Deska "L.A. Woman" The Doors má čtyřicet. Chystají se velké oslavy

06.01.2012 09:43 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Doors - L.A.Woman
© facebook interpreta
I když by se zdálo, že k celkově šestému a zároveň poslednímu studiovému albu legendární americké kapely The Doors "L.A. Woman", které vyšlo 29. dubna roku 1971, už nelze nic dodat, aktuální zprávy firmy Rhino naznačují, že se brzy můžeme dočkat opravdového pamětnického potěšení. Kultovní nahrávka totiž vyjde znovu na dvou CD a dvou LP discích.

Velké oslavy s The Doors budou trvat od ledna do března. Už 24. ledna se na pultech obchodů objeví set dvou cédéček obsahující remasterovanou podobu původního alba (vyšlo v rámci boxsetu "Perception") a dříve nevydané alternativní verze skladeb společně s nově objeveným kouskem "She Smells So Nice". Nebude chybět ani booklet s postřehy Davida Frickeho, šéfeditora časopisu Rolling Stone. Vedle toho budete moct sáhnout po třech odlišných digitálních verzích oslavované desky - jedné základní a dvou exkluzivních pro iTunes a Amazon, vždy doplněných různými bonusy. Na DVD a Blu-ray pak vyjde "The Doors: Mr. Mojo Risin': The Story Of L.A. Woman" (vydává Eagle Vision) - dokument o natáčení alba a vyprávění pánů Manzareka, Kriegera, Densmorea, či Jacka Holzmana, Bruce Botnicka nebo bývalého manažera kapely Billa Siddonse.

Dne 5. března pak bude následovat dvojLP "L.A. Woman: The Workshop Sessions (40th Anniversary)". To na třech stranách nabídne skladby podobné jako na dvou CD discích a na poslední straně takzvaný laserdisc s fotografiemi a grafikou "Electric Woman" z původního obalu alba. Zajímavou související aktualitou je fakt, že Ray, Robbie a John a mladý producent, muzikant a DJ Skrillex spolupracují na dokumentárním filmu "Re:Generation", který zachycuje hudební kontakt současných tvůrců s muzikanty různého věku a stylového zaměření. Výsledkem tohoto speciálního setkání je společná nahrávka "Breakin' A Sweat".

Pro úplnost ještě přikládáme tracklist 2CD "L.A. Woman (40th Anniversary)": CD 1 - The Changeling, Love Her Madly, Been Down So Long, Cars Hiss By My Window, L.A. Woman, L'America, Hyacinth House, Crawling King Snake, The WASP (Texas Radio and the Big Beat), Riders On The Storm. CD 2 - The Changeling, Love Her Madly, Cars Hiss By My Window, L.A. Woman, The WASP (Texas Radio and the Big Beat), Been Down So Long, Riders On The Storm, She Smells So Nice, Rock Me.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY