shop.musicserver.cz

Stone Cold Hearted

Vydáno: 02.11.2011 16:15 v sekci Recenze - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Záměr vydání výběrového alba "Super Duper Hits: The Best Of Joss Stone 2003-2009" je jasný - laciný výdělek. Přestože by šlo titul odstřelit pár větami, bylo by to nefér vůči zpěvačce. Stačí, že se k ní neférově zachovala původní vydavatelská firma, která má tento produkt na svědomí.

6/10

Joss Stone - Super Duper Hits: The Best Of Joss Stone 2003-2009

Vydáno: 23.9.2011
Celkový čas: 51:09

Skladby: Super Duper Love, Fell In Love With A Boy, You Had Me, Right To Be Wrong, Spoiled, Don't Cha Wanna Ride, Tell Me 'Bout It (Album Version), Bruised But Not Broken, Tell Me What We're Gonna Do Now (Album Version), Baby Baby Baby, Free Me, Stalemate (with Jamie Hartman), L-O-V-E (Long Version)

Vydavatel: Parlophone

Joss Stone je poslední dobou všude plno. Založila si vlastní nahrávací firmu, u které vydala pátou studiovou desku "LP1", a také se připojila k hodně diskutovanému projektu SuperHeavy. Aby toho nebylo málo, vychází jí i výběrové album, se kterým ale v podstatě ona sama nemá nic společného. Dovolte mi, abych kolekci "Super Duper Hits" věnoval dva odlišné pohledy.

POHLED PRVNÍ (Komerční)

Kdy je ten pravý čas vydat výběrové album? Těžko říct, ale umělec by měl mít za sebou dost materiálu, aby bylo z čeho vůbec kompilovat. V případě Joss Stone jde o krok více než předčasný. Vždyť je jí teprve dvacet čtyři let a má za sebou pět desek, z nichž vypustila nějakých patnáct singlů - ne hitů, ale singlů. Opravdových hitů má kolik? Dva? Schválně, jestli jste schopni z hlavy jmenovat i jiné než "Super Duper Love" a "You Had Me". Toho všeho si je Joss vědoma, a kdyby bylo na ní a mohla do vydání zasáhnout, kompilace nikdy nevyjde ("Vždyť jsem nikdy žádné hity neměla!"). Jenomže poté, co se ve zlém rozloučila s nahrávací společností EMI a založila si vlastní společnost Stone'd Records, bylo jasné, že EMI nebude jen tak sedět a využije toho, že je o Joss Stone v poslední době hodně slyšet. Ano, chápu, firma má těžké finanční problémy, ale je tohle opravdu cesta, jak se z nich dostat?

Pokud čekáte nějaký bonus v podobě nevydané skladby nebo speciálního remixu, budete zklamáni. Celá kompilace vznikla tak, aby minimální investice přinesla maximální výdělek. Takže se posbíralo dvanáct singlů ze čtyř alb (skladby z novinky "LP1" byly z pochopitelných důvodů vynechány), k tomu se přidala nesinglová "Bruised But Not Broken" (jméno skladatelky Diane Warren vám napoví, proč asi), to celé se zabalilo do nijak převratného obalu a dostalo to název, ze kterého Joss není zrovna dvakrát nadšená (ale uznejte sami: "Super Duper Hits" - vážně?).

POHLED DRUHÝ (Umělecký)

Špatný záměr ještě nutně neznamená, že konečný výsledek nemůže stát za to. Jenže ona Joss opravdu ještě nenatočila dost kvalitního materiálu, aby z něj mohla postavit výběrovku. To, že je neuvěřitelně talentovaná zpěvačka, je beze sporu, ale bohužel jí doposud vždy chyběl silný materiál. První dvě nahrávky ("The Soul Sessions" a "Mind Body & Soul") měly své momenty (ta první hlavně proto, že šlo o coververze), ale nutno přiznat, že tehdy jsme všichni byli na větvi především z toho, jak má Joss na svůj věk skvělý projev. S přibývajícím věkem už začínalo být jasné, že bude potřeba víc než jen skvělý hlas.

Přesto skladby jako "Don't Cha Wanna Ride" nebo "Tell Me What We’re Gonna Do Now" ukazují její potenciál a také důvod, proč zrovna ona dostala šanci postavit se vedle Micka Jaggera, Davea Stewarta, Damiena Marleyho a A.R. Rahmana v SuperHeavy. Výběrové sólové album je ale to poslední, co by mělo momentálně vyjít pod jejím jménem.

Když si to shrneme, máme před sebou zbytečnou kompilaci, která vznikla jen a pouze proto, aby si hudební společnost trochu finančně pomohla. Pokud chcete opravdu podpořit umělce, doporučuji sáhnout po řadových albech. Pokud budete chtít pořádnou kompilaci Joss Stone, doporučoval bych pár let počkat, protože pod tou příští už snad bude podepsaná i sama zpěvačka.

NÁZORY
  • ... (LP1, 02.11.2011 17:59) Reagovat

    Když jsem poprvé viděl, že budete tuto desku recenzovat, už jsem si připravoval naštvaný komentář. Je opravdu zbytečná, a pro fanoušky Joss Stone prakticky nepoužitelná. Vy jste to v recenzi skvěle vystihl a nakonec z toho samotná Joss vychází s čistím štítem. Bláhově jsem si myslel, že přibalí alespoň DVD s klipy...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Recenze: Deset bodů je skoro málo. Nonšalantní The Rolling Stones na "Hackney Diamonds" ukazují, že nostalgii nepotřebují (23.10.2023 00:00)
- Rozhovory: Chris Jagger - Asi bych vydělal víc peněz s tribute kapelou Rolling Stones (08.08.2023 08:00)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)
- Nové desky 39/2022 - od Björk přes Joss Stone po Slipknot (05.10.2022 20:30)
- Audio: Mick Jagger natočil do nové špionážní série Apple TV+ temné blues "Strange Game" (02.04.2022 18:51)
- The Rolling Stones se chystají do Evropy, s novým bubeníkem pracují na novém materiálu (16.03.2022 13:01)
- Nové desky 6/2022 - od Joss Stone přes Alt-J po Slashe s Mylesem Kennedym (16.02.2022 08:00)
- The Rolling Stones vyřazují ze setlistu "Brown Sugar". Chtějí tak předejít obvinění z rasismu (23.10.2021 12:29)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu