shop.musicserver.cz

Ani totální vítězství ani totální průser

Vydáno: 01.06.2011 05:00 v sekci Recenze - David Věžník | foto: facebook interpreta

Je temnou tváří labelu Ed Banger Records, ale zároveň tím, kdo dělá zvuk Ed Bangerů tím, čím je. Daft Punk o něm prohlásili, že jeho remix jejich "Human After All" je ten nejlepší ze všech. A teď - konečně, po letech čekání - vydává svůj debut. SebastiAn a jeho "Total".

6/10

SebastiAn - Total

Vydáno: 30.5.2011
Celkový čas: 51:19
Žánr: electro, nu-rave

Skladby: Hudson River, Love In Motion (ft. Mayer Hawthorne), Tough Games, Embody, Ross Ross Ross, Fried, Kindercut, Water Games, Total, Jack Wire, C.T.F.O. (ft. M.I.A.), Cartoon, Arabest, Prime, Mean Games, Tetra (ft. Gaspard Auge of Justice), Motor, Night, Yes, Bird Game, Doggg, Frustra

Vydavatel: Ed Banger Records

Úvodní slova z perexu samozřejmě (nebo spíše překvapivě, he he) nejsou z hlavy autora recenze, byť by si to velmi přál, neb jsou to slova povedená. Pocházejí z popisku k videu k SebastiAnovu singlu "Embody" na oficiálním YouTube.com kanálu Ed Banger Records. Klip režíroval další kumpán z labelu - So Me - a laskavý čtenář ho může zkouknout pod textem.

Mimochodem, autor oněch citovaných řádků, jenž žel veřejnosti zůstal utajen (respektive nepodepsán), popisuje zmíněný pilot jako situaci, kdy se SebastiAn potká s Princem v Paříži a společně si dají červené víno, které popíjejí v zakouřeném sklepě z jedné sklenice.

Po prvním poslechu

Zlatí Boys Noize a jejich "Oi Oi Oi". Tohle je teda výplach... Teď už jen zbývá rozhodnout, jestli výplach v dobrým, nebo výplach ve špatným.

Ovšem abychom se dostali k podstatě mýho jádra: šest let od vydání prvního singlu "H.A.L." přichází Sebastian Akchoté, třicetiletý Boloňan, s dlouhohrajícím debutem. Ten má být, soudě dle počtu skladeb a stopáže, zřejmě totálním pohledem na jeho dosavadní tvorbu. I když... zrovna třeba zmíněný "H.A.L." na desce "Total" nenajdeme. Ovšem jinak je v tracklistu spousta BastiAnových zásadních kousků: "Ross Ross Ross", "Motor" nebo vynikající a nesmrtelná, skoro až heavymetalová odpalovačka "Doggg", která jako "Dog" vyšla na edbangeří kompilaci s pořadovým číslem tři.

A co novější a fungl nové kousky? Hostovačky táhnou, a tak i tady jich pár najdeme: v "Love In Motion", která jako by vystihovala fázi, kdy SebastiAn s Princem stáhnou třetí flašku toho vína, si zapěje Mayer Hawthorne, v "C.T.F.O" si zarapuje londýnská Srílančanka M.I.A. a song si hodně stáhne na svou stranu. Nejpovedenější kolaborace (protože to je tak povedená spolupráce, že se to skoro až nehodí) se ovšem vyloupla z happeningu s Gaspardem Augém ze spoluustájených Justice. "Tetra" postavená na "ujebaném" syntetickém cembalu vylétne z "Totalu" při každém poslechu jako pěst mířená přesně na vaše ušní bubínky. Tip na singl? Nebo radši ať zůstane pokladem jen pro ty, co objevovat chtějí?

A co ostatní z olbřímí množiny dvaadvaceti tracků (počítaná i intra, outra a interludy)? Pověste mě za koule do průvanu, ale těžko, přetěžko vzpomenout další výraznější kousky. Snad jen funky-disco jízda "Kindercut", disco-funky (sic!) jízda "Arabest" a s přivřenýma ušima orchestrová "Prime". V padesáti minutách "Total" sice nabízí klasické SebastiAnovy trademarky (agresivní kopáky, kompresory na maximum, slapované basy podpořené výraznými syntetizátory prohnané nejrůznějšími, zpravidla co nejhlučnějšími a nejagresivnějšími, efekty, nechybí ani trademark největší - důraz na osmou dobu), ale v součtu a podtrhu je toho všeho na jednoho až tak nějak moc.

Top 5: SebastiAnovy remixy

Krom vlastní tvorby SebastiAn nu-ravem poblázněnou veřejnost zaujal řadou svých remixů, ostatně v roce 2008 u Ed Banger Records vyšla jeho kompilačka "Remixes". I v nich pochopitelně hojně využívá své trademarky (viz odstavec výše), čímž jim vtiskuje svůj nezaměnitelný (jakkoliv časem obehraný a průhledný) rukopis. Vybrali jsme pro vás pět nejpozoruhodnějších, nejcharakterističtějších a nej-...:

5. Editors - Camera

4. Kavinsky - Testarossa Autodrive

3. Das Pop - Fool For Love

2. Rage Against The Machine - Killing In The Name

1. The Who - Baba O'Riley

"Total" je maximalistický počin. Možná přišel trošku s křížkem po funuse, možná obsahuje víc vaty, než by bylo zdrávo, možná obsahuje víc vaty, než by bylo zdrávo, jen proto, že přišel trošku s křížkem po funuse.


NÁZORY
  • skoda (jarecek, 01.06.2011 06:57) Reagovat

    nemalo dobrejch napadu utopenejch ve starnouci zvukovy bance ed bangers a celkove nedotazenosti. takovej siriusmo podobnou latku zpracoval cca ctvrt roku zpatky lepe. vyhrady by se sice taky nasly, ale deska je zvukove i zanrove napaditejsi + soudrznejsi.

    • Re: skoda (qwertz, 04.06.2011 13:55) Reagovat

      mne teda siriusmo prisel docela nudnej a to mam jeho ep rad. sebastianovo album me hned chytlo a je to fajn jizda, i kdyz s nicim novym neprisel:)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tohle bude "Hyperdrama"! Justice v dubnu vydají čtvrtou řadovku, v pilotní ochutnávce hostují Tame Impala (30.01.2024 16:14)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Video: London Grammar jsou v "Dancing By Night" se SebastiAnem opět čarokrásní (10.07.2023 17:01)
- Minirecenze: M.I.A. je s energickým albem "MATA" zpátky na scéně (19.10.2022 16:30)
- Audio: M.I.A. připravuje šestou řadovku. Fanoušky teď škádlí eklektickou skladbou "Beep" (06.10.2022 13:07)
- Naživo: Jessie Ware + Polsko = VSL. Závěr Open'eru patřil jí i The Killers (12.07.2022 16:49)
- Na značce Third Man Records vyjde "Camille", nevydané album Prince z roku 1986 (21.03.2022 18:23)
- Nové desky 38/2021 - od Mig 21 přes Poppy po Vladimíra Mišíka (29.09.2021 17:05)
- Nové desky 30/2021 - od Billie Eilish přes Bleachers po Prince (03.08.2021 08:10)
- Audio: Soulová balada "Born 2 Die" láká na trezorové album Prince (06.06.2021 17:15)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu