Colours Of Ostrava přidává do line-upu Clannad a Lisu Hannigan

03.04.2011 10:57 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Lisa Hannigan
© facebook interpreta
Kromě fanoušků divoké world music nebo hlasitého rocku Grindermana Nicka Cavea se mohou návštěvníci festivalu Colours Of Ostrava těšit i na něžné tóny irské hudby. Vůbec poprvé u nás zde vystoupí kapela Clannad a písničkářka Lisa Hannigan.

Clannad přijedou ve své původní sestavě. Vedle zpěvačky Enyi patří k nejznámějším představitelům spojujícím tradiční irskou hudbu s folkem, elektronikou a rockem. Bono z U2, který s nimi také spolupracoval, řekl: "Clannad jsou tak unikátní, jak dokáže být pouze rodina, ale nic záhadného na nich není. To je také jejich jediné tajemství." Křehká Lisa Hannigan se zase proslavila díky spolupráci s Damienem Ricem a na sólové dráze okouzlila i Herbieho Hancocka, Glena Hansarda nebo členy skupin The Chieftains a BellX1. Další koncertní zážitek nabídne Frank Yamma, písničkář z národa Pitjantjatjara v Austrálii. Patří k nejvýraznějším bardům australských Aboriginců. Vystupoval na mnoha světových festivalech včetně WOMADU a vysloužil si respekt také bílých Australanů. Zpívá střídavě anglicky a v jazyce pitjantjatjara, a přestože má za sebou letité zkušenosti z folkrockových kapel, dává přednost akustické kytaře.

Čtyřdenní vstupenky na festival Colours Of Ostrava, který se koná od 14. do 17. července, jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro, v e-shopu na www.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. V předprodeji je nyní omezené množství osmi tisíc kusů čtyřdenních vstupenek za 1 590 Kč. Po jejich doprodání budou do 13. července dostupné lístky za 1 890 Kč. Pokud nebude vyprodáno před zahájením festivalu, na místě zájemci zaplatí 1 990 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY