The Twilight Sad přivezou do Prahy nové album

11.02.2012 18:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Twilight Sad
© last.fm
Skotskou kapelu The Twilight Sad tvoří James Graham (zpěv), Andy MacFarlane (kytara, tahací harmonika, hluky), Craig Orzel (basová kytara) a Mark Devine (bicí). Na kontě mají novinkovou desku "No One Can Ever Know", kterou 18. dubna představí v pražském klubu 007 na Strahově také českému publiku.

Skupinu založili v roce 2003, odehráli pár koncertů v klubu 13th Note v Glasgow, při kterých vytvářeli půlhodinové skladby za použití kytar, basy, bicích, tereminu, smyček filmů a starých folkových a country songů. Ve studiu svůj zvuk více rafinovali a zamířili ke skládání emotivních písniček, které však zůstávají i nadále zvukovým dobrodružstvím. Svůj debut vydali v roce 2006 a nahrávka byla dostupná pouze v USA.

Jejich inspirace sahá od umělců jako Van Dyke Parks a Phil Spector k Danielu Johnstonovi a mnohem dál, třeba k Mogwai, se kterými vystoupili i na svém prvním společném koncertě v Praze v roce 2008. Album produkoval Peter Katis (Interpol, Mercury Rev, Mice Parade) v Tarquin Studios v Connecticutu. Poslední a v pořadí třetí deska "No One Can Ever Know" vyšla letos 6.února. Obsahuje devět skladeb a dle slov kapely se jejich "hlukové stěny" posouvají k temnějšímu industriálnímu a lehce militantnějšímu zvuku. Na albu byly použity analogové syntezátory.

Vstupenky na koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketpro za 210 Kč + poplatky, na místě v den koncertu zaplatíte 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY