Pitbull se zakousl do britské jedničky

22.05.2011 23:16 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Vítězství v singlovém žebříčku slaví Pitbull s partou tří dalších známých týpků, kteří mu tentokráte solidně píchli. Poslední týden své nadvlády slaví Adele, kterou na jedničce téměř se stoprocentní jistotou příští týden vystřídá samozvaná Mother Monster.
Pitbull - Give Me Everything
© facebook interpreta
Konečně se nám to pořádně rozhýbalo. I když - přiznám se, že vítězství Pitbulla je pro mě lehké překvapení. Ta skladba mi nepřijde tak výrazná jako ostatní jeho songy. Na dvojku se tak odsunul minulý vítěz Bruno Mars. V nejlepší desítce tento týden nemáme žádnou novinku, ale Lady Gaga se v ní zjevuje hned dvakrát a to musím zmínit, že na třináctce má ještě promo singl "Hair" a na šestnáctce "Born This Way". Protlačit čtyři singly do nejlepší dvacítky v Británii se ještě nikomu nepovedlo. Nejvyšší novinka je na jedenáctce - Swedish House Mafia zachraňují svět s novým tanečním singlem.

Zklamaně se musí cítit Nicole Scherzinger: ani frajer jako 50 Cent jí nepomohl, aby zopakovala zlatý úspěch "Don't Hold You Breath". Novinka "Right There" je v prvním týdnu oficiálního prodeje až sedmadvacátá. Retro návrat je na devětadvacítce - Jermaine Stewart a jeho klasika z roku 1986 "We Don't Have to Take Our Clothes Off". Do nejlepší čtyřicítky nakoukl už i čtvrtý singl Rihanny z desky "Loud" pojmenovaný "California King Bed". Můžeme čekat opět příčky nejvyšší, zejména díky tomu, že song hraje v reklamě jedné kosmetické společnosti. Čtyřicátá jsou dvojčata Jedward, ti to po X Factoru zkusili v Eurovizi, tam skončili osmí a díky tomu se mohli skoro po roce podívat opět do britského žebříčku.

    Top 10 - singly:
  1. Pitbull (feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer) - Give Me Everything
  2. Bruno Mars - The Lazy Song
  3. LMFAO - Party Rock Anthem
  4. Aloe Blacc - I Need A Dollar
  5. Chris Brown (feat. Benny Benassi) - Beautiful People
  6. Lady Gaga - The Edge Of Glory
  7. David Guetta (feat. Nicki Minaj & Flo Rida) - Where Them Girls At
  8. Lady Gaga - Judas
  9. Snoop Dogg (feat. David Guetta) - Sweat
  10. Jennifer Lopez (feat. Pitbull) - On The Floor

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Užívej si, Adele, prvního místa, příští týden vyjde Lady Gaga a půjdeš do kytek. Po šesti letech vydala nový materiál Kate Bush. Nebo spíše by se hodilo říci renovovaný materiál. Některé její starší písně prošly rekonstrukcí, která jim poměrně sedla. Na svůj výtečný debut navazují na šestce Friendly Fires, kteří si oproti tři roky starému počinu polepšili i žebříčkově. Desátý je objev posledních měsíců. Nizozemka Caro Emerald pějící klidnou jazzovou hudbu, podle některých je to drzejší Norah Jones.

Když jsme u té Norah, tak si k ní připojme ještě Jacka Whitea a Danger Mouse a hned se dostaneme k albu "Rome", které startuje na dvacítce. Náhlé zjištění Britů, že existuje Aloe Blacc, pomohlo jeho loňskému počinu objevit se v nejlepší čtyřicítce, konkrétně na šestadvacáté šprušli. Až pětatřicátá je novinka Mobyho "Destroyed". Čtyři místa za ním je formace z Ohia Mona, jež celý svůj eponymní debut natočila na evropské půdě a také ho tady prvně otestuje, než s ním vyrukuje na americké posluchače.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. N Kate Bush - Director’s Cut
  3. Adele - 19
  4. Hugh Laurie - Let Them Talk
  5. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
  6. N Friendly Fires - Pala
  7. Chase & Status - No More Idols
  8. Jessie J - Who You Are
  9. Foo Fighters - Wasting Light
  10. N Caro Emerald - Deleted Scenes From The Cutting Room

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY