shop.musicserver.cz
Top 10: Nejlepší svatební klipy

Top 10: Nejlepší svatební klipy

Vydáno: 26.04.2011 05:00 v sekci Publicistika - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Říká se, že svatba je jedním z nejdůležitějších dnů v životě. Na jeden takový den se nyní připravuje i celá Velká Británie, čeká ji totiž veselka královských rozměrů. Princ William a Kate Middleton si 29. dubna řeknou své ano, a tak jsme se rozhodli připomenout si deset zajímavých svatebních klipů.

Princ William a Kate Middleton
© digitalspy.co.uk
Královna Alžběta II. (která nedávno oslavila pětaosmdesáté narozeniny) a všichni její poddaní mají důvod k oslavám. Díky této velkolepé svatbě mají totiž v Británii den volna navíc, který jistě stráví u televize a internetu, kde se bude vysílat přímý přenos z místa svatby - Westminsterského opatství. Těžko říci, kolik dostanou Catherine Elizabeth "Kate" Middleton a William Arthur Philip Louis topinkovačů jako svatební dar, ale už teď je jasné, že ani hudební hvězdy nezůstávají pozadu a nadělí to, co jim jde nejlépe. Třeba zpěvák George Michael královskému páru jako dar složil píseň. Pojďme se podívat na desítku zajímavých videoklipů, ve kterých se objevuje motiv svatby.

10. místo: Katy Perry - Hot'n'Cold (2008)

Katy Perry - Hot N Cold
Není horší představy, než že vám od oltáře uteče váš vysněný protějšek. Katy Perry se po líbačkách s dívkama nakonec rozhodla pro partnera opačného pohlaví, jenže ani s ním to neměla lehké. V klipu k hitovce "Hot'n'Cold", jež v roce 2008 dobyla hitparády v patnácti zemích, ho nahání, seč jí síly stačí. Zároveň si při tom prozpěvuje jednoduchý text o nerozhodném mládenci, který mění názor tak často, jako se holky převlíkají. To ten její chlapec, britský bavič a občasný moderátor Russel Brand, je rozhodný dostatečně. Zpěvačku si na podzim roku 2010 vzal v exotické Indii, a to dokonce na stejném romantickém místě, kde Katy požádal o ruku.

9. místo: Panic! At The Disco - I Write Sins Not Tragedies (2006)

Panic At The Disco - I Write Sins Not Tragedies
Ne vždy je samozřejmě hlavním uličníkem ve svatebních klipech muž! Za ušima mají i nevěsty. Ta z debutového videoklipu Panic! At The Disco má tolik drzosti, že se muchluje na vlastní svatbě s jedním z hostů. Ženich je ale hlava skopová, a ačkoli mu to jak v klipu, tak v textu písně všichni tlučou do hlavy, přesvědčit se nechá, až když všechno chudák spatří na vlastní čočky. Svatební video Paniců k singlu "I Write Sins Not Tragedies" získalo před pěti lety i cenu pro nejlepší klip roku a píseň je jejich nejúspěšnější singl, na který zatím ničím světobornějším nenavázali.

8. místo: Pet Shop Boys - Heart (1988)

Pet Shop Boys - Heart
Láska až za hrob aneb jak může (zcela nečekaně) dopadnout vaše první společná manželská noc. Když svou vyvolenou přenesete přes práh do svého bytečku (v tomto případě tajemného hradu kdesi v hlubokém lese) a před sebou máte velká očekávání, která se jaksi zvrtnou zcela jiným směrem. Klip "Heart" Pet Shop Boys vznikl na základě odkazu německého němého filmu "Nosferatu" (1922) a roli upíra si zde zahrál Ian McKellen. Točilo se na slovinském hradě Mokrice, režie byla svěřena Jacku Bondovi (ten je podepsán i pod filmem PSB "It Couldn't Happen Here") a role nevěsty se zhostila Danijela Čolić.

Trocha hudebně-svatební exotiky

Hélène Ségara - Elle, tu l'aimes...
Tak trochu jiný pohled na svatbu přináší francouzská hvězda Hélène Ségara, která si namísto nevěsty zahrála tu, které ženich utekl k oltáři s jinou. Skladba "Elle, tu l'aimes..." je francouzskou adaptací původně portugalského fado "Canção Do Mar" od tamější legendy Amálie Rodrigues.

Ayumi Hamasaki - M
Japonská megastar Ayumi Hamasaki si motiv svatby vybírá pro své klipy poměrně často a singl "M", kterého se ve výsledku prodalo více než milion kopií, patří mezi ně. Křesťanskou symbolikou napěchovaný videoklip natočil Wataru Takeishi. Ayumi je momentálně šťastně vdaná za rakouského modela Manuela Schwarze.

Tereza Kerndlová - Schody z nebe
Abychom nezapomněli ani na Českou republiku, zavzpomínejme na nedávný hit Terezy Kerndlové. Naoko potetovaná Tereza (mezi nápisy, které zdobí její tělo, je i úryvek z textu písně od Radiohead) si v klipu bere svého vyvoleného, a jedná se tak o jedno z mála svatebních videí, kde není nevěsta odvedena někomu jinému, neutekla s jiným nebo ji nepotkala nějaká nepříjemnost.

7. místo: Leona Lewis - Happy (2009)

Leona Lewis - Happy
Sympatická zpěvačka Leona Lewis, vítězka třetí série britského X-Factoru a miláček ostrovanů v jedné osobě, si prvním singlem "Happy" z druhé desky "Echo" snažila přiživit slávu získanou megahitem "Bleeding Love". Jenže chyba lávky. Leona sice zvolila stejného producenta (Ryan Tedder ze skupiny OneRepublic), natočila tklivý svatební videoklip, ale příliš důvodů být happy neměla, singl totiž nikterak nezaválel. Klip ze slunné Kuby se však povedl na výbornou, natočil ho Jake Nava na konci září roku 2009 a Leona si v něm zahrála smutnou účastnici svatby, na které si její vyvolený bere jinou. A pak že to mají hezký holky jednodušší.

6. místo: Mariah Carey - We Belong Together (2005)

Mariah Carey - We Belong Together
Vymyslet originální zápletku ve svatebním klipu je zřejmě pořádná fuška. Ve většině se totiž objeví sprint ve směru od oltáře a klip Mariah Carey k "We Belong Together" není žádnou výjimkou. Tehdy comeback zažívající Mariah v něm nastávajícímu manželovi utekla spolu s Wentworthem Millerem. Pro ty, kteří by snad kvůli absenci velkoplošných tetování herce nepoznali, připomeňme, že se jedná o hlavní postavu ze seriálu "Prison Break" ("Útěk z vězení"). Celý klip navazoval na ten předcházející ke skladbě "It's Like That". Reálný život je v tomto ohledu pro několikanásobnou držitelku cen Grammy příznivý, zpěvačka je šťastně vdaná. Už podruhé.

5. místo: Sade - No Ordinary Love (1992)

Sade - No Ordinary Love
Hans Christian Andersen napsal "Malou mořskou vílu" již v roce 1836. Jeho pohádky měly hlubší odkaz a ne vždy zrovna veselé zakončení, byly to spíše příběhy s pohádkovými ornamenty a místy pod kůží tepalo škádlení strachu. Příběh překrásné mořské panny, která se zamilovala do prince (lidské bytosti), je klasikou ve svém ranku, jež se nečekaně promítla i do malebného klipu Sade "No Ordinary Love", za nímž stojí její dvorní filmařská spojka Sophie Muller. Dramatický příběh o nevyslyšené lásce i zde končí osamocením a smutkem, musíte však souhlasně uznat, že to Sade v této roli hodně sluší i ve svatebním.

4. místo: Kelly Clarkson - Behind These Hazel Eyes (2005)

Kelly Clarkson - Behind These Hazel Eyes
Co může být pro nevěstu potupnější, než se dozvědět, že ji pan vyvolený podvádí s jinou sukní a ještě ji drze pozve na jejich svatbu? Kelly Clarkson je ale dívčina od rány a udělat hysterickou scénu pro ni není žádný problém. Nevěrníka pošle k šípku a ještě během svatebního obřadu uštědří pár slušných políčků. Song "Behind These Hazel Eyes" americké pěnice není o nevěře jen v klipu. Kelly Clarkson v reálném životě zlomil srdce ex-člen kapely Evanescence, který ji opustil, aby si vzal za ženu svou bývalou přítelkyni. A i díky této malé osobní lapálii vznikl jeden z nejúspěšnějších hitů minulé dekády.

Tak trochu jiná svatba

Chris Brown - Forever
Originální svatební nástup si secvičila parta rodinných příslušníků a přátel na jedné americké svatbě. Jako podklad si vybrali skladbu "Forever" od Chrise Browna a k oltáři přitančili v odlehčeném stylu. Zbývá jen přání, aby to novomanželům vydrželo opravdu forever. Štěstí jim přeje dalších 66 miliónů diváků.

Naďa Urbánková - Svatební průvod
V dnešní době již úsměvně působící hit pětinásobné zlaté slavice Nadi Urbánkové "Svatební průvod" ukazuje pořádnou českou veselku, která by britskou královskou rodinu jistě dostala do kolen. Vesnické prostředí, krajky, kroje, pentličky, dobrá nálada. Zdá se, že Naďa na nic nezapomněla.

Brit + Xtina + Madge - Like a Virgin
O pořádný poprask se postaraly dámy Britney Spears, Christina Aguilera a Madonna, které na udílení MTV Video Music Awards v roce 2003 ukázaly, jak hluboké sympatie k sobě chovají. Nejdříve se spolu políbila Madonna s Britney a poté i s Christinou. Výraz tehdejšího přítele Brit Justina Timberlakea přesně vystihuje pocit, který z toho měla část puritánských Američanů, kteří se po odvysílání ceremoniálu ozvali na protest.

3. místo: The Beatles - The Ballad Of John And Yoko (1969)

The Beatles - The Ballad Of John And Yoko
Květen 1969. The Beatles odpočítávají poslední měsíce svého života. Kdyby to tenkrát fanynky věděly, asi by se zbláznily a umíraly by na žal. Jediný, kdo kvetl a skákal štěstím, byl zamilovaný John Lennon, který napsal song během líbánek v Paříži. Líbánek, které strávil se svou osudovou ženou Yoko Ono. Celá píseň není jen ódou na lásku, ale je i hitparádovou labutí písní The Beatles, neboť "The Ballad Of John And Yoko" je poslední singl The Beatles, který dobyl britské čelo.

2. místo: Duran Duran - Ordinary World (1993)

Duran Duran - Ordinary World
S touto skladbou Duran Duran zažili velký návrat na scénu a našli byste ji na jejich bezejmenném albu, které však díky fotografiím na titulní straně má podtitul "Wedding Album". Každou svatbu je potřeba pořádně zadokumentovat fotograficky (případně nasnímat kamerou, ale asi by to nemělo dopadnout jako v "Lásce nebeské") a to se stalo jakýmsi pojítkem tohoto videa. To vznikalo pod taktovkou Nicka Egana v Huntington Gardens (San Marino, Kalifornie). "Ordinary World" často na svatbách zazní, patří k nejhranějším songům na těchto obřadech a vřele se doporučuje vyslechnout i jeho akustickou podobu.

1. místo: Guns N' Roses - November Rain (1992)

Guns N' Roses - November Rain
Video k "November Rain" patří k mistrovským dílům, jejichž cena za natáčení stoupala do závratných výšin. Společně s "Don't Cry" a "Estranged" tvořilo dokonce jakousi dějovou trilogii, "November Rain" však válcovalo vše, nejenom díky fascinujícím scenériím se Slashem (během jeho sóla), ale hlavně samotným příběhem. Axl Rose se zde ukázal jako vychytralý ženich, tradovalo se totiž, že to byla skutečná svatba s jeho tehdejší přítelkyní Stephanie Seymour, ta však na něj za tento žertík byla naštvána na nejvyšší level (a možná tato skutečnost byla i hřebíčkem do rakve jejich vztahu). Devítiminutový opus však graduje nečekanými zvraty během hostiny a končí u pohřební slavnosti, i to k životu patří. Snad takové peripetie nepotkají i královský pár.


Tím jsme se dostali na konec našeho žebříčku. Nezbývá než popřát budoucím královským novomanželům (a nejen jim) hodně štěstí a vy, čtenáři, nám můžete do komentářů napsat, které svatební klipy vám v žebříčku chybějí.

NÁZORY
  • k Beatles (hell, 26.04.2011 15:12) Reagovat

    Nespletli jste si to s Long a Winding Road? tahle byla poslední písnička od Beatles která dobyla britské čelo

    • Re: k Beatles (Jakub Malar, 27.04.2011 00:58) Reagovat

      Nespletli... Long a Winding Road sice byla jejich poslední jednička, ale pouze ve Spojených Státech ;-)

  • Guns (Fantomas, 28.04.2011 09:56) Reagovat

    Ve sve dobe se tradovalo, ze oddavajici byl skutecny knez a svatba byla tudiz platna. Samozrejme slo o vynikajici reklamni tah, protoze tento drb spolehlive zaujal mnoho bulvarnich platku a propirali to i na mtv. Guns se umeli skvele prodat, o tom zadna.

  • nej svatebni klip (Maty, 28.04.2011 17:52) Reagovat

    U me teda vedou Best Coast a Boyfriend

    www.youtube.com/watch?v=_fjMYI33E8Q

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: "Dancing Star" Pet Shop Boys je poctou všem talentovaným a odvážným (07.04.2024 15:15)
- Video: Justin Timberlake a The Tennessee Kids svůj Tiny Desk Concert naplnili energií a radostí z hudby (29.03.2024 19:58)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Pet Shop Boys se v novém singlu vrhnou do víru tance (22.03.2024 12:41)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu