Thoughts (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / pop

Here - A Penny For Your Thoughts
Tuzemská formace Here mohla dobýt svět. Úspěch na mezinárodní scéně mohli vyškovští trhnout v devadesátých letech. Bohužel, kvůli odchodu zpěvačky se plán nepodařil. Co se tehdy nevyvedlo, se nyní může stát skutečností: muzikanti přinášejí na novém CD dvanáct čerstvých songů. Pracoval na nich produkční tandem Dušan Neuwerth a Ondřej Ježek. Pánové jsou známí také ze spolupráce s interprety jako Tata Bojs, Aneta Langerová, Kryštof nebo Mňága a Žďorp.


Demi Lovato - Unbroken (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / electropop / poprock

Demi Lovato - Unbroken
Trvalo to poměrně dlouho, ale nakonec je i u nás. O čem je řeč? O třetím albu Demi Lovato "Unbroken". To přináší celkem patnáct písní, které předznamenal hit “Skyscraper“. Jeho emoční náboj nadchnul nejen fanoušky, ale i řadu zpěvaččiných kolegů a především kolegyň. I díky tomu se v druhé polovině loňského roku vyšplhal až na vrchol hitparády iTunes. Tento song má na svědomí Toby Gad, který se podílel i na dalších skladbách. Těmi dalšími autory a producenty byly vedle samotné zpěvačky ještě Ryan Tedder, Timbaland, Rock Mafia nebo Dreamlab. Vokálně jí pak vypomohli Missy Elliott, Dev, Jason Derülo, Jordin Sparks či Iyaz. Vzhledem k datu vydání jste si již mohli přečíst recenzi tohoto alba.


David Garrett: Legacy - Live In Baden Baden (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

David Garrett: Legacy - Live in Baden Baden
Německý houslista David Garrett má novou nadílku pro fanoušky klasické hudby. Po roce, který uplynul od vydání nahrávky "Rock Symphonies", nachystal "Legacy - Live In Baden Baden". Na živáku, jenž vychází nejen na DVD a v audio podobě, ale také na Blu-ray disku, spolupracoval s filharmonickým orchestrem. Společně pod vedením dirigentů Vladimira Spivakova a Lorenza Coladonata vystoupili loni v květnu v koncertní síni Festspielhaus v Baden-Badenu a předvedli Beethovenovo dílo. Na oficiálních stránkách Davida Garretta se můžete podívat na ukázky v podobě dvou videoklipů. Pokud se pro živák rozhodnete, čeká na vás také dokumentární snímek "Playing For My Life".


Dále vychází:

Eros Ramazzotti - Eros - Best Love Songs (Globus International)
Fritz Wunderlich - Comp. Opera Highlighs (EMI)

NÁZORY
  • Mark Lanegan - Blues Funeral (Roman, 20.02.2012 08:57) Reagovat

    Nějak jste vynechali, že 6.2.2012 vyšlo nové sólové album Marka Lanegana - Blues Funeral (4AD). Spolupracovali Greg Dulli a Jack Irons. Alespoň pro mne naprosto úžasný album - vřele doporučuju!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu