Swordfishtrombones a Wotienke budou křtít na Flédě

07.09.2011 15:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Swordfishtrombones
© facebook interpreta
Původem brněnská kapela Swordfishtrombones se po více než dvouleté pauze vrací na Flédu. A její členové nepřijedou zdaleka sami, 21. září je doprovodí nejen jejich nové album "Aftertaste", ale také česko-nizozemská skupina Wotienke.

Swordfishtrombones (či krátce SFT) se dali dohromady v roce 1994 a poprvé na sebe významněji upozornili svým debutovým album "Amorous Fruit" (1998). Letos vydali novou, v pořadí již čtvrtou desku s názvem "Aftertaste". Natáčení alba zabralo indie rockové kapele z Brna zhruba šest let a výsledek mnohé překvapil. "Záměr byl, aby to album bylo 'in' třeba i za pět deset let. V ideálním případě napořád, což je v dnešní době, kdy je někdo 'in' a 'trendy' zhruba čtrnáct dnů, asi jen bláhové a pošetilé přání," svěřuje se producent alba "Aftertaste" Dušan Neuwerth.

Wotienke jsou kapela, která přirozeně vyrůstala okolo amsterdamské zpěvačky a písničkářky Wotienke Vermeer. Ta studovala v Olomouci, kde si jejího hudebního talentu všimla čtveřice moravských muzikantů, a z původně krátkodobé spolupráce nakonec vznikla celá kapela. Wotienke budou na Flédě rovněž křtít, ovšem ne album, ale EP. To se jmenuje "Please Read This For Me", obsahuje čtyři skladby a můžete si jej zadarmo stáhnout přímo z jejich domovských stránek.

Koncert startuje v osm hodin večer. Vstupenky seženete v předprodeji za 140 Kč a na místě za 170 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY