Fresh Film Fest nabídne také koncerty a DJs se vstupem zdarma

23.08.2011 18:02 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vees
© X Production
Osmý ročník mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest nabídne od 24. do 28. srpna nejen přes sto dvacet výjimečných snímků, ale také řádnou porci muziky - koncertů a DJs party. Na večerech v pražském Paláci Akropolis, které budou přístupné zdarma, zahrají například kapely Fiordmoss, Vees, Le Pneumatiq, Kapitán Demo a DJs Robot, Voita, Ivan MpTrojan, Babe LN a Orea & Echodelic.

Fresh Film Fest, jeden z nejrespektovanějších evropských festivalů zaměřených na celosvětovou debutovou a studentskou tvorbu, proběhne kromě Paláce Akropolis také v kině Světozor, Kině 35 ve Francouzském institutu, v divadle Ponec, doprovodný program se bude konat i v Polském institutu a na FAMU. Projekce zdarma nabídne Letní kino v Riegrových sadech. "Oproti loňsku jsme posílili právě nesoutěžní program s celovečerními debutovými filmy, tj. s prvními nebo druhými snímky daného režiséra," říká Martin Pošta, ředitel festivalu. "Řada z nich prošla festivaly v Cannes, Berlinale či Sundance. Jejich společným jmenovatelem je jejich progresivnost, neotřelost a novátorství a také to, že je jinde než u nás neuvidíte," vysvětluje.

Soutěžní program v několika kategoriích představí to nejzajímavější, co se za poslední rok urodilo na celém světě v debutové či studentské tvorbě. "Vybíráme z téměř 1 500 přihlášených snímků," doplňuje Martin Pošta. Vstupenky a akreditace budou k dostání od 24. srpna na pokladnách jednotlivých festivalových míst. Jednotlivé vstupenky - 69 Kč, akreditace na celou dobu festivalu - 590 Kč / 390 Kč pro studenty, pedagogy a ZTP. Více informací o celém programu na www.freshfilmfest.net.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY