shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 16. týden

Česká rádia vzali útokem Milk & Sugar

Vydáno: 27.04.2011 18:20 v sekci České hitparády - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Rádia i prodejny hlásí pro tento týden střídání stráží. Zatímco z obchodů začala opět mizet poslední deska Kabátu, v rádiích máme jedničku úplně novou. Důvod k jásání ale není, protože skladba "Hey (Nah Neh Nah)" aspiruje na to, stát se dalším "We No Speak Americano".

Milk & Sugar vs.Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
© facebook interpreta
RÁDIA - Remix skladby "Hey (Nah Neh Nah)" belgických Vaya Con Dios, o který se postaralo DJské německé duo Milk & Sugar, je postavené na stejném fíglu jako "We No Speak Americano" australských Yolanda Be Cool - tedy předělávka jazzovo/latino laděné skladby, která je následně upravená, aby zněla současně a mohla se hrát ve všech možných komerčně zaměřených klubech. Evidentně to funguje a není divu, že "Hey (Nah Neh Nah)" je momentálně nejhranější skladbou v českých rádiích. V těsném závěsu je reklamou proslavená "Over The Rainbow" dnes již bohužel mrtvého havajského písničkáře Israela Kamakawiwoʻoleho. Na třetí místo byla odsunuta jednička z minulého týdne "Hello" producenta Martina Solveiga a Dragonette. Dále jsou v TOP 10 změny minimální. Zmínil bych snad jen desáté místo, na které se vrátili Taio Cruze a Kylie Minogue se společným singlem "Higher".

Nejúspěšnější novinkou tento týden je singl slovenské zpěvačky Kristiny "Pri oltári". Skladba, která je ze zpěvaččina druhého alba "V sieti ťa mám", je tento týden padesátá sedmá. Další novinkou je naše stará známá Lady Gaga a její druhý singl z chystané desky "Born This Way". Kontroverzní "Judas" je šedesátý třetí. Britský rapper Tinie Tempah spojil síly se zpěvačkou Ellie Goulding a vznikla z toho skladba "Wonderman". V britské hitparádě to bylo dvanácté místo. Jak se asi bude dařit singlu u nás? Zatím je to šedesáté šesté místo.

Pak máme v hitparádě ještě další dvě novinky - nový singl Pitbulla "Give Me Everything (Tonight)" na osmdesátém třetím místě a především "Party Rock Anthem" od Američanů LMFAO na místě devadesátém devátém. Předpokládám, že tenhle singl, který je momentálně první v UK, půjde rychle nahoru.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  2. ▬ Israel Kamakawiwoʻole - Over The Rainbow
  3. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  4. Jennifer Lopez & Pitbull - On The Floor
  5. Avril Lavigne - What The Hell?
  6. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  7. Pink - Fuckin' Perfect
  8. ▬ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  9. Katy Perry - Firework
  10. Taio Cruz feat. Kylie Minogue - Higher

Top 100 RÁDIO 16/2011 - novinky:
57. Kristina - Pri oltári
63. Lady Gaga - Judas
66. Tinie Tempah & Ellie Goulding - Wonderman
83. Pitbull & Ne-Yo & Afrojack & Nayer - Give Me Everything (Tonight)
99. LMFAO/Lauren Bennett/Goonrock - Party Rock Anthem

Kabát - Banditi Di Praga
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pokud jde o prodejny, tam se nám to vrací do starých kolejí. Je to neuvěřitelné, ale Kabát je opět první. Pro kapelu je to už třináctý týden na prvním místě a dvacátý v TOP 10. Jen tak pro zajímavost - předchozí album "Corrida" bylo první pouze šest týdnů, ale v TOP 10 se udrželo celých 40 (!) týdnů po sobě. Uvidíme, zda-li se novinka "Banditi Di Praga" udrží v žebříčku také tak dlouho. I další dvě místa hlásí návraty. Na druhé pozici je zpátky Lucie Bílá s "Duety naBílo", třetí jsou po dvou týdnech opět Nightwork a s nimi i album "Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa". Jednička z minulého týdne, Debbi, je s debutem "Touch The Sun" čtvrtá. Jinak zbytek desítky se víceméně podobá té z minulého týdnu (s tím, že do desítky se vrátila tři známá jména, a to Hana Hegerová, Marie Rottrová a Xindl X).

Na novinky je tento týden prodejní hitparáda chudá, ale něco málo se najde. Na sedmnáctém místě je výběr "Top Of The Clubs Vol. 1", který obsahuje české rádiové jedničky jako například "Barbra Streisand", "Hello", "Hey (Nah Neh Nah)" nebo "We No Speak Americano" (takže ještě aby se neprodával). Třicáté je skotské klasické hardrockové uskupení Nazareth a jejich už v pořadí dvacáté druhé album "Big Dogz". Poslední novinkou pak jsou němečtí Guano Apes. Jejich combecková deská "Bel Air" je čtyřicátá sedmá. A to je vše přátelé - tádý dádý dá!

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Banditi Di Praga
  2. Lucie Bílá - Duety naBílo
  3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  4. Debbi - Touch The Sun
  5. Luboš Pospíšil & 5P - Chutnáš po cizím ovoci
  6. Foo Fighters - Wasting Light
  7. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  8. Marie Rottrová - Zlatá kolekce 1968/2010
  9. Xindl X - Praxe relativity
  10. ▼ Různí - Taneční Liga 128

TOP 50 Prodejní 16/2011 - novinky:
17. Různí - Top Of The Clubs Vol. 1
30. Nazareth - Big Dogz
47. Guano Apes - Bel Air

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 16. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Over The Rainbow (Doupik, 28.04.2011 00:40) Reagovat

    Nesleduju televizi. Můžete mi říct, jak se tam dostalo to Over The Rainbow? Vím akorát, že to zpíval jeden zhulený nezpěvák.

    • Re: Over The Rainbow (Vojta, 28.04.2011 16:08) Reagovat

      Pripouju se a zadam vysvetleni!:D

      • Re: Over The Rainbow (ignorand, 28.04.2011 16:53) Reagovat

        vzhledem k tomu, že je to v české rádiové top100 19. týden, tak za to žádný zhulený zpěvák určitě nemůže

        • Re: Over The Rainbow (Jakub Malar, 28.04.2011 17:09) Reagovat

          Mně by to taky zajímalo, každopádně tady je vysvětlení ze 49. týdne minulého roku od uživatele DJ Peet,: "Ta píseň se začala hrát u nás až nyní proto, že se až nyní stala hitem v sousedních státech, a to především v Německu a Rakousku. A může zato reklama. Píseň byla použita jako hudební podklad pro reklamní kampaň práškového cukru "Wiener Zucker" a jen za několik týdnů zaznamenala statisíce oficiálních digitálních downloadů."

          Tuším, že to asi bude asi tahle reklama http://youtu.be/2DDgxCeIxmY

          Pak to taky bylo tady: http://youtu.be/cBx7YLUXCvo

          Máte někdo ještě nějaké jiné vysvětlení?

    • Re: Over The Rainbow (ignorand, 28.04.2011 16:55) Reagovat

      jinak chápu, že porota v hale slyší velký kulový, ale od redaktorů "musicserveru" bych čekal, že rozeznají "zpěváka" od "nezpěváka", evidentně čekám moc.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu