shop.musicserver.cz

Hana Hegerová končí se zpíváním

Vydáno: 12.08.2011 10:49 v sekci Novinky - Honza Balušek | foto: facebook interpreta
Hana Hegerová
© facebook interpreta
Český národ nemá mnoho miláčků, které bezmezně obdivuje a považuje je za národní poklad. Hana Hegerová do této úzké skupiny obdivovaných bezpochyby patří. Proto její příznivce zcela určitě zasáhne zpráva, že se tato dáma rozhodla definitivně skončit se zpíváním.

Před několika dny bulvárními deníky proběhly informace o její těžké nemoci a operaci několika nádorů. Ty měly následovat po zrušení několika plánovaných koncertů, včetně jejího narozeninového, kdy měla oslavit svých kulatých osmdesát let. Zpěvačka a její manažerka pro MF Dnes ale vše uvedly na pravou míru. Ačkoli se jednalo jen o menší chirurgický zákrok, Hegerová se kvůli zdravotním potížím s pohybovým ústrojím rozhodla zanechat sólových koncertů, maximálně se možná v budoucnu na nějakém vystoupení objeví pouze jako host.

"Rozhodla jsem se, že už nechci. Nechci už zpívat, nechci už vystupovat veřejně. Chci se zbavit stresu. Firma Hana Hegerová zkrátka končí, zůstává soukromá osoba Hana Hegerová, která si chce konečně vychutnat obyčejné klidné dny se svým pejskem. Držte mi palce, ať je jich ještě hodně," uvedla pro deník.

Stejně tak se nedá počítat ani s dalšími nahrávkami. Její poslední desky "Mlýnské kolo v srdci mém" se přitom prodalo téměř padesát tisíc kusů, což je číslo v našich končinách zcela výjimečné.

NÁZORY
  • Když už je tady řeč o národních pokladech, (Jiří Zástěra, 12.08.2011 11:18) Reagovat

    tak pro mě je těch pokladů víc. Včetně paní Hegerové a paní Vondráčkové, a bude smutné když obě dvě svou hudební kariéru skončí. No, ale to se nedá nic dělat, čas letí neúprosně. Bohužel těch, kteří se dají označit za ten poklad je v českém hudebním světě málo. Víc jsou jako poklad vyzdvihováni ti, kteří patří na smetiště a kolikrát tak i vypadají.

    • Re: Když už je tady řeč o národních pokladech, (Tomi, 12.08.2011 15:32) Reagovat

      paní Vondráčkovou nemyslíte vážně, že ne?
      Je pravda, že kdysi něco znamenala, ale Dlouhá noc a podobné otřesnosti nemá s národním pokladem nic společného.

      Kulturní bohatství dle Heleny Vondráčkové
      Zpěvačka do něj ze svého repertoáru sama zařazuje:
      Červená řeka: Coververze americké folkové skladby. Poprvé ji nahrál Kelly Harrell v roce 1926.
      Malovaný džbánku: S písní Jindřicha Brabce vyhrála v roce 1977 Grand Prix Sopoty ve Splitu.
      Dlouhá noc: Diskotékový hit Michala Davida jí v roce 2000 znovu nastartoval kariéru.
      Dvě malá křídla tu nejsou: Česká předělávka soulové klasiky Killing Me Softly z roku 1972, kterou proslavili Roberta Flack či Fugees.
      Zdroj: http://kultura.idnes.cz/vondrackova-o-zaslane-stiznosti-nechvastam-se-ale-hrat-by-me-meli-pya-/hudba.aspx?c=A110527_170253_hudba_jaz

      • Re: Když už je tady řeč o národních pokladech, (Jiří Zástěra, 12.08.2011 16:09) Reagovat

        Hana Hegerová:
        Můj dík (Merci beaucoup)
        Co mi dáš (Feuilles mortes)
        Čím dál tím víc (Fuerza del amor)
        Šťastné slunce (That Lucky Old Sun)
        Petr a Lucie (Mon vieux Lucien)
        Mapa lásky (La carte du tendre)
        Lásko má (La chanson des vieux amants)
        Lásko prokletá (Ne me quitte pas)
        Milord (Milosrd)
        + dvě celá alba převzatých písní tj. Chansons a Mlýnské kolo v srdci mém.

        Taky převzaté písničky s nádhernými texty, které klidně zařadím do národního bohatství (i když tento termín je mi trochu k smíchu). Tak o co vám jde? O to abyste se zase vozili po Heleně Vondráčkové? Vždyť cover verze se dělají u nás i v zahraničí. Zpívá je zrovna tak H. Hegerová, Helena Vondráčková jako třeba Madonna, Whitney Houston nebo Barbra Streisand a další. A že jich má Vondráčková tolik? No, tak to je snad jasné, že při počtu alb, které za kariéru vydala jich bude taky víc než při počtu alb, které vydala Hegerová. Vondráčková na každé své album, pokud to nebylo album muzikálové nebo album filmových melodií, zařadila dvě až tři převzaté písně, stejně tak jako to dělá většina zpěváků pop music. A kdybyste si poslechl Helenina alba, tak byste zjistil, že má i spoustu dobrých původních písní. Jenže ty neobehrávají v rádiu tak často jako vámi zmíněnou Dlouho noc. A rozhodně nikdo nemůže popřít to, že Vondráčková má významné místo v české populární hudbě stejně tak jako Hegerová. Je pravda, že H. V. nemusela nikde chodit a dožadovat se aby se její písně hrály, a že se měla nad to povznést. Ale jak kdysi řekla Hana Zagorová, že Helena je dračice, tak jako dračice a žena činu prostě jednal tak jak si usmyslela. Stejně jako každý v životě.

        A jen tak mimochodem Hana Hegerová si podle vlastních slov Heleny Vondráčkové jako zpěvačky velmi váží. Pokud byste chtěl předhodit téma Vondráčková - Kubišová, tak Hana Hegerová se vyjářila diplomaticky v tom smyslu, že jí nepřísluší právo tohle soudit. Popravdě to nepřísluší ani nám, i když v rámci diskuze nám nemůže nikdo zakázat se o tom pohádat. Dopředu pro všechny provokatéry ale říkám, že je mě jejich spor ukradený, klidně nech si holky dají třeba po hubě.

  • Díky za vše :-) (sir Humprey, 13.08.2011 08:59) Reagovat

    a dle přání - hodně klidných dnů

  • Vědět, kdy skončit, je umění (Jana Fischerová, 07.04.2014 12:29) Reagovat

    Celý životem mne provází hlas, poetika a půvab paní Hany Hegerové, její písně jsou i mým vyznáním života. Miluji její písen Všechno nejlepší, ale po zakoupení jejího posledního alba mne zalil neskutečný smutek, jen velmi nerada to píši, ale bylo pro mne zklamáním, zklamáním proto, že nádherné texty nejsou již zpívány onou charakteristickou řezavou dikcí, ale prošišlané a tak si texty raději pročítám sama, protože toto dlouho očekávané album, čekalo příliš dlouho a nevyhla se mu staroba, tak jako se nevyhne nikomu z nás, je mi to velmi líto, ale je tomu vskutku tak, paní Hegerové přeji ještě mnoho spokojených osobních dní, tak jak si jistě i ona sama přeje!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- 7krát3 v "Gabrielovi" znovu oživuje dávnou skladbu Michala Horáčka a Hany Hegerové (05.12.2023 18:33)
- Zemřela "Piaf z Prahy" Hana Hegerová (23.03.2021 14:38)
- Slavné album Hany Hegerové "Potměšilý host" vychází v reedici (04.06.2020 14:21)
- Naživo: O ní bez ní - Haně Hegerové na koncertě ve Foru Karlín gratulovali Lucie Bílá, Hana Zagorová a mnozí další (22.10.2019 18:59)
- Osmdesáté osmé narozeniny Hany Hegerové oslaví ve Foru Karlín Lucie Bílá, Hana Zagorová nebo Ondřej Ruml (22.09.2019 09:34)
- Hana Hegerová poděkovala Štefanu Margitovi za jejich nový virtuální duet (26.06.2018 13:22)
- Recenze: Desetidiskový box "Cesta" je velmi důstojným ohlédnutím za kariérou Hany Hegerové (31.01.2017 10:30)
- Nové desky pro 40. týden (11.10.2016 06:40)
- Hana Hegerová oslaví své jubileum bohatým albovým kompletem "Cesta" (07.10.2016 08:45)
- Nové desky pro 14. týden (10.04.2016 15:29)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu