shop.musicserver.cz
10 vánočních songů pro sváteční náladu

10 vánočních songů pro sváteční náladu

Vydáno: 24.12.2011 07:00 v sekci Publicistika - Katka Šebestová a Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Znáte jen "Štědrej večer nastal" a "Narodil se Kristus Pán"? Potřebujete rozšířit vánoční obzory nebo prostě jen utéct od českých koled a nasosat něco světového? Tak se nechte unést na vlně vánoční pohody v našem svátečním speciálu s deseti koledami, které vám pomohou dokreslit atmosféru Vánoc.

Zapomeňte na Ježíška panáčka a nošení novin. Teda alespoň na chvíli. Máme pro vás totiž deset koled, které vám můžou zpříjemnit čekání na Ježíška a jeho ranec plný dárků. Přinášíme průvodce zahraniční koledovou hitparádou, interpretovanou hlasy předních světových hvězd. Inu, i nejzatvrzelejší rockeři a popaři si v čase Vánoc rádi zadrnkají něco o sváteční atmosféře. Prostřednictvím těchto songů vám musicserver.cz přeje šťastné a veselé, které vám nadělí co nejvíce originálních cédéček pod stromeček.

Christina Aguilera - The Christmas Song

Rok vzniku: 1944

Věneček
Když máte gigantický hlas, můžete si troufnout i na ty největší vánoční fláky. Třeba tradiční "The Christmas Song" si to už dávno lebedí v síni slávy. Největší čest klasice udělal Nat King Cole, ale ani Christina Aguilera se nenechala zahanbit. Ta byla v době natočení skoro nováčkem na hudební scéně a podobně jako Justin Bieber si fans získala i pomocí vánoční desky, která ale na rozdíl od té Justinovy Vánocemi čpěla od první do poslední minuty. A jen tak pro zvědavce přidáváme informaci, že Nat King Cole song nahrál rovnou čtyřikrát, ale k zisku Grammy pomohla umělcům až v roce 2003, šťastlivci byli Stevie Wonder a India.Arie.


Enter Shikari - Carol Of The Bells

Rok vzniku: nezjištěno

Perníčky
Koledu z pera ukrajinského skladatele Mykoly Leontovyče, kterou až nějaký čas po jejím vzniku otextoval jeden americký chlapík, si vzali pod svá křídla ďáblíci z Enter Shikari a poeticky s ní zahájili loňský štědrovečerní koncert. Verze jak vyšitá z moderní doby, při které může babičce zaskočit i nějaká ta zbloudilá kůstka. Inu, doba pokročila a nač se s koledou plácat jen v orchestrálních loužičkách, když můžeme zapojit i nějakou tu mašinku.


Röyksopp - Le Cantique de Noël

Rok vzniku: 2010

Ponožka
Když se protnou elementy Vánoc a Röyksopp, málokdo by asi očekával novou verzi "Nesem vám noviny". Jejich ztvárnění "Le Cantique de Noël" je potemnělá, melancholická a jistě napomáhá zvyšovat míru prosincových sebevražd. Rozhodně ne však kvůli kvalitě jejich počinu, ten se dá poslouchat i o Prvním máji. Ono na té písničce snad bude i něco roboticky romantického.


Dido - Christmas Day

Rok vzniku: 2001

Vánoce
V roce 2006 si Dido spíše tak pro radost vydala původní skladbu "Christmas Day", která sice není klasickou koledou, ale uvolněným tempem, vánočním textem a celkovou pohodou si své místo v našem žebříčku zasloužila. Poprvé se skladba objevila na zpěvaččině EP "All You Want" z roku 2001 a určitě zaujme všechny majitele citlivých duší, kteří mají zálibu v křehkých emotivních vokálech.


Radiohead - Winter Wonderland

Rok vzniku: 1934

Sněhulák
Víte, jaká vánoční hitovka byla nejhranější šest let po sobě v amerických rádiích mezi lety 2002-2007? No jasně, "Winter Wonderland"! Tu už předělal kdejaký zpěváček. Rozkošná koleda o sněhulákovi chytne za bušící orgán i otrlého alternativce. Však si ji střihli i Radiohead. No, kdo by to čekal, že tihle týpci budou jihnout nad sváteční klasikou, která ve světě koled patří k tomu novějšímu?! Perlička z Británie praví, že vychytralí fotbaloví nadšenci si písničku zapějí klidně i na jaře, kdy ji z pozměněným textem řvou přes celý stadion na počest některého z hráčů nebo trenéra.


A co Ježíšek nadělil v pekle?

Všechna slova na světě nedokážou popsat, jak moc s vámi tato verze vánoční klasiky otřese!

Annie Lennox - God Rest Ye Merry Gentlemen

Rok vzniku: 1962

Sněhov koule
Málokterá balada má v sobě auto-tune. Čekali byste ho od Ke$hy (která, zaplať pánbůh, žádné vánoční album ještě nenahrála), možná od will.i.ama, ale Annie Lennox? To spíše ne. A přece se autotuní! Navíc ve skladbě, která má své kořeny až hluboko v devatenáctém století. Ani po dvou stech letech však neztrácí na kráse, ba co víc, Annie "God Rest Ye Merry Gentlemen" udělala ještě krásnější a dynamičtější.


Vanessa Carlton - Do You Hear What I Hear?

Rok vzniku: 1833

Stromeček
Klasiku "Do You Hear What I Hear?" nemá na starosti Vanessa Carlton, jejíž emotivní verzi přikládáme, nýbrž manželský pár Noël Regney a Gloria Shayne Baker, který ho v roce 1962 napsal. Údajně se této písně prodaly desítky milionů kopií a i to bude důvod, proč se ji Vanessa rozhodla přezpívat. K vykouzlení té správné sváteční nálady jí stačila kytara, pár dalších nástrojů a andělské vícehlasy.


David Bowie & Bing Crosby - The Little Drummer Boy

Rok vzniku: 1941

Tři králové
Když se vám zjeví nějaký duch a zvěstuje vám, že někde v chlívku si to mezi hnojem, dobytkem a senem leží miminko, které má změnit svět, berete prostě nohy na ramena a běžíte tam. Jenže pak se stane, že v tom spěchu zapomenete na prezent a jste prostě v rejži. Stojíte tam jako tvrdý Y a koukáte, jak mu tam darují dvě kožičky, trochu mlíčka a ze stáda svého mu dávají beránka veselého. Ti naši nuzní tam jen dudali, ale pak byli i borci, co mu zazpívali "The Little Drummer Boy". Teda o tom ta koleda ve zkratce je a dneska nám ji daruje David Bowie a Bing Crosby.


Hurts - All I Want For Christmas Is New Year's Day

Rok vzniku: 2010

Vánoční věnec
Vánoce nemusejí být vždy radostné. Uvědomují si to i, ve vší slušnosti, stále smutní Hurts. "All I Want For Christmas Is New Year's Day" byl jejich loňský vánoční dárek pro oddané fanoušky a zážitek je to vskutku ponurý. Adam a Theo v jednom rozhovoru uvedli, že písnička je o nejhorších svátcích, které zažili. A uzpůsobili tomu i videoklip, který se odehrává na hřbitově. Výsledek je jednoduše dojemný.


Michael Bublé - Let It Snow

Rok vzniku: 1945

Dárek
Vánoce bez toho bílého srance nejsou ono! Dolinovic sněhánky z nebíčka během letošního svátečního večera padat nebudou, a tak proč si aspoň o sněhu nezapět. Nejslavnější óda na vločky vznikla překvapivě v červenci posledního válečného roku a nejvíce vešla ve známost z úst mistra Sinatry. A jen tak pro zajímavost, je to jedna z mála koled, která dobyla i vrchol prestižního amerického Billboardu. My jsme vybrali novější verzi od experta na Vánoce Michaela Bublého, který se však od originálu moc neodchýlil, a tak si můžete při balení dárečků i s ním planě zazpívat: "Let it snow, let it snow, let it snow."


NÁZORY
  • ?? (Severin, 24.12.2011 10:21) Reagovat

    A kde je vánoční hit od Mariah???

    • Re: ?? (Lucik, 24.12.2011 10:25) Reagovat

      MC zde dobrovolne? Toho se asi nedockame.. Kdyby to sem dali, okomentuji to jako desnou odrhovacku. Pro me je to klasika :)

      • Re: ?? (Katka Guziurová, 24.12.2011 10:53) Reagovat

        No právě Mariah je klasika :) Taková už velká klasika, tak jsme vybrali písničky, které klasické nejsou a jejich verzi posluchači, pokud si ji nenajdou sami, příliš neznají. Ale All I Want For Christmas Is You je perfektní, snad příští Vánoce :)

  • nej je tahle :) (Lucik, 24.12.2011 10:23) Reagovat

    me spolehlive naladi tahle :) MC miluju, ale candy Butchers jsou uzasni :) www.youtube.com/watch?v=WWgftTw4m9I

  • Sufjan Stevens (Ian, 24.12.2011 12:25) Reagovat

    Vánoční song od Sufjana Stevense, už léta moje srdcovka :))

    www.youtube.com/watch?v=5gKzXlqsOeE

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ewa Farna, Michael Bublé, Mariah Carey... Vánoce promlouvají do českých žebříčků (15.12.2023 08:00)
- Audio: Enter Shikari a AViVA spojili své síly v novince "Strangers", aby spolu nalezli svobodu (14.11.2023 12:44)
- Naživo: Enter Shikari odehráli v SaSaZu svůj nejumírněnější koncert (04.11.2023 13:42)
- Fotogalerie: Enter Shikari rozpálili SaSaZu (04.11.2023 10:03)
- Enter Shikari a Lake Malice spojí síly na evropské tour, v listopadu se zastaví i v Praze (29.06.2023 12:23)
- Naživo: Punk, HC nebo ska... Na Mighty Sounds se pařilo na všechno! (27.06.2023 13:12)
- Fotogalerie: Sedmnáctý ročník punkového svátku Mighty Sounds ve fotografiích (27.06.2023 11:45)
- Na Mighty Sounds letos nejvíc táhnou Rancid, Dub FX a Enter Shikari (05.06.2023 22:06)
- Zaprášenosti: Na desce "Aladdin Sane" se David Bowie loučí se Ziggym Stardustem, na následující "Pin Ups" je jen Davidem (30.04.2023 08:00)
- Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta (25.04.2023 18:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu