shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 14. dubna

Adele prvním místem překonala v USA milión

Vydáno: 15.04.2011 10:35 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Deska "21" Adele se stala první letošní nahrávkou, která v USA překonala prodej miliónu kusů. Podařilo se jí to i přes stále minimálně opadající zájem o album, které se však i tak vrátilo na první místo. V singlech se prvních pěst míst ani nehlo, stále vede "E.T." Katy Perry před Rihanniným "S&M".

Katy Perry - E.T. feat. Kanye West
© facebook interpreta
SINGLY - "E.T." Katy Perry si užívá třetím týdnem zlata mezi singly a daří se mu ještě lépe, v downloadech spadl jen o 1 % a v rádiích si ze šestého místa polepšil na druhé za Rihannu, která je v celkovém pořadí druhá. Příští týden však "S&M" zažije boost díky novému remixu s Britney Spears. Já osobně bych ale celkové zlato neočekával, určitě bych ho ale své oblíbenkyni (myšleno Rihanně) přál, bylo by to už její desáté!

Celá první pětka zůstala stejná, za ní si jen Jeremih vyměnil místo s Chrisem Brownem, Jennifer-Lopez spadla o jedno místo na devítku před stacionární Adele. A co ta zbylá osmá pozice? Tam je Britney Spears s "Till The World Ends", tedy na novém maximu. Z posunů v nižších částech nejvíce zaujal Pitbull, jeho "Give Me Everything" vystřelilo z šedesátky až na sedmnáctku, v downloadech dokonce až na devítku, z velké části díky kampani na iTunes. Na tracku hostují Ne-Yo, Afrojack a Nayer, což je žena, jak správně poznamenal posledně čtenář v diskuzi.

Většinu novinek mají na svědomí country zpěváci. Blake Shelton debutoval s "Honey Bee" na vysoké třináctce, skladba zazněla mimo jiné na předávání cen Akademie country hudby. Jason Aldean s "Dirt Road Anthem" skončil na 68. příčce, v poslední desítce debutují Brad Paisley se skupinou Alabama s písní "Old Alabama" a Toby Keith se "Somewhere Else".

Mimo farmáře tu máme rappera Ace Hooda ("Hustle Hard" - 87) a Martina Solveiga, jehož "Hello" se po vedení v taneční hitparádě USA dostalo i do hlavního žebříčku. V ČR ho už máme samozřejmě všichni přeposlouchané, ale některé eurohity se do USA prostě dostanou později (často až na základě použití jako podklad do některého spotu, reklamy, reportáže v TV).

Jen tak mimochodem: "Friday" Rebeccy Black překonalo 100 milionů zhlédnutí na YouTube.com a 160 tisíc placených stažení a objevila se informace, že píseň zazní i v Glee.

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  2. Rihanna - S&M
  3. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  4. Cee Lo Green - F**k You
  5. Lady Gaga - Born This Way
  6. Jeremih feat. 50 Cent - Down On Me
  7. Chris Brown feat. Lil Wayne & Busta Rhymes - Look At Me Now
  8. Britney Spears - Till The World Ends
  9. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
  10. Adele - Rolling In The Deep

Adele - 21
© facebook interpreta
DESKY - "21" Adele se v sedmém týdnu v hitparádě opět vrátilo na první pozici. Stačilo k tomu 88 tisíc prodaných kusů, žádné velké debuty se tentokrát totiž nekonaly. Každopádně výkon Adele je výtečný, celkově milión kusů a pouze šestiprocentní mezitýdenní propad je unikátní. Podobnou stálicí jsou Mumford & Sons, kteří se vrátili na osmičku. Posledně zlaté "Femme Fatale" Britney Spears postihl tvrdý 73% propad, 75 tisíc kusů ale ještě stačilo na stříbro před Radiohead, kteří si s "The King Of Limbs" pozičně polepšili.

Na čtyřce je nejvyšší novinka: o raprockové formaci Hollywood Undead upřímně slyším poprvé, ani náš redakční systém ji neeviduje, "American Tragedy" je jejich druhý počin. Jejich producenta Dona Gilmora ale znám ze spolupráce s Linkin Park. Anglickou kapelu Asking Alexandria, další novinku, už náš systém zná, zatím jsme o ní ale informovali pouze v souvislosti s odvykací léčbou frontmana. Jejich druhé album "Reckless And Relentless" tedy skončilo deváté.

Níže na třináctce máme zpěváka-kytaristu Robbieho Robertsona s pátou sólovkou (jinak The Band) "How To Become Clairvoyant" se zajímavými hosty Ericem Claptonem, Trentem Reznorem nebo Tomem Morellou. Na šestnáctce jsou Daft Punk a remixové "Tron: Legacy Reconfigured", na které si pozvali například The Crystal Method, Teddybears, M83, Kaskade, Mobyho nebo Paula Oakenfolda. Rapper Jim Jones má svou pátou řadovku "Capo" na dvacítce.

Příznivce taneční hudby pak asi bude zajímat padesát dvojka: je na ní DJ Tiësto s "Club Life Volume 1 - Las Vegas". Příští týden na titulce musicserveru v tento čas nejspíše najdete Foo Fighters: novinka "Wasting Light" má totiž našlápnuto k vítězství. Budou bojovat mimo jiné s Alison Krauss nebo Jessie J.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21 (88, -6 %)
  2. Britney Spears - Femme Fatale (75, -73 %)
  3. Radiohead - The King Of Limbs (67, -2 %)
  4.  N Hollywood Undead - American Tragedy (66)
  5. Wiz Khalifa - Rolling Papers (59, -70 %)
  6. Chris Brown - F.A.M.E. (51, -44 %)
  7. ▼ Různí - Songs For Japan (51, -29 %)
  8. Mumford & Sons - Sigh No More (34, -7 %)
  9.  N Asking Alexandria - Reckless & Relentless (31)
  10. ▼ Kirk Franklin - Hello Fear (31, - 33 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Nové desky 34/2023 - od Burna Boye přes Alice Coopera po Ashnikko (30.08.2023 20:51)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Britney Spears vydá v říjnu knihu "The Woman In Me". Popíše v ní i mnohaleté opatrovnictví (17.07.2023 10:18)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele AC/DC Queen Sia U2 Kabát Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu