shop.musicserver.cz
Nové desky pro 40. týden

Nové desky pro 40. týden

Vydáno: 02.10.2011 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tentokrát dostane slovo především domácí scéna. Support Lesbiens ukážou "Homobota", Karel Gott natáčel s big bandem, Xindl X bude akustický, sólově se představí Tonya Graves a se živákem Nightwork. Světovou scénu zastoupí synthpopoví Erasure, countryoví Lady Antebellum, multižánrový Keb' Mo' a rockoví Switchfoot.

Pokud se v pondělí 3. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Support Lesbiens - Homobot (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Support Lesbiens - Homobot
Support Lesbiens se řadí k tomu nejlepšímu, co naše hudební scéna může nabídnout, a asi proto si na každou desku musejí fanoušci chvíli počkat. Na tu poslední s názvem "Homobot" museli čekat dokonce tři roky. V pořadí osmá studiovka má podle dostupných informací přinést spoustu změn a pravověrní fandové budou nemálo překvapení. Muzikanti na placku upozornili už singlem "Bombs And Lies", ve kterém narážejí na současnou politickou situaci ve světě. Celkově se má jednat o pestrou nahrávku s řadou doprovodných novinek, jako třeba zcela nové grafické zázemí, které pro Support Lesbiens vytvořil fotograf Petr Kurečka.


Lady Antebellum - Own The Night (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / pop

Lady Antebellum - Own The Night
Americká country scéna má nyní dvě velké celebrity - Lady Antebellum a Taylor Swift. Zatímco countryová princezna vydala svou třetí desku před rokem, prvně jmenovaní studiové album se stejnou číslovkou přichystali až na konec září. Tedy ve Státech, k nám se dostává "Own The Night" teprve nyní. Těšit se můžeme na dvanáct nových písní, které opět spojují klasické country s popovými melodiemi, a především na ještě těsnější spojení vokálů Hillary Scott a Charlese Kelleyho. V případě producenta se Lady Antebellum drží osvědčeného jména, Paula Worleyho, který s triem spolupracuje od počátku. Mezi jeho další koně patřily Dixie Chicks, s nimiž získal dvě Grammy. Vzhledem k datu vydání za Atlantikem lze shrnout, s jakou reputací "Own The Night" do Evropy přichází. Debutovalo na vrcholu amerického i kanadského albového žebříčku a kritiky jsou na něj, stejně jako v případě předchůdce, smíšené. Na jakou stranu se přikloníte vy, můžete zkoumat poslechem desky na webu formace.


Erasure - Tomorrow's World (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: synthpop

Erasure - Tomorrow's World
Začátek podzimu přináší také další očekávanou novinku od ostrovních Erasure. Nástupce čtyři roky starého počinu "Light At The End Of The World" potěší posluchače desítkou nových písní (včetně bonusu pro iTunes) a další osmičkou songů v deluxe edici. Nahrávání a přípravy probíhaly zčásti v New Yorku, v Londýně a také v Maine, kde má Vince Clarke své vlastní studio. Jako producenta si pánové vybrali Vincenta Franka, lépe známého jako Frankmusik. Jak se spolupráce povedla, jste mohli ohodnotit už prostřednictvím pilotního singlu "When I Start To (Break It All Down)". Začátkem září o něm psal náš kolega Jarda Koc a před pár dny vás upozornil i na jeho remixovou podobu od Stevea Smarta a WestFunk. Pokud vás nový materiál Erasure osloví, neváhejte a pořiďte si lístky na koncert. Ten se bude konat 15. listopadu v pražské Incheba Areně a den nato zahraje duo v Bratislavě v Inter hale na Pasienkach.


Keb' Mo' - The Reflection (Supraphon/Warner Music)
web / Facebook.com / psali jsme
žánr: blues / jazz / rock / soul

Keb' Mo' - The Reflection
Keb' Mo' své příznivce napínal poměrně dlouho - od vydání CD "Suitcase" uběhlo pět let. Ono čekání ukončí deska "The Reflection". Nutno ovšem podotknout, že více než polovinu doby - tři roky - mu zabralo skládání a nahrávání, které protáhlo i stěhování z Los Angeles do Nashvillu. Teď je tu ovšem dvanáct písní, včetně duetů s India.Arie a Vincem Gillem, pohybujících se na pomezí různých stylů majících základ v soulu, rocku, blues, jazzu a r'n'b. K tomu Keb' Mo' pochopitelně přidává i svůj signifikantní hlas, kytarové umění a chytlavé melodie. Celé album si můžete poslechnout již nyní na stránkách magazínu Paste.


Feist - Metals (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie / pop

Feist - Metals
Zpěvačka a skladatelka Leslie Feist na svých fanoušcích netroškaří. Na čtvrtou studiovku "Metals" umístila dvanáct songů, jejichž přípravu měli pod palcem Chilly Gonzales, Mocky a opěvovaný islandský producent Valgeir Sigurðsson. Že se Kanaďanka skutečně nemá za co stydět, dokázala před pár dny, kdy na internet umístila stream celé desky a my vás o tom patřičně informovali. Mezi novými skladbami najdete i kousek "How Come You Never Go There", který Feist představila fanouškům jako první vzorek očekávané placky. A co o desce říká sama zpěvačka? To si můžete sami přečíst na jejích stránkách.


Tip týdne

Switchfoot - Vice Verses (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Switchfoot - Vice Verses
Americká rocková kapela Switchfoot sice v Evropě moc nezáří a i prodeje jejích počinů v Americe neustále klesají, nicméně za minulé album "Hello Hurricane" si muzikanti odnesli cenu Grammy. Toto ocenění a především novinka "Vice Verses" by mohly a měly zmíněný trend zlomit. Switchfoot značně přitvrdili kytary, zapracovali na rytmice a výsledkem je nejenergičtější deska kapely. Jako určitá záruka kvality může sloužit i dvojice producentů. Stejně jako u předchozího počinu nad vším bděl Mike Elizondo, jinak producent desek Fiony Apple, Alanis Morissette a spolupracovník 50 Centa a Eminema, ovšem nejvíce práce odvedl Neal Avron, mezi jehož koně patří Linkin Park, Fall Out Boy, New Found Glory, Serj Tankian nebo i Sara Bareilles. Už nyní někteří tuto desku přirovnávají ke spojení "Achtung Baby" a Linkin Park nebo k Lennymu Kravitzovi. Zda se tato tvrzení zakládají na pravdě, zjistíte poslechem alba na ESPN Music.


Nightwork - Live (DVD) (EMI)
web / Bandzone.cz / psali jsme
žánr: pop

Nightwork - Live
Úspěšná nahrávka populární tuzemské formace Nightwok "Tepláky aneb kroky Františka Soukupa" se setkala s velkým ohlasem, a tak není divu, že se muzikanti rozhodli zdokumentovat jeden z koncertů, a to křest nového CD. Velká show proběhla v Praze v Incheba Areně v říjnu loňského roku. Osazenstvo Nightwork k výsledku říká: "Jsme skupina, která se snaží v první řadě rozveselit a pobavit publikum!" Jestli jste se s nimi už naživo setkali, jistě budete souhlasit, že se herci / muzikanti snaží míchat obě profese dohromady a nacpat do vystoupení něco navíc. Záznam koncertu je toho důkazem. Tak to alespoň tvrdí promo materiály...


Tonya Graves - I'm The Only Me (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul / r'n'b

Tonya Graves - I'm The Only Me
Tonya Graves se do širšího povědomí zapsala především jako zpěvačka kapel Monkey Business a Liquid Harmony a nyní konečně vydává své debutové sólové album pojmenované "I'm The Only Me". Přestože je často spojována s jazzovými projekty, tato deska jazzová není: přináší mix různých stylů a hudebních vlivů. Producent alba, kytarista Support Lesbiens Hynek Toman, hovoří o tom, že každá píseň je solitérem, který obstojí jak samostatně, tak v celku. Tonya občas zabrousí do vod elegantního popu, jindy k pocitově blízkému soulu, nechybějí ale ani rockové nálady. Nahrávka obsahuje celkem jedenáct písní a bonus v podobě tanečního remixu Chrise Sadlera. S výjimkou coververze hitu Justina Timberlakea "Cry Me A River" vznikly všechny novinky v autorském tandemu Tonya Graves - Hynek Toman. Ukázky všech písniček nabízí na svých stránkách vydavatelství Supraphon.


DJ Shadow - The Less You Know, The Better (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: club / electronica

DJ Shadow - The Less You Know, The Better
Stejně jako Keb' Mo' i vinylový guru z Kalifornie Josh Davis, jehož zná celý svět pod jménem DJ Shadow, se vrací po pěti letech. Poslední studiové album se jmenovalo "The Outsider" a jeho následovník dostal název "The Less You Know, The Better". O novém materiálu začal Shadow mluvit už na začátku roku 2009, a i když vychází až nyní, některé věci z něj už hrál na koncertech. Stejně jako předchozí Shadowovy počiny i novinka se do značné míry opírá o samply zabíhající do mnoha žánrů a časových období. Měla by být poznáním mnoha žánrů a stylů produkce, od rychlých skladeb založených na kytarách a scratchingu až k pomalým klavírním kusům. Na albu hostují mimo jiné Talib Kweli, Little Dragon, Afrikan Boy nebo Tom Vek.


Karel Gott - Sentiment (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing

Karel Gott - Sentiment
Pokaždé když Karel Gott získá nějakou cenu, vyrojí se otázky proč vlastně, když nevydal žádné album. Letos, respektive příští rok, to tak nebude - vydává totiž nové studiové CD "Sentiment", kde se vrací ke své srdeční hudbě z doby, kdy swingové orchestry byly králi pódií. Album nahrál v pražském rozhlasovém Studiu A s Big Bandem Českého rozhlasu pod vedením Václava Kozla a hostujícími desítkami smyčců. Mezi sedmnácti písněmi najdete převážně předělávky amerických standardů, jako jsou "That's Life", "What A Wonderful World", "Everybody Loves Somebody", "Crazy", "It Was A Very Good Year" nebo "As Time Goes By", ovšem k nim zařadil i ukázky hitových českých melodií swingové a postswingové éry jako třeba "Blues pro tebe" Jiřího Suchého, "Dívku v modrém" Emanuela Nováčka nebo "Tvůj krok zní" Alfonse Jindry. Ukázky všech skladeb nabízí na svých stránkách vydavatelství Supraphon.


Indigo Girls - Beauty Queen Sister (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / folk-rock

Indigo Girls - Beauty Queen Sister
Americké folkové duo nenechává své fanoušky vydechnout a ani ne po roce od vánočního "Holy Happy Days" servíruje své dvanácté album "Beauty Queen Sister"; tentokrát ovšem ve stylu, na který jsme u něj zvyklí, tedy folkovém, jemně říznutém rockem. Celkem si dámy připravily třináct písniček, které produkoval jejich dlouholetý spolupracovník Peter Collins, jehož práci můžeme slyšet i na albech Rush, Queensrÿche, Alice Coopera nebo Bon Jovi. První dvě ukázky z alba hrají na oficiálních stránkách Indigo Girls.


Jarret - Za hrany (EMI)
web / Facebook.com / psali jsme
žánr: pop / alternativa / folk

Jarret - Za hrany
Po dlouhých přípravách se česká formace Jarret může pochlubit s novou nahrávkou. Deska nazvaná "Za hrany" sice měla vyjít o týden dříve, ale muzikanti se rozhodli svůj časový plán lehce pozměnit. Jako malou útěchu nabídli fanouškům na stránkách indies.eu k poslechu jednu z novinkových písní "Nese nás proud". K tomu napsali: "Věřte, že je nač se těšit! Album 'Za hrany' nabízí až 'redlovsky' hravé a nápadité aranže, 'nerezovsky' ovíněnou atmosféru smutku i radosti, interpretační jistotu Marsyas a 'skácelovské' autorské hledání." Jestli mají pravdu, posuďte sami a dejte nám vědět v komentářích.


Candice Night - Reflections (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / folk

Candice Night - Reflections
Pokud si náhodou lámete hlavu, odkud jen znáte jméno zpěvačky Candice Night, pak bude určitě stačit nápověda v podobě dvou slov - Blackmore's Night. Polovina tohoto dua, zpěvačka, skladatelka a multiinstrumentalistka ale nyní "opustila" svého manžela Ritchieho Blackmora a vydává své debutové sólové album "Reflections". Pro něj připravila celkem deset skladeb o něco popovějšího ražení, než na jaké jsme u ní/nich byli zvyklí. Jak je patrné z videoklipu k prvnímu singlu "Black Roses", nahrávka bude ovlivněna i jejím mateřstvím.


Xindl X - Xpívánky (EMI)
web / Bandzone.cz / psali jsme
žánr: folk

Xindl X - Xpívánky
Xindl X je po roce zpět s novou nahrávkou, ačkoli nelze hovořit o zcela novém materiálu. "Xpívánky" totiž přinesou na dvou discích všechny písně z obou předchozích alb, ovšem nahrané tak, jak vznikly, s akustickou kytarou. Xindl X se tak vrací ke svým folkovým kořenům. Pro mnohé bude jistě překvapením poslechnout si "Lásku v housce" bez druhého vokálu nebo "Chemii", která je pro mnohé skalní fanoušky v této verzi tou pravou. Vydání alba doprovodí Xindl X akustickým divadelním turné po celé ČR.


The Answer - Revival (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

The Answer - Revival
Severoirská hardrocková formace The Answer vydává po dvou letech další studiovou desku. V pořadí třetí nahrávka dostala titul "Revival" a ve standardní edici přinese dvanáct songů. A pokud sáhnete po vylepšené deluxe verzi, těšte se na další CD o jedenácti písních. Produkci nového materiálu svěřili muzikanti do rukou Chrise "Frenchieho" Smithe a mix obstaral Chris Sheldon. Jako první ochutnávku vybrali společně s osazenstvem The Answer song "Vida (I Want You)". Na oficiálním webu kapely najdete nejen ukázky z nové desky, ale také video, v kterém muzikanti odkrývají taje nahrávání chystané novinky.


Dále vychází:

Arven - Music Of Light (Mystic Production)
Be-Bop Deluxe - Futurist Manifesto/74-76 (EMI)
Beach Boys - Beach Boys' Christmas Album (EMI)
Brainstorm - On The Spur Of The Moment (Mystic Production)
Einherjer - Norron (Mystic Production)
Eldritch - Gaia's Legacy (Mystic Production)
Frank Sinatra - A Jolly Christmas (EMI)
Fuel Fandango - Fuel Fandango (Supraphon/Warner Music)
Gabriela Goldová - Napořád... (EMI)
Gotthard - Homegrown/Live 2011 Digipack (EMI)
Jack's Mannequin - People And Things (Supraphon/Warner Music)
Joan Sutherland - Joan Sutherland-Complete (Universal)
Joss Stone - Best Of Joss Stone 03-09 (EMI)
Katherine Jenkins - One Fine Day (Universal)
New Boyz - Too Cool To Care (Supraphon/Warner Music)
Paul McCartney - Ocean's Kingdom (Universal)
Paul McCartney - Ocean's Kingdom (Universal)
Petr Kotvald - Právě tady... právě teď (EMI)
Previn - A Different Kind Of Blues (EMI)
Rodgers&Hart - Songs From The Shows (EMI)
Rossini - William Tell (EMI)
Rousset/Gens - Tragediennes Vol.3 (EMI)
Různí - Balady 80. let/4Box (Universal)
Různí - Best Of Lion King (EMI)
Různí - Grey's Anatomy (Original Soundtrack Volume 4) (Supraphon/Warner Music)
Různí - Late Night Tales (EMI)
Různí - Lion King (EMI)
Různí - Taneční liga 133 (Universal)
Různí - The Classical Album 2012 (Universal)
Stryper - The Covering (US Import)

NÁZORY
  • .,. (jozka cerny, 02.10.2011 13:16) Reagovat

    doufam,ze v plnohodnotnych recenzich nezapomenete na Dj Shadowa stejne tak, jak na nove album od Younger Brother - Vaccine. uzasny kus, ktere si diky relativni neznamosti v ceskych luzich a hajich, zaslouzi trochu propagace.

  • fixa (Martin, 09.10.2011 13:29) Reagovat

    taky vyšla nová vypsaná fixa a váš server to očividně ignoruje

  • Kotvald (Dominik, 22.10.2011 18:25) Reagovat

    Nechcete udělat recenzi i na nové album Petra Kotvalda?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu