shop.musicserver.cz
Kukuřičné děti napříč časem

Kukuřičné děti napříč časem

Vydáno: 09.06.2011 11:00 v sekci Komentované diskografie - Marek Odehnal | foto: Korn

Asi nemá cenu nějak podrobněji představovat americké Korn. Možná překvapivě ale zatím na musicserveru neměli svou komentovanou diskografii. A protože se už za pár dnů představí v Praze jako jedni z headlinerů festivalu Sonisphere, rozhodli jsme se tento rest nyní napravit.

Korn
© Daniel Hlaváč / musicserver.cz
O zcela zásadním významu a vlivu Korn na světovou rock/metalovou scénu 90. let svědčí mnoho věcí, ale v úvodu zmíním jen jedinou. Sem tam se v historii populární hudby představí kapela, z nichž jeden člen začne používat nový a neotřelý styl hry na svůj nástroj. V případě Korn se však jednalo o celou skupinu - Davisova kombinace řevu, rapu, zpěvu a skotských dud (!) představovala daleko zlejší a negativnější projev než u tehdejších crossoverových titánů Faith No More a Red Hot Chili Peppers. Podladěné sedmistrunné kytary kytaristů Heada a Munkyho podobným způsobem do té doby taky málokdo používal, stejně tak jako svébytný basový projev Fieldyho, kde výsledný zvuk má prim před hráčskou technikou. A dynamické a úsečné bicí Davida Silverii v době, kdy měla v thrash a death metalu stejně jako v hardcoru hlavní slovo rychlost a dvoukopákové salvy, měly rovněž svoje osvěžující kouzlo. Jak se ale kapela zapsala do historie svými řadovými deskami (v přehledu tedy nenajdete výběrovky ani živák "MTV Unplugged"), se dočtete na následujících řádcích.


Korn (1994)

Stopáž: 65:32
Hodnocení: 6/10
Zásadní skladby: Blind, Clown, Shoots And Ladders

Korn - Korn
© facebook interpreta
Davisovo hysterické zvolání "Are you ready?" hned na začátku úvodní "Blind" má až kafkovský rozměr, protože přesně vystihuje revoluci, kterou toto bez nadsázky jedno z nejvlivnějších rockových alb 90. let přineslo. V době, kdy svět ještě stále oplakával Kurta Cobaina a Nirvanu a oheň světové popularity grunge pomalu dohasínal, se ze zaplivaných kalifornských skateových klubů o slovo přihlásila možná ještě frustrovanější a nasranější kapela, která dané emoce navíc vyjádřila ještě daleko extrémnějšími výrazovými prostředky.

K tomu přidejte špinavý a maximálně autentický garážový zvuk a zhmotnělé vnitřní démony Jonathana Davise a máte tu nejtemnější metalový debut do první desky Black Sabbath. Přesto, ačkoliv šlo u hudební revoluci, skladatelsky se na debutu pětice ještě hledala a dobrá polovina víc jak hodinové stopáže se dá docela dobře označit za vatu. Na první desku sice ortodoxní fans nedají dopustit, ale do pozdějších hudebních skvostů a smash hitů měli Korn ještě hodně daleko.


Life Is Peachy (1996)

Stopáž: 48:10
Hodnocení: 7/10
Zásadní skladby: A.D.I.D.A.S., Good God, No Place To Hide

Korn - Life Is Peachy
© facebook interpreta
Druhé album si svou temnotou, zvukem i psychopatickou atmosférou v ničem nezadá s debutem. Přesto zde už dřívější neurotické výboje začaly pomalu dostávat písňovou formu a kapele přineslo první hit i videoklipový chartbreaker v pravém slova smyslu v podobě songu "A.D.I.D.A.S.". Umírnila se i stopáž na zhruba tři čtvrtě hodinu a tato časová jednotka se pak stala nepsaným standardem pro délku nu-metalových nahrávek v dalších letech.

Mezi nejzajímavější písně patří kromě zmíněného singlu miniatura "K@#0%!" (jeden z nejvulgárnějších textů v historii hudby vůbec :), "Wicked" s hostujícím Chinem Morenem z tehdy spřízněných Deftones a závěrečná bolestná agónie "Kill You", kterou Jonathan věnoval svému otci a při jejímž nahrávání málem prodělal nervový a psychický kolaps.


Korn vs. Deftones

Vzájemné vztahy obou pionýrů nu-metalu v průběhu let připomínaly italské manželství. Když někdy kolem roku 1992 začaly obě formace poprvé vystupovat a v půli 90. let vypustily své debuty, pojilo je vřelé přátelství semknuté scény. V průběhu let, kdy Korn dosáhli celosvětově mnohem větších komerčních úspěchů, začali Deftones trošku žárlit na své úspěšnější kolegy a především se pak velmi důrazně distancovali od žánru, který sami spoluvytvořili. Doslova uváděli, že nechtějí být označování stejnou škatulkou jako kapely typu Linkin Park, Limb Bizkit nebo Staind a i z toho důvodu několik let odmítali vystupovat na putovním žánrovém festivalu Family Values. Když Korn tento festival v roce 2006 vzkřísili, účast Deftones byla významným aktem znovusbratření. Vše pak dovršila vážná autonehoda basáka Deftones Chi Chenga v roce 2008. Od té doby jsou vztahy mezi oběma titány alternativního metalu opět vřelé.

Follow The Leader (1998)

Stopáž: 69:01
Hodnocení: 8/10
Zásadní skladby: Freak On A Leash, Got The Life, Dead Bodies Everywhere

Korn - Follow The Leader
© facebook interpreta
Třetí album, výměna producenta, čitelnější, ale i uhlazenější zvuk a definitivní průlom do světové i komerční rockové extraligy. Album bývá často adorováno jako nejlepší deska Korn i žánrový počin obecně. To si zase nemyslím, ale z hlediska dalšího vývoje a postavení skupiny jde bez diskuzí o album nejdůležitější. Skladby "Freak On A Leash" a "Got The Life" se staly absolutními top hity a především prvně jmenovaná se svým videoklipem, který bývá v různých žebříčcích o nejlepší hudební videa všech dob řazen hodně vysoko po stránce nápadu i provedení, byla téměř v nestálé rotaci na MTV. Kapela také začala jezdit světová turné už ne jako nadějná předkapela Metalliky nebo Megadeth, ale jako světová megastar a headliner, totéž platilo i pro festivaly.

Na nahrávce najdete i několik skoro čistě hiphopových kolaborací s lidmi jako Ice Cube nebo Fred Durst z tehdy začínajících Limp Bizkit, stejně jako řadu skrytých songů, hluchých pauz mezi nimi a dalších podobných srandiček. Ty ale celou kolekci zbytečně rozmělňují, a dělají z něj tak trochu pejskokočičkovský dort. Samotné regulérní skladby s typickým rukopisem Korn ale patří mezi to nejlepší ve tvorbě kukuřičných dětí.


Issues (1999)

Stopáž: 53:10
Hodnocení: 10/10
Zásadní skladby: Falling Away From Me, Make Me Bad, Somebody Someone, Dirty

Korn - Issues
© facebook interpreta
Asi řada lidí by čekala, že po megaúspěchu minulé desky budou Korn tři roky na světovém turné, a co se týče jejího následovníka, dají si zasloužený několikaletý oddech. Korn však byli tehdy v životní formě, práce jim šla pěkně od ruky a už za pouhý rok se přihlásili s dalším albem, které navíc já osobně považuji za jejich nejlepší počin. Mimo jiné i proto, že obsahuje všechno to, čím byli Korn tak vlivní a revoluční, přičemž si ponechali tvrdost a obecně svůj zvukový trademark, ale zároveň už významně naznačili zpěvnost a hitovost , která se stala charakteristická pro jejich tvorbu v dalším desetiletí.

Nahrávka má zvláštní psychedelický zvuk, je v jakémsi oparu a tuto náladotvornost a divné pocity ještě dotváří Davisovy časté hrátky se zpěvovými efekty a vokodérem. Najdeme zde řadu podivných zvukových koláží a intermezz, které právě Jonathan i nabubnoval. Mezi tím tu máme celou řadu úderných hitovek, které se ve třech případech dočkaly povedených nákladných videoklipů. Zajímavosti také je, že cover alba je dílem vítěze výtvarné soutěže mezi fanoušky, přičemž další tři umístěné návrhy zdobí obal limitovaných edic pro různé světové regiony. Hudebně tady jde ještě stále o staré Korn, kteří však obrovsky vyrostli jako skladatelé a své tvorbě dodali novou uměleckou přidanou hodnotu.


Untouchables (2002)

Stopáž: 58:47
Hodnocení: 9/10
Zásadní skladby: Here To Stay, Thoughtless, Alone I Break
Recenze

Korn - Untouchables
© facebook interpreta
Jak se čtvrté album dostalo k fanouškům až nečekaně brzy, na pátý zásek si museli počkat dlouhé tři roky. Korn, věrni svému nepsanému pravidlu nestát na místě a neopakovat se, to tentokrát zkusili zase trochu jinak a po magorovi Rossu Robinsonovi a zkušených guru tehdejších metalových desek Tobym Writeovi a Brendanu O'Brienovi oslovili tentokrát perfekcionistu Michaela Beinhorna. Ten má na svědomí třeba úspěšnou desku Soundgarden "Superunknown" a známý je také ze spolupráce s Red Hot Chili Peppers, Marilyn Manson nebo Ozzym Osbournem. Album se zapsalo do historie i jako jedno z nejnákladnějších, protože jeho natáčení stálo rovné čtyři miliony dolarů. Přestože tak výsledný materiál dostal opravdu mohutný a spektakulární zvukový kabát, nechce se té obrovské částce věřit. A může to vypadat, že šlo hlavně o tehdy na vrcholu popularity se nacházející Korn ukázat světu postoj because we can...

Hudebně pak skupina ještě více rozvíjí melodičnost z "Issues", zcela se vytratily hiphopové prvky v hudbě i image kapely, stejně jako Fieldyho drnčivá basa, všemu vládnou propracované aranže a ponuré gotické melodie. Je to rozhodně nejmetalovější deska Korn v klasickém slova smyslu, a pokud vám na nich vždycky vadily některé nu-metalové prvky, tohle album se vám určitě bude líbit. Bohužel, tehdejší megalomanství opět ovlivnilo stopáž a být nahrávka o dva, tři songy kratší, určitě by zcela dokonalá. Přesto jde rozhodně o jedno z nejhodnotnějších alb v diskografii kapely.


Take A Look In The Mirror (2003)

Stopáž: 56:42
Hodnocení: 7/10
Zásadní skladby: Right Now, Did My Time, One (Metallica cover - bonus track)
Recenze

Korn - Take A Look In The Mirror
© facebook interpreta
Vzhledem k uměleckým ambicím a z toho vyplývající nesnadné stravitelosti minulého alba, stejně tak jako jeho předčasný únik na internet čtvrt roku před jeho vydáním, se deska dočkala v porovnání s minulými blockbustery mizerných prodejů. To vzhledem k enormnímu rozpočtu na jeho nahrávání, zřejmě i pod tlakem vydavatelství, Korn poprvé donutilo upřednostnit ekonomické hledisko před hudebním přáním a už za rok na trh vehementně vtrhla novinka, která šla old school fans na ruku, jak jen to šlo. Retrospektivní název, historické fotky z počátků v bookletu, návrat a ještě větší vytažení Fieldyho basy, než kdy dřív, Davisova teplákovka Adidas a dudy, produkce v režii samotné kapely, rapový song s hostujícím nigga gangsterem Nasem, to vše mělo zajistit dobré prodeje a návrat na komerční výsluní.

Album je to u fans poměrně populární, a i když je to docela rychlokvaška, většina skladeb má jen kolem tří minut a na nějaké mnohovrstevnaté aranže se tentokrát rozhodně nehrálo, je to rozhodně nejtvrdší položka Korn s brutálním zvukem. Pokud zrovna nechcete moc přemýšlet a máte chuť dveře rovnou rozrážet vlastní hlavou, tak vás tahle deska určitě uspokojí. Sice jim tu naštvanost už nevěříte jako dřív, ale v tomhle případě to ani tak nevadí, protože zde zabíjí už samotná zvuková tvrdost.


See You On The Other Side (2005)

Stopáž: 61:02
Hodnocení: 8/10
Zásadní skladby: Twisted Transistor, Coming Undone, Tearjerker
Makrorecenze

Korn - See You On The Other Side
© facebook interpreta
Nový začátek - tak se dá nejlépe charakterizovat tato deska. Nový hudební směr, sound, vydavatelství a především odchod klíčového kytaristy a skladatele Heada, který se rozhodl zapojit do Ježíšova božího stáda na Zemi a dát chlastu, drogám a rocknrollu navždy vale. Deska způsobila velký šok nejen skalním příznivcům angažováním disko producentského týmu The Matrix , Atticuse Rosse a hudební náplní mixující Korn s Nine Inch Nails, Marilynem Mansonem a Depeche Mode.

Na albu najdete spoustu skvěle zaranžované elektroniky, zvláštních nálad a i textově se nese v jiném stylu, než Davisova lyrika typická po všechny ostatní desky. I když jde podobně jako v případě "Untouchables" o umělecky velmi hodnotnou kolekci, fanoušci nebyli sto skousnout tu rapidní výměnu kytarového zvuku za syntetickou elektroniku a z hlediska prodejů deska opět nedopadla moc dobře. Jenže nebylo všemu zlému konec.


Untitled (2007)

Stopáž: 48:47
Hodnocení: 5/10
Zásadní skladby:Evolution
Makrorecenze

Korn - Untitled
© facebook interpreta
V mezičase mezi těmito dvěma nahrávkami opustil kapelu další klíčový člen, bubeník David Silveria, který se rozhodl uložit bicí do garáže a věnovat se už jen rodině a podnikání ve své restauraci. Novinku tak formace nahrávala už jen jako trojice, přičemž se na ní podíleli hned tři bubeníci. Koncertní turné pak s nimi odjel Joey Jordison ze Slipknot, když navíc na část šňůry musel kvůli vážným rodinným důvodům opustit kapelu i kytarista Munky, a z původní pětice tak zůstali jen dva členové, nejednomu člověku na mysl přišla slova jako revival či brzký konec jedné legendy.

Celá tahle situace se zachytila i do drážek CD, kdy zvukově Korn pokračují v elektropopových aranžmá, ale v samotném základu nabízejí ty nejhorší skladby ve své historii. Některé kousky jsou tak křečovité a kýčovité, že se jeden až stydí, že býval fandou téhle druhdy jedinečné formace. Po všech stránkách byla tahle deska jeden velký omyl a kvalitativní místo na samém chvostu v diskografii bakersfieldských jí náleží zcela po právu.


Korn III: Remeber Who You Are (2010)

Stopáž: 44:37
Hodnocení: 6/10
Zásadní skladby: Oildale (Leave Me Alone), Pop A Pill, The Past
Recenze

Korn - Remember Who You Are
© facebook interpreta
Po posledních dvou komerčních propadácích nastal čas pro další návrat ke kořenům, který se v podobě zatím poslední desky z loňského roku povedl tak na půl. Návrat producenta prvních dvou alb Rosse Robinsona, analogový typ nahrávání v duchu jen členové kapely celou dobu spolu v malé místnosti, garážový zvuk, návrat Fieldyho zvukového trademarku, na dřeň ořezaná aranžmá a snaha o maximální intenzitu a autentičnost. I když jim to opět nemůžeme věřit, v těchto bodech se záměr opravdu vydařil a deska zní hodně oldschoolově.

Stejně tak se zde poprvé albově představil nový bubeník a jediný oficiálně přijatý nový člen kapely od odchodu Heada, Ray Luzier, jenž zde skvěle předvádí, jakým je mistrem svého řemesla. Na druhou stranu, jeho technicky brilantní hra a naopak snaha znít co nejvíc jako na debutu, moc nekoresponduje s úsporným stylem hry původního bubeníka Silverii. Hlavním problémem je ale opět kvalitativní nevyváženost předkládaného materiálu, kde sice najdeme několik opravdových hymen, ale taky řadu zcela průměrných nezáživných věcí. Z tohoto pohledu se nepodařilo dosáhnout úrovně většiny skladeb na "Take A Look In The Mirror".


Co říci závěrem? Když se podíváte na fakt, že to na posledních dvou deskách Korn zkoušeli jak zvukově progresivně, tak analogově oldschoolově a ani jednou to rozhodně nedopadlo nijak přesvědčivě, nezbývá než tento článek zakončit pesimistickým rozuzlením, že Korn už jsou prostě kompozičně vyšťavení a že se od nich nějaké albové bomby asi už nikdy nedočkáme. Chystané EP, na kterém se spojili s několika osobnostmi elektronické scény, taky moc slibně nevypadá. Jediná možnost obrody je tak v reunionu původní sestavy, neboť Headovy kytary a nápady jsou přesně to, co současným Korn chybí. Jinak se můžou zařadit po bok svých vzorů z Metalliky, když budou příští roky žít jen ze svého jména a slavné minulosti…

NÁZORY
  • Pěkné shrnutí... (Luckass, 09.06.2011 11:54) Reagovat

    Po té co jsem zahodil svoji kazetu s výběrem diska a začal se orientovat na kytarovější styl hudby, po chvíli jsem narazil na Korn a tak nějak na nich po celou dobu vyrůstal. K jednotlivým deskám bych řekl zhruba to samé co pan recenzent. Osobně za nejlepší album považuji také Issues, pak Untel, FTL, LIP...A je jasné že tihle kluci to měli zabalit hned po první výběrovce. Možná už před SYOTOS i když to oproti posledním 2 albům byla aspoň nějaká snaha vytvořit něco nového:)

  • KORN...... (Láďa, 09.06.2011 12:54) Reagovat

    moje srdeční záležitost....poslouchám je od roku 96, viděl jsem je několikrát naživo, ještě teď si vzpomínám jak jsem je poprvé viděl v v Rakousku na fesťáku (04, nezapomenutelné, 80000 lidí).....samozřejmě odchody Davida a hlavně Heada kapelu hodně negativně ovlivnili.....nic proti Rayovi, ale Davidovi bicí byli rytmicky lepší a Munky bez Heada na to nestačí.....ale třeba překvapí svojím solovým projektem Fear and the Nervous System, uvidíme.....ale vždycky si je rád poslechnu, hlavně Jonathanův zpěv, podle mého jeden z nejlepších ve svém žánru !!!!!.....doufám že mě kapela ještě s něčím překvapí........KORN for EVER !!!!!

  • dobrej článek (hofec, 09.06.2011 13:00) Reagovat

    každopádně bych dal follow the leader z mého pohledu asi nejvýš, na druhý life is peachy, na třetí issues, po untouchables už to pro mě nejsou korni jaký mám rád :))

  • korn (hofec, 09.06.2011 13:01) Reagovat

    a každopádně tahle kapela ovlivnila to že sem začal na bicí :))

    • Re: korn (Luckass, 09.06.2011 14:45) Reagovat

      tak to mame stejne jen s tim rozdilem ze ja zacinam porad:D. ta kapelo ovlivnila hodne lidi i zanr skoda ze to nezabalila driv a nodesla tak se vsi pocestnosti a na vrcholu.

      jinak nazivo(r. 2005 T-mobile arena, Praha) byli neuveritelni. pekny zazitek. co chybelo k dokonalosti bylo zahrani skladby No Ones There:)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trent Reznor: "Streamovací služby jsou pro umělce smrtelnou ránou" (13.04.2024 14:38)
- Video: Depeche Mode se loučí s érou desky "Memento Mori". V "People Are Good" hledají to dobré v nás (06.04.2024 08:00)
- Video: Ozzy Osbourne je stále v plné síle. Na desku kytaristy The Cult Billyho Morrisona nazpíval výborný song "Crack Cocaine" (23.03.2024 18:00)
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu