Podívejte se na pětici supermodelek v "Girl Panic!" Duran Duran

09.11.2011 07:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Supermodels vs Duran Duran
© facebook interpreta
Klasici osmdesátek Duran Duran vydali nejdříve koncem minulého roku digitálně a následně v březnu tohoto roku i fyzicky (o pět skladeb bohatší) skvělou desku "All You Need Is Now". Komerční (ne)úspěch je ale neodradil od vskutku velkého plánu, kterým je nový devítiminutový videoklip k písničce "Girl Panic!".

Nápad na video prý dostala manželka zpěváka Simona Le Bona Yasmin. Dala dohromady další čtyři supermodelky a na počátku léta všichni natočili v Londýně vskutku bombastické video. Nejenže se modelky ve videu objevují, ony hrají jednotlivé muzikanty. Naomi Campbell tak ztvárnila frontmana, Cindy Crawford basáka Johna Taylora, Eva Herzigová klávesáka Nicka Rhodese, Helena Christensen bubeníka Rogera Taylora a samotná Le Bonova manželka blíže neurčeného koncertního kytaristu (ve skutečnosti jím nyní je Dom Brown). A režisér? Tím se stal profík nad profíky - Jonas Åkerlund.

Samotná písnička tvoří ve videu spíše spojovací prvek, většinu stopáže se supermodelky vžívají do svých rolí a komentují své (=muzikantů) názory na hudbu, kapelu a tak vůbec, nakonec ale vezmou do ruky nástroje a rozpálí to i hudebně. Samotní členové Duran Duran pak v epizodních roličkách ztvárňují řidiče, novináře, fotografy či hotelové poslíčky.

Při natáčení klipu se samozřejmě i hodně fotilo, což dalo základ pro prosincové číslo magazínu Harper's Bazaar. Dá se očekávat, že se brzy objeví i kratší edit videoklipu, přece jen devět a půl minuty je na hudební televize poněkud hodně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY