Ed Sheeran a Cover Drive vedou britské hitparády

29.01.2012 23:12 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Po čtyřech týdnech se do čela britské albové hitparády vrací zrzavý písničkář Ed Sheeran. Už několik měsíců zažívá úspěch se svým debutovým albem "+", které minulý týden konečně vyšlo i v naší zemi. Singlovou hitparádu překvapivě vede nová barbadoská popová skupina Cover Drive se singlem "Twilight".
Cover Drive - Twilight
© facebook interpreta
Nejdříve jsme ji mohli zaznamenat první zářijový týden, kdy vtrhla do britské singlové hitparády se singlem "Lick Ya Down". Teď má venku singl druhý, celkem chytře nazvaný "Twilight", a šla s ním rovnou na vrchol. O kom je řeč? O krajanech Rihanny, popové skupině Cover Drive. Ta sice ještě nevydala ani své první album, ale už má za sebou dva top 10 singly. Čtenáři Bravíčka by měli nastražit uši, protože tohle je něco pro ně.

Minulý týden první Jessie J spadla se singlem "Domino" na třetí místo a David Guetta ve spolupráci s australskou zpěvačkou Siou si polepšil, vyšplhal se skladbou "Titanium" na druhou pozici. Zmíněná zpěvačka se ale v top 10 objevuje ještě jednou. Na páté pozici najdeme skladbu "Wild Ones", ve které se objevuje po boku rappera Flo Ridy. A Austrálie potřetí. Teda napůl s Belgií. Na sedmém místě totiž najdeme singl belgického rodáka usazeného v Austrálii. Říká si Gotye a momentálně dobývá svět s písní "Somebody That I Used to Know" ze svého třetího alba "Making Mirrors". V singlovém žebříčku sice novinkou není, ale polepšil si o hezkých čtrnáct míst.

Za zmínku určitě stojí i nový singl Lany Del Rey "Born To Die" debutující tento týden na čtrnáctém místě. Podle reakcí publika a kritiky to zatím vypadá, že nás čeká rok Lany (nebo rok Lamy? - pozn. ed.). Debutové album nesoucí stejný název jako zmíněný singl vychází právě teď. Na osmnácté pozici pak najdeme taneční vypalovačku "Get Out My Head" od anglického producenta, který vystupuje pod hlavičkou Redlight.

    Top 10 - singly:
  1. N Cover Drive - Twilight
  2. David Guetta feat. Sia - Titanium
  3. Jessie J - Domino
  4. ▼ Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
  5. N Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  6. Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
  7. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  8. Kelly Clarkson - Stronger
  9. Flo Rida - Good Feeling
  10. Pitbull feat. Chris Brown - International Love

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - +
© facebook interpreta
Už několik týdnů po sobě vedou britské prodejní hitparády úspěšná alba minulého roku. Jmenovitě jde o Adele (taky vám vrtá hlavou, kdo si to může pořád ještě kupovat?), Bruno Mars a Ed Sheeran. Posledně jmenovaný se nám vrátil do čela pro tento týden, a nechal tak za sebou Coldplay (druhé místo s "Mylo Xyloto") i oba zmíněné interprety. Jedinou novinkou v top 10 je poslední studiové album amerického zpěváka Chrise Isaaka "Beyond The Sun" na šesté příčce.

Další novinky pak najdeme trochu níže. Americká groovemetalová úderka Lamb Of God je s novým albem "Resolution" devatenáctá, švédské folkové duo First Aid Kit má svou druhou studiovou desku "The Lion's Roar" na třicátém pátém místě a gothicmetalové Italy Lacuna Coil najdeme na čtyřicáté osmé pozici s nahrávkou "Dark Adrenaline". Na takzvané velké novinky si musíme ještě počkat, ale už příští týden by mohl přinést nějaké změny. Uvidíme. Na počtenou za týden!

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - +
  2. Coldplay - Mylo Xyloto
  3. Adele - 21
  4. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  5. ▲ Rizzle Kicks - Stereo Typical
  6. N Chris Isaak - Beyond The Sun
  7. Jessie J - Who You Are
  8. The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines
  9. Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds
  10. Florence And The Machine - Ceremonials

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY