shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 4. září

Británie je vzhůru s Examplem a Red Hot Chili Peppers

Vydáno: 04.09.2011 23:35 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Pravidelný komentář britských žebříčků je zpět. Uplynulý týden přinesl nejedno překvapení a spoustu zajímavých novinek. Těmi nejzásadnějšími jsou nová první v místa v obou námi sledovaných hitparádách - tedy v singlové i prodejní. Více už ale v samotném článku.

Example - Stay Awake
© facebook interpreta
Jistě jste zaregistrovali, že komentář britských hitparád se v posledním měsíci začal z musicserveru pomalu vytrácet. Berme to tak, že si vzal malou dovolenou. Od tohoto týdne je zpět a vy se opět prostřednictvím našich řádků budete moci seznamovat s děním na britské populární scéně. A co že nám přinesl uplynulý týden?

Začněme tradičně singlovou hitparádou. Té tento týden kraluje anglický rapper Example s novým singlem "Stay Awake". Elliot John Gleave alias Example má opravdu úspěšný rok, protože po "Changed The Way You Kiss Me" je to už jeho druhá jednička tento rok. Dá se předpokládat, že stejně dobře se povede právě vyšlému albu "Playing In The Shadows". Výtečně si vedou i Maroon 5, o kterých nebylo v Evropě už pěkně dlouho slyšet. Skladba "Moves Like Jagger" je tento týden druhá a díky ní se na vrchol vrací i hostující Christina Aguilera. Trojici nejlepších uzavírají Olly Murs a Rizzle Kicks s "Heart Skips A Beat".

Druhá nejúspěšnější novinka je od zrzavého písničkáře Eda Sheerana. Ten měl obrovský úspěch se skladbou "The A Team" a vypadá to, že jej zopakuje. "You Need Me, I Don't Need You" je po prvním týdnu čtvrtá. V top desítce je pak ještě novinka "Lick Ya Down" od popové čtyřky Cover Drive na devátém místě. Ve zbytku čtyřicítky najdeme ještě dvě novinky. Na dvacáté pozici je to nezastavitelný David Guetta a singl "Turn Me On" s rapperkou Nicki Minaj a čtyřicátý je projekt Eminema a Royce da 5'9" Bad Meets Evil a jejich spolupráce s Brunem Marsem na singlu "Lighters"

    Top 10 - singly:
  1. N Example - Stay Awake
  2. ▲ Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  3. ▼ Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
  4. N Ed Sheeran - You Need Me, I Don't Need You
  5. ▼ Calvin Harris - Feel So Close
  6. ▬ Christina Perri - Jar Of Hearts
  7. ▼ Wretch 32 feat. Josh Kumra - Don't Go
  8. ▼ Will Young - Jealousy
  9. N Cover Drive - Lick Ya Down
  10. ▲ Sean Kingston - Party All Night (Sleep All Day)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Red Hot Chili Peppers - I’m With You
© facebook interpreta
Narazit v britské singlové hitparádě na rock je takřka nemožné. Zato v té prodejní je tento žánr stále populární, jak koneckonců dokazuje i první pozice pro tento týden. Na té není nikdo menší než slavná kalifornská formace Red Hot Chili Peppers s nahrávkou "I'm With You". Úspěšně tak navazuje na předchozí dvě desky, které se také umístily na prvním místě. I na druhém místě je tento týden novinka - konkrétně páté studiové album francouzského DJe Davida Guetty "Nothing But The Beat"

Top desítka ale přináší více novinek. Na šesté příčce je to další rocková formace, tentokrát anglická s vtipným jménem Bombay Bicycle Club. "A Different Kind Of Fix", jak se jejich deska jmenuje, je v jejich kariéře třetí a vypadá to, že bude i tou nejúspěšnější (předchozí "Flaws" dosáhla pouze na osmé místo). Osmý je rapper Lil Wayne, který vydává cédéčka jak na běžícím pásu. "Tha Carter 4" by prý údajně mohla být jeho poslední nahrávka (alespoň to sám tvrdí), ale vzhledem k tomu, že je mu teprve dvacet osm let, tak si myslím, že tomu nevěří ani on sám. Poslední novinkou v desítce a poslední, kterou zmíním, je na deváté pozici nová kolekce legendy americké country Dolly Parton. Album "Better Day" je už její čtyřicáté první v pořadí!

    Top 10 - alba:
  1. N Red Hot Chili Peppers - I'm With You
  2. N David Guetta - Nothing But The Beat
  3. ▼ Will Young - Echoes
  4. ▼ Adele - 21
  5. ▼ Joe McElderry - Classic
  6. N Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix
  7. ▼ Adele - 19
  8. N Lil Wayne - Tha Carter 4
  9. N Dolly Parton - Better Day
  10. ▼ Amy Winehouse - Back To Black

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • "pravidelný" komentár (Zoltan, 05.09.2011 02:04) Reagovat

    cez leto boli myslím dva komentáre britskej hitparády........ nema zmysel to robit ak to bude takto nepravidelne

  • s (john, 05.09.2011 18:04) Reagovat

    Britsku a americku hitparadu som si kazdy tyzden pravidelne zapisoval do zositov a to od roku 1976 do roku 2003. Potom ma to uz nebavilo,ale ved aj ja som bol raz mlady,ale o to nejde.Hudbu pocuvam aj teraz,ale kvalitnejsiu,nekomercnu,ktoru mozete kupit v tescu vedla rohlikov.Este v 90 tych rokov to aspon ozivili indie kapely a ked prisla skupina Nirvana,tak to bol ako z neba zazrak.Ale teraz je to samy rapper a samozvany DJ a la David Guetta,ktoreho album podcenuju aj priaznivci tanecnych zanrov.Ale ak sa to ludom paci ,nech si to pocuvaju.Je to asi tou rychlou dobou.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Nejoblíbenějším DJem se letos stává David Guetta, loňský vítěz Martin Garrix je až třetí (27.11.2023 17:34)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Naživo: David Guetta ve třetím dni Szigetu vzýval devadesátky, Mimi Webb si odbyla maďarskou premiéru a tajná toitoika byla nalezena (13.08.2023 21:23)
- Fotogalerie: David Guetta roztančil na Szigetu desítky tisíc lidí (13.08.2023 14:15)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Naživo: Maroon 5 & spol. museli na Prague Rocks bojovat s deštěm i časem (22.06.2023 16:00)
- Fotogalerie: Prague Rocks ovládli Maroon 5 a Gwen Stefani (22.06.2023 11:54)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Queen Sia U2 Taylor Swift Themroc Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu