shop.musicserver.cz
Nové desky pro 35. týden

Nové desky pro 35. týden

Vydáno: 28.08.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Prázdniny jsou prakticky fuč a s nimi i chudé týdny. Na sklonku srpna se tak představí s novinkami dvě velké hvězdy - Red Hot Chili Peppers a David Guetta. Generačním spojením překvapí Hayley Westenra a Ennio Morricone a stylem frontman The Rasmus Lauri. Fanoušky tvrdší muziky potěší Jorn a Edguy a alternativce čeští Ladě.

Pokud se v pondělí 29. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Red Hot Chili Peppers - I'm With You (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Red Hot Chili Peppers - I’m With You
"I'm With You", nová deska losangeleských rockerů z Red Hot Chili Peppers, je bezesporu nejočekávanějším albem tohoto týdne a možná i celého léta. Nástupce pět let starého díla "Stadium Arcadium" produkoval uznávaný Rick Rubin a s kapelou dal dohromady čtrnáct songů. V rádiích jste již mohli slyšet "The Adventures Of Rain Dance Maggie", ke které vznikl i videoklip. Při pohledu na desku vás jistě upoutá už samotný přebal, za kterým stojí Damien Hirst. Písně z nového alba Red Hot Chili Peppers dorazí i do kin v rámci projektu "Red Hot Chili Peppers Live: I'm With You". V úterý 30. srpna si ve vybraných kinech po celém světě včetně České republiky budete moci poslechnout nové songy díky přenosu z koncertu v Kolíně nad Rýnem. Podrobnější informace k projektu jsme vám přinesli nedávno.


David Guetta - Nothing But The Beat (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance / house

David Guetta - Nothing But the Beat
Těžko budete v současné době hledat výraznějšího DJe, než je David Guetta. Ten svým předchozím albem "One Love" řádně provětral nejen hitparády, ale i prestižní hudební ceny včetně Grammy a World Music Awards. Není divu, že jeho pátá deska je nad míru očekávaná. Guetta pro ni připravil hned dva disky s tím, že první je písničkový, ten druhý čistě instrumentální, a na oba si přizval řadu hostů zvučných jmen. Na prvním najdete interprety jako Flo Rida, Nicki Minaj, Snoop Dogg, Usher, Akon, Sia, Jessie J, Timbaland, will.i.am, Chris Brown, Lil Wayne, Dev, Ludacris, Taio Cruz a Jennifer Hudson a na tom druhém jména jako Afrojack a Avicii. Celkem se tak mohou příznivci taneční muziky těšit na dvaadvacet skladeb. První ukázky vybraných písniček David Guetta nahrál na svůj YouTube.com kanál.


Tip týdne

Hayley Westenra / Ennio Morricone - Paradiso (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: klasická hudba / klasický crossover

Hayley Westenra / Ennio Morricone - Paradiso
Novozélandská sopranistka Hayley Westenra, kterou můžete znát i z krátkého působení v Celtic Woman, letos slaví deset let své hudební kariéry, což by nebylo nic obdivuhodného, kdyby tohoto výročí nedosáhla již ve čtyřiadvaceti letech. Oslavou bude její páté album "Paradiso", kam si ke spolupráci přizvala velikána světové hudby - italského skladatele a dirigenta Ennia Morriconeho, držitele nejen dvou Grammy, ale především Oscara za celoživotní dílo. V jeho případě je to vůbec poprvé v kariéře, co sám zakomponoval vokální linku do svých nejznámějších kompozic. Morricone složil, aranžoval, dirigoval a produkoval všech čtrnáct skladeb na albu, které byly nahrány s jeho orchestrem Sinfonietta di Roma. Vedle naprostých novinek mezi nimi naleznete i jeho nejslavnější melodie, jako je například "Cinema Paradiso" nebo "Once Upon A Time In The West". Čtyři ukázky z tohoto alba servíruje Hayley Westenra na svých oficiálních stránkách.


Lauri - New World (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electropop

Lauri - New World
Finští The Rasmus mají v plánu nové album už příští rok, jejich frontman Lauri Ylönen si ale přesto našel čas na svůj první sólový projekt. Ten vydává pouze pod svým křestním jménem a dostal název "New World". Fanoušci jeho domovské kapely by si ho ale měli před bezhlavým nákupem minimálně jednou poslechnout na speciálních stránkách celého projektu, aby nebyli potom příliš překvapení. Lauri totiž v desítce skladeb, které sám produkoval, opustil styl The Rasmus a naladil ji do electropopového hávu. Jediným pojítkem mezi tvorbou kapely a "New World" je kytarista Pauli Rantasalmi, jež se podílel na skládání většiny písniček.


Edguy - Age Of The Joker (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal / heavy metal

Edguy - Age Of The Joker
Tobias Samet nechal svou domovskou formaci v posledních letech ležet trochu bokem. Důvodem byl rozsáhlý projekt Avantasia, ke kterému složil další dva díly a kde předvedl posluchačům takřka mistrovské dílo. Že mu zbyly síly i pro Edguy, dokládá novinková "Age Of The Joker". V pořadí devátá studiovka přináší jedenáct kousků, které v luxusní digipackové verzi doplní ještě několik béček, singlové verze dvou albových kousků a coververze píně z arzenálu Slade. Navíc natočili klip hned k úvodní albové písni "Robin Hood". Sami se můžete přesvědčit ve videu na YouTube.com, že legendu o švarném králi lesů pojali s lehkostí a vůbec ne klišovitě. Dokonce do castingu naverbovali i německého komika Bernharda Hoëckera. Naživo se o hravosti nových kousků můžete přesvědčit 6. října v pražském KD Vltavská a 23. října ve Zlíně v Masters Of Rock Café, které hlásí už teď vyprodaný stav vstupenek.


Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix
Britský kvartet Bombay Bicycle Club zaujal před dvěma lety debutem "I Had The Blues But I Shook Them Loose", za který si odnesl od hudebního časopisu NME ocenění Nejlepší nováček roku, kde porazil například The xx, La Roux, nebo Mumford & Sons. S druhým albem "Flaws" se ale muzikanti poněkud vytratili a nyní je tu třetí deska "A Different Kind Of Fix", která by je měla vrátit zpět na ztracené pozice. Oproti akustické "Flaws" se na novince vrací k elektrickým kytarám a tedy i k původnímu zvuku. Dvanáct písniček, které se ve finále dostaly na CD, prozatím reprezentuje pouze singl "Shuffle", jehož videoklip naleznete na webu formace.


Jorn - Live In Black (Sweden Rock 2010) (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / melodic metal

Jorn - Live In Black
Norský zpěvák Jorn Lande je synonymem bezchybného vokálu, který fanoušci znají z jeho působení v Masterplan i díky jeho sólovým počinům. A právě z tohoto odvětví zpěvákovy tvorby pochází i nový živák "Live In Black". Na dvou CD a DVD najdete záznam ze show odehrané 10. června v loňském roce na švédském Sweden Rock Festivalu. V publiku měl na pětadvacet tisíc nadšených fanoušků. Sám Jorn k živáku prozradil, že "zachycuje spontánní a nijak neupravený záznam důležitého momentu v historii kapely". Jestli má pravdu, posuďte sami z traileru na YouTube.com. Pak se můžete už začít těšit na nové studiové album, na kterém Jorn Lande usilovně pracuje.


New Boyz - Too Cool To Care (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / electropop / r'n'b

New Boyz - Too Cool To Care
Americké rockové duo New Boyz na sebe poprvé upozornilo před dvěma roky debutem "Skinny Jeanz And A Mic" a nyní na něj navazuje novinkou "Too Cool To Care". Na ni pánové zařadili celkem desítku skladeb, které se pochopitelně neobešly bez podpory hostů, jak za mikrofonem, tak ve studiu. New Boyz tímto způsobem vypomohli například Big Sean, Tyga, Shanell, Dev, The Cataracs, či DJ Khalil. Album aktuálně reprezentuje singl "Better With The Lights Off", se kterým vypomohl Chris Brown. Jeho videoklip naleznete na webu dua.


Pro-Pain - 20 Years Of Hardcore (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hardcore / groove metal

Pro-Pain - 20 Years Of Hardcore
Americká hardcorová formace Pro-Pain připravila pro své fanoušky oslavnou kolekci ke dvacátému výročí své existence. Z velkého turné vybrali muzikanti ty nejlepší momenty a nastřádali je v balíčku s výmluvným titulem "20 Years Of Hardcore". Na CD a DVD najdete nejslavnější hity formace a navíc čtyři novinkové skladby, coververze a živý set o čtrnácti skladbách natočený v Česku. DVD obsahuje další materiál včetně záznamů kamery-všudybylky. Trailer zhlédněte na YouTube.com.


NKOTBSB - NKOTBSB (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

NKOTBSB - NKOTBSB
Kdo se orientuje v hudbě devadesátých let, tomu pravděpodobně nebude dělat problém rozluštit zkratku NKOTBSB. Samozřejmě, že se pod ní skrývají dvě americké chlapecké skupiny New Kids On The Block a Backstreet Boys. Stejnojmenná kompilace pak tyto dva boybandy svedla dohromady, ale vůbec ne náhodou. Oba se na jaře tohoto roku spojily a odjely společné turné po Severní Americe. Na albu náleží každé formaci pět hitovek a celkový počet třinácti položek doplňují dvě zbrusu nové společné nahrávky a jeden mashup. Všechny novinky si můžete poslechnout na speciálním profilu na MySpace.com.


Spin Doctors - Pocket Full Of Kryptonite (20th Anniversary) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: funk rock / pop rock

Spin Doctors - Pocket Full Of Kryptonite (20th Anniversary)
Ačkoli Spin Doctors natočili od hitu "Two Princes" ještě několik desek, masivní úspěch této písně doposud nepřekonali. Letos je to navíc už dvacet let, co vyšla deska "Pocket Full Of Kryptonite", ze které tento megahit pochází, a není proto divu, že skupina vydává její výroční edici. Ta přinese pochopitelně dva disky, z nichž ten první bude obsahovat původní album a jeden bonus v podobě b-strany "Hard To Exist". Druhý disk pak přinese šestnáct položek, z nichž největší část zaberou dema z období před touto deskou a menší část dva živáky. Ukázky celého obsahu nabízí internetový obchod Amazon.com.


Hana Zagorová - Zítra se zvedne vítr (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Hana Zagorová - Zítra se zvedne vítr
Hana Zagorová za pár dnů oslaví půlkulaté výročí, a tak není divu, že vydavatelství Supraphon věnuje další kompilaci z edice Zlatá kolekce právě jí. V tradičně úzké spolupráci s interpretkou vznikla množina nahrávek, z níž se vytvořila tři základní témata pro tři cédéčka: balady, hity a rarity. Balady jsou zastoupeny songy od šedesátých let až po titulní současnost. Hitová pasáž vedle sólových věcí vede i přes spolupráci s Karlem Vágnerem, Petrem Rezkem, Drupim či s Kotvaldem a Hložkem. Poslední cédéčko shrnuje jak rané nahrávky z ostravského rozhlasu, tak pozapomenuté supraphonské singlovky nebo zajímavosti z televizního archivu. Výsledná sestava písniček je doplněna také o dvě úplné novinky původně od Patricka Fioriho a Ronana Keatinga s texty samotné zpěvačky. Kompletní tracklist výběru "Zítra se zvedne vítr" včetně ukázek najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Ladě - Kalná (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Ladě - Kalná
Kapela se zvláštním názvem Ladě je sdružená okolo charismatického zpěváka a básníka Michaela Kubesy a jejími atributy jsou syrovost životem otřískané duše, něžné, syrové, plaché i sprosté písně a originální zvuk kytary Petra Uviry. Stylem, který bývá někdy nazýván jako "neurvalý šanson", by se dali zařadit k rockovému písničkářství, ze kterého lze cítit blues a alternativu. Jejich třetí počin dostal jméno "Kalná" a kapela si na něj připravila celkem dvanáct skladeb - příběhů, které jsou svou syrovostí a nekompromisností trochu jako život vražený jehlou pod nehet. Co si pod tím představit, zjistíte poslechem alba na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Dále vychází:

Anthony Rooley - Monteverdi Madrigali/Lt (EMI)
Curtis/Prina/Cencic - Gluck Ezio (EMI)
Dáda Patrasová - ŠKolička s Dádou (Supraphon)
Děti ráje - Děti ráje čtou dětem (EMI)
Diamond Plate - Generation Why? (Mystic Production)
Epysode - Obsessions (Mystic Production)
Eric Gales - Transformation (Mystic Production)
Eric Sardinas - Stick & Stones (Mystic Production)
Gustav Leonhardt - Bach Engl. Suites/Ltd (EMI)
Jaroslav Foglar - Rychlé šípy (3CD) (Supraphon)
John Wilson Orchestra - That's Entertainment (EMI)
Joni Mitchell - Ladies Of The Canyon (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Maroon 5 - Hands All Over (Universal)
Ministry - Ke*A*H** (Psalm 69) (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Norrington/Tan - Beethoven Symphon./Ltd (EMI)
Ramones - Leave Home (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Ramones - Ramones (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Ramones - Road To Ruin (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Ramones - Rocket To Russia (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Různí - 30 Minutes Or Less (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Debussy Piano Chamber / Ltd (EMI)
Různí - Tanecni Liga 132 (Universal)
Sharon Isbin - Great Master Of Guitar/Ltd (EMI)
Toby Hitchcock - Mercury's Down (Mystic Production)
Tom Waits - Nighthawks At The Diner (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Tom Waits - Small Change (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Tom Waits - The Heart Of Saturday Night (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Václav Talich/Česká filharmonie - Bedřich Smetana - Má vlast / Antonín Dvořák - Slovanské Tance (Supraphon)
Wolfpakk - Wolfpakk (Mystic Production)
Work Of Art - In Progress (Mystic Production)
Xorigin - State Of The Art (Mystic Production)
Zombie Inc. - A Dreadful Decease (Mystic Production)

NÁZORY
  • Markéta Konvičková (Lukáš Frank, 28.08.2011 08:39) Reagovat

    A vychází i nové CD Markéty KOnvičkové - Kafe, bar a nikotin :) to byste tam taky mohli přidat :D:D :D

  • A vyjdou teda ti JAŘi? (Filip69, 28.08.2011 10:14) Reagovat

    1. září je taky v následujícím týdnu :-)

    • Re: A vyjdou teda ti JAŘi? (Filip69, 28.08.2011 10:17) Reagovat

      A jo, už to chápu, do článku Nové desky pro 35. týden patří jen ty, co vyjdou v pondělí. Takže když něco vyjde 1. září, což je taky 35. týden, tak se to objeví až v deskách pro 36. týden :-) Vivat kalendář :-))

  • Red Hot (ciro, 28.08.2011 11:37) Reagovat

    Bude makro na Red Hoz Chili Peppers ?

    • Re: Red Hot (jozka cerny, 28.08.2011 15:59) Reagovat

      makro uz dlouho zadne nebylo. co jste studenti,aby jste tak dlouho dovolenkovali?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Na Beats for Love míří držitel Grammy a nejlepší DJ planety David Guetta (13.02.2024 12:51)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu