shop.musicserver.cz
Duran Duran, Incheba Expo Arena, Bratislava, 1.2.2012

Duran Duran v Bratislavě zářili i nudili

Vydáno: 03.02.2012 12:50 v sekci Naživo - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Britští Duran Duran se na turné České republice vyhnuli, ale zavítali do nedaleké Incheba Expo Areny v Bratislavě. Skupina zahrála staré hity i songy z nejnovějšího alba "All You Need Is Now". Jít v roce 2012 na kapelu, která byla na vrcholu v osmdesátkách je sice risk, ale...

Live: Duran Duran

místo: Incheba Expo Arena, Bratislava
datum: 1. února 2012
setlist: Before The Rain, Planet Earth, A View To A Kill, All You Need Is Now, Being Followed, Come Undone, Safe, The Reflex, The Man Who Stole The Leopard, Girl Panic!, Tiger Tiger, White Lines, Ordinary World, Notorious, Hungry Like The Wolf, Sunrise, The Wild Boys, přídavek: Girls On Film, Rio
Fotogalerie

Duran Duran, Incheba Expo Arena, Bratislava, 1.2.2012
© Patrik Ratajský / musicserver.cz
...poslední deska Duranů je tak dobrá, že v tomto případě se risk vyplatil. Bratislavská Incheba má kapacitu zhruba tři tisíce lidí, která byla plně vyčerpána. Muzikanti turné po větších halách v plánu nemají, a je to jedině dobře, jelikož jejich vystoupení by slušely prostory naopak menší. Slovenským organizátorům lze jen poděkovat za jejich take it easy přístup, tzn. žádné šacování u vchodu, prohledávání tašek, zabavování víček či nápojů nebo security netrpící syndromem nejdůležitější člověk na světě pro tento večer. Celkově uvolněná atmosféra způsobila, že si připadáte opravdu jako platící zákazníci, než jako u vstupního pohovoru do bootcampu, jak tomu často bývá u nás.

Duran Duran, Incheba Expo Arena, Bratislava, 1.2.2012
© Patrik Ratajský / musicserver.cz
Duran Duran zahájili vystoupení intrem s motivem titulní melodie "All You Need Is Now" a pomalejším songem "Before The Rain". Simon Le Bon vkročil na pódium rovnou v diskooblečku, abychom neměli čas dumat nad jeho věkem a u následující "Planet Earth" ukázala, proč se tímto ultraosmdesátkovým songem Durani dostali na výsluní. Celý koncert provázely poměrně minimalistické projekce, u bondovky "A View To Kill" tak stačily barevné obrysy ženských těl, u "Girl Panic!" či " Girls On Film" skupina připomněla, že byla jednou z prvních, co do svých videoklipů začala obsazovat topmodelky.

Z nové desky došlo například na titulní song "All You Need Is Now" nebo "The Man Who Stole The Leopard", kde vypomohla zpěvačka s vokálními linkami, které na desce zpívá Kelis. Pokud Duran Duran s poslední deskou zaznamenali comeback do současných hudebních žebříčků, převážně díky producentskému umu Marka Ronsona, v setlistu nemohla chybět pecka "Ordinary World", která skupině přinesla návrat v letech devadesátých. Simon skladbu zazpíval přesně tak, jak ji známe z desky "The Wedding Album". Ona preciznost však po několika písních začala pekelně nudit a mezi pódiem a posluchači se začala stavět zeď. Kapele se ji podařilo zbourat až v druhé půlce koncertu, u známých vypalovaček "Notorious", "Sunrise" nebo "The Wild Boys".

Duran Duran, Incheba Expo Arena, Bratislava, 1.2.2012
© Patrik Ratajský / musicserver.cz
Take it easy přístup bohužel zvolil i zvukař, takže jste si po celou dobu koncertu mohli polohlasem vykládat, aniž by vás hudba nějak významněji rušila. O tom, že by se vystoupení hodilo spíše do klubových prostor, svědčily i promluvy Simona mezi písněmi či jeho výlety do publika a rozhovory s fanoušky. Velkou invenci v tomto prostoru nepředvedli ani muzikanti a bližší kontakt s publikem by je z letargie dost možná vytrhl.

Duran Duran ani v roce 2012 za zenitem nejsou, což jednoznačně předvedli jak ve starších skladbách "Notorious", "Sunrise" nebo "Rio", kdy celou bratislavskou arénu roztancovali, tak i v písních z "All You Need Is Now", nicméně bez viditelné únavy už celou šňůru nezvládnou. Pokud se na příštím turné ukážou třeba v Lucerně Music Baru, rozhodně stojí za to show vidět. Na velké haly už to ale bohužel není.

NÁZORY
  • Stále super (Mik, 03.02.2012 13:08) Reagovat

    Skvělý koncert, přesně tak jsem si ho představoval, nic nechybělo, nic zbytečného navíc. Zvuk super, nevím kde stála autorka článku, pokud pod podiem, to je vždy problém, zvuk jde "za". Já byl deset metrů od podia a nemůžu zvuku nic vytknout. Taky se mi líbil příístup pořadatelů, kteří nikoho nešacovali. Vědět to dopředu, vzal bych si pořádný foťák. Tak snad někdy příště třeba v Brně :-))

  • WTF? (JohnnyD, 03.02.2012 13:25) Reagovat

    Nerozumiem. Zvuk bol skvelý (stál som tiež ako kolega Mik cca 10 metrov od pódia - v strede), nebol zbytočne prehlučnený a bolo počuť každé slovo Simona LeBona. Kapela bola odviazaná a to, že fanúšikovia v prvej polovici koncertu neskákali, tak to je výsledok dvoch vecí - priemerného veku 35-40 rokov a neznalosti nového albumu u priemerného návštevníka koncertu, ktorý má za najnovší singel Duran Duran v lepšom prípade Sunrise, v horšom Ordinary World a úplne mu unikajú min. posledné dve úžasné albumy.

    A že bližší kontakt s publikom nebol? Veď Simon dvakrát vošiel medzi divákov a priamo ich zapojil do koncertu, neraz sa kamery otočili k divákom, ktorí boli premietaný na obrazovku.

    Už ma začína štvať to frľanie novinárov na koncert. Čo som sa rozprával s ľuďmi a videl ďalšie reakcie na internete, každý bol nadšený. Prečo by DD mali hrávať v kluboch, keď dokážu vypredať cca štvortisícovu Inchebu (určite bolo viac ako 3000 ľudí)?

    Ukážka z atmosféry: http://youtu.be/cAVSpI3B1pw?t=1m25s to Wild Boys nespieva kapela ale publikum...

  • LP 4 sale (David, 03.02.2012 13:46) Reagovat

    Neměl by někdo zájem o australské LP (vinyl) Decade (v perfektním stavu - jako nové)? Kontakt: dmac@post.cz :-)

  • koncert ako taky a kapacita (milos, 03.02.2012 14:11) Reagovat

    tu je plan areny a informacie o kapacite. iba statie je 4000 ludi. ked bol na inchebe rammstein, bolo tam 8000 ludi.

    www.incheba.sk/buxus/docs//SLUZBY/Kratkodobe_prenajmy/Rastre/EAkoncertstatie.pdf

    koncert bol skvely, az som sa cudoval, kolko ludi prislo a ako super bola plna incheba. bol som na ich predchadzajucom koncerte v BA a aj na tomto.
    oba koncerty si kapela uzila, ppodla troska viac tento.
    John mi vobec neprisiel neisty, uzival si to a hadzal usmevy kde sa dalo. a casto bol poriadne sustredeny na to, co hral.
    ze Rodger hra koncert sam pre seba... je bubenik, nie je to rockovy hrac ako v nejakej metalovej kapele. sustredene si zahra svoje a je to jeho styl. a za toto ho treba kritizovat?
    Nick za klavesami. presne taky, ako ho pozname. bez neho by to neslo.
    Simon, jednoznacny lider, hlasovo stale skvely. presne vie co robi a nevidel som na nom, ze by to flakal, alebo sa nudil.
    podla mna si vsetci bratislavu uzili a dokonca verim, ze ich pochvaly boli uprimne.
    setlist bol prijemny. aktualny album mam a je naozaj vyborny. mohli pokojne aj viac z neho zahrat. takto prijemne pospajali stare a aj nove veci. kapela ako DD ma za tie desatrocia neskutocne vela kvalitnych skladieb a niektore jednoducho musia byt zahrane a iba sa doplnaju aktualnymi novinkami. preto so setlistom naozaj suhlasim.
    zvuk: klasicka incheba. asi som troska rozmaznany. nedavno australian PFS, a ich zvuk bol jednoducho uzasny a predtym Rammstein, ktori mali zvuk uzasny. no incheba ma svoje limity a je ozaj tazko ju nazvucit.

    publikum: vyborne, bavilo sa. stravili sme pol koncertu vpredu a boli tam naopzaj vsetky vekove kategorie. potom sme sa presunulu dozadu, kde bolo viac volneho miesta a zase to bolo fajn... AZ NA...
    tolko podnapitych... ani na metalovom koncerte som nevidel.

    a preco sme sa presunuli dozadu: dakujem partii asi 5tich DD fandov, ktori sa v pravidelnych intervaloch potuzovali vsetkym, co bar ponukal a na zaciatku koncertu uz boli HODNE veseli a hodne BUJARI. a ked sa pocas koncertu otocili chrbtom k podiu a zacali svoju vlastnu zabavu. a ked som bol takmer obliaty pivom... to sme uz nezvladli a sli radsej niekam inam.

    ale inak, super super koncert a super super DD. tesim sa na nich znova.

  • kde bol autor... (tt, 03.02.2012 14:30) Reagovat

    Dozvedam sa ale veci,kde si bol pisatel tohto článku?asi pri občerstvení že?lebo bolo vypredané,nálada nenormalne skvelá,set list dobre poskladaný,zvuk ako incheba,a to že je publikum "postarší"?však nebol to skúúter pre násťročných preboha.škoda že takímto článkom odrádzate ostatných ktorí by možno nabudúce-snád nie o 6rokov-prišli na koncert.tak prosím autora aby písal korektne.a Simonove sako?no čo už ale hlas má skvelý

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Recenze: "Danse Macabre" ako halloweenský úlet Duran Duran? (21.11.2023 08:30)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Audio: Singl "Black Moonlight" od Duran Duran je chytlavý a spooky (27.09.2023 08:16)
- Video: Animovaní Duran Duran nám s "Danse Macabre" chtějí zpestřit Halloween (20.09.2023 15:51)
- Duran Duran na desce "Danse Macabre" předělali písně od Billie EIlish či Rolling Stones (05.09.2023 11:41)
- Andy Taylor z Duran Duran: "Nový lék na rakovinu mi prodlouží život o pět let" (16.08.2023 12:29)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Duran Duran připomenou studiovku "Medazzaland" novým vydáním (09.09.2022 13:42)
- Slavná alba: Duran Duran přinesli na desce "Rio" barvy a optimismus do šedivé a smutné Británie 80. let (08.01.2022 12:35)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu