shop.musicserver.cz

Zápisník šéfredaktorů #1

Vydáno: 27.05.2011 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Každý týden se uděje spousta věcí ve světě hudebním, k tomu hudebnímu přidruženém (rozuměj bulváru) a také na musicserveru. To vše budou pravidelně glosovat šéfredaktor Honza Balušek a občas i zástupce David Věžník. V prvním díle jsme se koukli na zoubek Heleně Vondráčkové, Ivetě Bartošové, Lady Gaga a Naháčům.

Naháči
© facebook interpreta
Muzikáloví Naháči

Do mailu mi začaly chodit informace o novém českém muzikálu "Naháči". A klikl jsem. Bude mít premiéru až v říjnu, ale mediální masáž začíná už nyní. Pokud si myslíte, že se zařadí do šedi pražské muzikálové scény, mýlíte se. Může totiž být mnohem hůř! Nejdříve ale ty zajímavé informace - muzikál má být "multimediální"; hudbu složila jakási Sara Bigelow, což je prý pseudonym, za kterým se skrývá žena "celosvětově známá především v hudebním průmyslu a oceněná několika významnými cenami, jako je např. Grammy". Vzhledem k tomu, že se prezentuje pseudonymem, kdo ví, co z toho nakonec vyleze. To byly ovšem ty dobré zprávy. Krajně podivná je ta, že muzikál vychází z románu Slávka Boury (který muzikál také produkuje a asi skládá i texty písní) a největší perda přijde na postu hudebního producenta, kterým je Jarek Šimek. Říkám vám, možná budete vzpomínat s láskou na chvíle, kdy jste dotaženi na představení přítelkyní, manželkou, babičkou, sestřenicí... poslouchali písničky z pera Michala Davida. Protože už nyní si můžete poslechnout první skladbu nazvanou "Naháči přicházejí". Přeji pevné nervy.

(Co je Shimi? Ha, já to vím! Co je Sara Bigelow, netuším a dost možná bez téhle informace můžu spokojeně dožít, ale stejně jsem rád, že mi oproti Honzovi chodí asi jen desetina e-mailů... - pozn. D. V.)

Helena Vondráčková
© vondrackova.net
Ach, ta Helenka

Ve čtvrtek se jako bouře po českých bulvárních i zpravodajských serverech (i my jsme se přidali...) prohnala informace o tom, že si Helena Vondráčková oficiálně stěžuje na to, že její písně nehraje veřejnoprávní Radiožurnál a Český rozhlas obecně. I její fanoušky musejí zarazit věty jako "že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství," jak pak mají ke stížnosti přistupovat normální lidé... O tom, co je či není hudební národní bohatství, rozhodují přece posluchači, ne samotní interpreti. A jakkoli má paní Helena ve svém repertoáru nespočet nestárnoucích skladeb, měla by si uvědomit, že těmito kauzami akorát vyvolává v lidech dojem, že skromnost je vlastnost, kterou pouze uměla zahrát v pohádkách. I když na druhou stranu - v kombinaci se svým manželem Martinem Michalem jsou dvojka, která český bulvár zásobuje stále něčím novým a neokoukaným. Zatímco jiným musí z výstřihu vypadnout ňadro, což už je obehraná písnička, ona je alespoň ve vymýšlení skandálů opravdu originální.

(Mě na tom všem trochu mrzí naši nudní čtenáři komentátoři - bez urážky, chystáme o tom samostatný Na okraj. ;-) Třeba na serveru Novinky.cz čtenáři zprávu úderně glosovali větami typu: "Skromná to žena," nebo: "Teď jsem se smíchy málem po..." A jen jakoby mimochodem je u článku anketa: "Chybí vám ve vysílání Českého rozhlasu tvorba Heleny Vondráčkové?" Ano - 5,8 %, Ne - 94,2 %, Celkem k půlnoci 27. května hlasovalo 35 158 čtenářů. - pozn. D. V.)

Iveta Bartošová
© revue.idnes.cz
Ach, ta Ivetka

V souvislosti s obviněním Heleny Vondráčkové se pak aktuální informace o Ivetě Bartošové jeví jako opětovné ždímání suchého prádla. Alespoň že o její nové italské lásce, která prý vlastní jedenáct zámků, zainteresovaní tvrdí, že je to podvodník, lhář a prostě vůbec ne zrovna dobrá partie. Jenže láska přece hory přenáší a Pomeje taky nebyl vzor ctnosti. To by nám ale všechno mohlo být jedno, ať si chodí, s kým chce. Bartoška ale s Domenicem Martucci della Torrem nahrála duet, jenž by se měl stát jejím novým hitem. Další dusací "Heja, heja"? Nebo ta rozbředlá s těmi anděly? Písničky, které jsem nikdy nechtěl slyšet, a přece se ke mně nějakým způsobem dostaly... A to nás prý čeká i hitovka ve stylu Lady Gaga (= něco, co zní aspoň trochu moderně). Jako člověk, jenž si v dětském věku prozpěvoval "Knoflíky lásky", bych jí v koutku duše comeback sice přál, ale už dávno v něj nevěřím. Hudba už u Bartošové nikoho nezajímá, skandály ano.

(Mě teda nezajímají ani ty skandály, ale já jsem byl vždycky jinej. Ovšem na hitovku a la Lady G si jako fááákt počíhám. - pozn. D. V.)

Lady Gaga
© gagadaily.com
Ach, ta Gaga

To Lady Gaga je úplně jiná liga. Sice se o ní také píše hlavně v souvislosti s jejími extravagantními převleky a výstřednostmi, přesto by se u recenze desek výše zmíněných českých dam těžko strhla taková názorová přestřelka jako u recenze "Born This Way" na musicserveru. U ní, i přes všechny výstřelky, jde přece jen občas i o hudbu. Nebo alespoň o hudební business. A stejně jako má skalní fanoušky, má i fanoušky, kteří jsou velmi anti. Zatímco Vondráčková a Bartošová jsou spoustě lidem prostě jedno. Každopádně diskusi k recenzi její nové desky vám doporučuji k přečtení třeba k odpolední kávičce.

(Já teda asi moc ne, ale to souvisí s poznámkou pod Helenkou. A i pod Ivetkou. Soooreeey. - pozn. D. V.)

To se to sešlo, příště snad méně bulvárně a více o hudbě.

(Snad... :-) - pozn. D. V.)

NÁZORY
  • ??? (Al, 27.05.2011 08:31) Reagovat

    Co to děláte, proč tyto osoby připomínáte? Copak nechápete, že žijí z toho, co se o nich napíše, "pozitivně" i negativně? Ženete Musicserver do sraček. Bacha na to šéfredaktore! Chybí tady podstatnější věci.

  • pohodovej clanek (neko, 27.05.2011 08:40) Reagovat

    Me clanek pobavil, krasne oddechove cteni :-) Clovek nemusi porad psat jen o necem vaznem, dulezitem, zasadnim. No jo, cesi-komentarori jsou z 90-ti procent mudrcove nejmoudrejsi, takze potesit je je temer nemozne :-)

  • Super (fíla, 27.05.2011 12:57) Reagovat

    Rozhodně pokračujte v zápisníku, je to fajn čtení, i přes to bulvární zaměření. Glosy tady chyběly, aspoň se zasmějeme.

  • ??? (Al, 28.05.2011 08:28) Reagovat

    ...a tak se ubavte, přeju "bleskové" čtení...

  • super (Zoltan, 30.05.2011 14:02) Reagovat

    článok super.... viac podobných prosím... a menej ako tých minulých s porovnávaním hokejistov spevákov a česka a ameriky

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Hudba v TV: "Iveta" v éře velkých úspěchů i osobních dramat: druhá řada seriálu zvedá laťku (05.05.2023 08:00)
- "Iveta" se vrací. Druhá řada seriálu mapujícího život Ivety Bartošové zamíří na VOYO již v květnu (25.04.2023 10:27)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)
- Rozhovory: Helena Vondráčková - Jsem docela pilná holka (23.08.2022 16:00)
- Lady Gaga si zahraje po boku Joaquina Phoenixe v pokračování "Jokera" (06.08.2022 15:07)
- Recenze: Helena Vondráčková věří, že "Nejkrásnější na světě je láska". Nová kompilace tomuto tvrzení napomáhá (07.07.2022 17:40)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu