V Británii vedou Jessie J a Adele

23.01.2012 13:41 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Albová i singlová hitparáda si v Británii drží stále téměř stejnou tvář, až to začíná zavánět stereotypem. Singlům znovu vévodí Jessie J, mezi alby je zase ve vedení Adele. Přesto se sem propracovalo několik zajímavých novinek, za zmínku určitě stojí nová studiovka Enter Shikari.
Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
© facebook interpreta
Až na pár detailů má nejlepší desítka singlů v Británii úplně stejný make-up jako v několika předchozích týdnech. Singlovou jedničkou je tento týden opět píseň "Domino" od Jessie J, která se s ním v britské hitparádě drží zatím sedm týdnů po sobě.

Do TOP 10 se také ze čtrnácté pozice dostal singl z druhé studiové nahrávky britské divy Pixie Lott "Kiss The Stars". Skladba v britském žebříčku debutovala před třemi týdny na jedenaosmdesáté příčce, nyní se dostala až na osmičku. Futuristické video zpěvačka vypustila 10. ledna a od té doby má klip téměř 2,5 miliónu zhlédnutí.

Jediným nováčkem je tentokrát písnička "Antidote". Vznikla ze spolupráce DJů Swedish House Mafia a dubstepové dvojice Knife Party, kteří ji opatřili poněkud drsnějším videoklipem z prostředí japonského strip klubu. Britskou hitparádu tento song okupuje na krásném čtvrtém místě.

    Top 10 - singly:
  1. Jessie J - Domino
  2. ▲ Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
  3. David Guetta (feat. Sia) - Titanium
  4. N Swedish House Mafia vs. Knife Party - Antidote
  5. Flo Rida - Good Feeling
  6. ▼ Lloyd (feat. Andre 3000 & Lil Wayne) - Dedication To My Ex (Miss That)
  7. Avicii - Levels
  8. Pixie Lott - Kiss The Stars
  9. Taio Cruz - Troublemaker
  10. Coldplay - Paradise

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour
© facebook interpreta
Minulý týden nejprodávanější album Bruno Marse "Doo Wops & Hooligans" tentokrát spadlo na páté místo a na jedničku se pro změnu vrátila Adele. Už to začíná být trochu nuda. Jediný větší skok se podařil nahrávce "Ceremonials" od Florence And The Machine, která se pohnula o třináct míst a nyní sedí na osmičce.

První novinku najdeme na pozici čtyři, je jí očekávaná nová deska Angličanů Enter Shikari. Nahrávka vydaná 16. ledna nese titul "A Flash Flood Of Colour" a před několika dny se objevila i na webu k online poslechu.

Enter Shikari - Arguing With Thermometers

Dalším nováčkem je londýnská kapela Tribes a jejich debutové album "Baby", jež bylo oficiálně vydané pod labelem Island Records minulé pondělí. Necelé dva roky existující indierocková čtveřice s nahrávkou zatím sklízí celkem slušné recenze (na serveru Guardian dostala 4/5, magazín NME ji ohodnotil na 9/10). Uvidíme, jak si s ní chlapci povedou u nás.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. Ed Sheeran - +
  3. Coldplay - Mylo Xyloto
  4. N Enter Shikari - A Flash Flood Of Colour
  5. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  6. Beyoncé - 4
  7. The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines
  8. Florence And The Machine - Ceremonials
  9. ▲ Rizzle Kicks - Stereo Typical
  10. Jessie J - Who You Are

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY