shop.musicserver.cz
Calm Season - Prima sezóna?

Calm Season - Prima sezóna?

Vydáno: 20.02.2012 09:00 v sekci Publicistika - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Calm Season je nejnovější projekt Adama Piafa z The Prostitutes a cellistky Terezie Kovalové. Ačkoliv spolu duo neoficiálně vystupuje již nějakou dobu, pod hlavičkou Calm Season nyní chystají desku, točí klipy a připravují koncerty. Pokud máte chuť na trochu melancholie, nenechte si tuto dvojici ujít.

Calm Season

žánr: Acoustic indie folk
diskografie: připravovaný debut "Mosaic Views"
singly: "Make Them Happen", "Silent Night"
oblíbení interpreti: Adam: Fink, Thrice, Eagles Of Death Metal, Luno, Ecstasy Of St. Theresa, Iggy Pop / Terezie: Talk Talk, Cartonnage, Empire Of The Sun, David Bowie"

Calm Season
© Petr Klapper
Naší letošní shooting star, která má šanci dostat se za hranice pomíjivé bubliny pražských kapel, je projekt Calm Season. Zpěváka a kytaristu Adama Piafa znáte z The Prostitutes či z nedávno rozpadlých Fake Tapes. Cellistka a zpěvačka Terezie vystupuje již šestým rokem s Vladivojnou la Chia, uskupením Forma a hostovat ji můžete slyšet na albech River Jordan, Lenky Dusilové či High-Five. Většina lidí ji však zaregistrovala především z písní Republic Of Two. "S RoT už další projekt neplánujeme. Ukončili se mnou spolupráci, jelikož jsme měli o kapele každý jiné představy," dodává cellistka. Terezie začínala jako jazzová zpěvačka. "Já bych třeba do SuperStar nešla, protože když nemáš jasnej názor, co chceš dělat, tak ti to spíš ublíží. Prorazit jako hráčka na cello mi přišlo jednodušší, než přijít do Prahy jako další mladá nadějná zpěvačka, vysvětluje. A Adam? Ten se kromě kytary chodil učit zpívat a hrát na piáno.

Calm Season
© Petr Klapper
Mnozí srovnávají Calm Season s podobně znějícím projektem Glena Hansarda a Markéty Irglové jménem Swell Season. "Nám ta podobnost úplně unikla. Ale Češi rádi srovnávají. Jakože já jsem kluk a ty seš holka, oba zpíváme o smutných věcech, tak to hned budeme porovnávat se Swell Season?" říká Terezie. "Mě nejdřív napadlo Cold Season, ale to je spíš rýma nebo tak, a pak mě napadlo Calm Season. Poslal jsem ten nápad Tereze, ta na to, že super, další čtyři lidi že super, a až pátej řekl: "Ty vole, to zní jak Swell season!" Ale já už si to říkal ve sprše a všude, líbilo se mi to, tak už jsme to nechali," dodává Adam."

Calm Season
© Petr Klapper
Debutové album této dvojice se bude jmenovat "Mosaic Views". "K jednotlivým písním nám různí fotografové dají svoje fotky, tak jak nás vidí oni. A poskládáme z toho takovou mozaiku". Adam s Terezií mají již natočený první klip s názvem "Make Them Happen", natáčení probíhalo v Icon hotelu v Praze. Video je inspirováno filmem "Čtyři pokoje" a klipu k písni "Space Between" skupiny How To Destroy Angels. "Song je o tom, že máš někoho ráda, máš v hlavě věci, který s ním chceš prožít a z nějakýho důvodu to nejde. Proto text "I walk with my hands bound...". A v klipu nakonec pokojská přiveze pouta. Vlastně se nesnažíme ani vyvrátit ani potvrdit, že se to týká nás. V rámci klipu samozřejmě (smích). A proč se odehrává na Nový rok? Je to takovej zlomovej okamžik. Že ten magickej den je pro nás smutnej, protože víš, že ty ruce spoutaný mít budeš a nedokážeš to prožít."

Calm Season jste zatím mohli vidět 25. ledna v Paláci Akropolis, kde dvojice vystoupila jako host kapely Luno na křtu jejich EP "Litato", jinak Adam s Terezié plánují turné po malých klubech. A co chystají v blízké době? "Připravujeme videoklip k druhému singlu s názvem "Silent Night", odpovídá Adam. Singl si prozatím bez videa poslechněte zde:


NÁZORY
  • skvělý (Martin, 20.02.2012 14:31) Reagovat

    Jeden z velkých "objevů" letošního roku si troufnu říct:-) Mě jejich songy neskutečně připomínají atmosféru cd Meds od Placek, a né jen tím, že Adam je přezdíván -český Brian Molko:-))))

  • calm season (stazi, 20.02.2012 19:31) Reagovat

    myslím,že tady je Adam P. sám za sebe, náznak B.M. zmizel. Terezie je famozní, nejen svým zjevem..... Pasují k sobě, dobře se poslouchaj ..))

  • precenovane (Tom, 21.02.2012 20:08) Reagovat

    perte to do nas ze vsech musicserveru, musicbloku atd. atd. at si muzem v klidu rict, ze to je dneska jenom o kontaktech a ne o kvalite.

    • Re: precenovane (terezie, 22.02.2012 12:37) Reagovat

      Milý Tome, taky jsem se nad tím zamýšlela. Upřímně jsme s Adamem divili, že se toho děje tolik. Protože přesně to,co si myslíš, že jsme udělali, tedy využili našich kontaktů, abychom se zviditelnili, to je přesně ta věc,kterou jsme neudělali. Věř tomu, že to,co se momentálně všude odehrává je pravděpodobně jen díky tomu, že na sobě několik let pracujeme, abychom se někam dostali. Co myslíš, je nenormální dostávat pozornost, když hraješ třeba 15 let a v branži působíš 6 let?

  • Calm Season (Jedlin, 26.02.2012 11:18) Reagovat

    Myslím si, že Adam má zajímavé nápady, které vyústí v dobrý sound ze studia, ale živé vystoupení by podle mě potřebovali trošku víc intonace!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Elektrïck Mann mají s Markétou Irglovou "Problém". Po spolupráci mají "cucflek na péru" (09.04.2024 19:56)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (30-21) (26.01.2024 20:35)
- Fotogalerie: Glen Hansard v Lucerně obrazech (16.11.2023 10:21)
- Naživo: Glen Hansard v Praze řval, šeptal i vyprávěl (15.11.2023 19:06)
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Poutník po nejcitlivějších zákoutích lidské duše Glen Hansard přijede do Prahy (24.05.2023 11:00)
- Audio: S Thomem Artwayem znovu zpívá Markéta Irglová. Singl "Na vlnách" by mohl prozářit rádiový éter (19.04.2023 20:43)
- Publicistika: České kolo Eurovize odstartovalo. O postup bojují Markéta Irglová, Pam Rabbit nebo Vesna (31.01.2023 08:30)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2022 podle musicserveru (10-6) (26.01.2023 12:15)
- Naživo: Anděl se vrátil do Prahy. Markéta Irglová si získala publikum písněmi i kouzlem osobnosti (21.12.2022 18:14)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu